Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• A jaki macie najlepszy sposób na odtłuszczenie szyby?

Comment

• Podbijam pytanie, palę e papierosy w samochodzie i mimo uchylonej szyby przednia szyba potrafi mi się natłuścić.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
      Last edited by Krokiew; 28-12-2017, 15:49.
      MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Ja u siebie w aucie nie mogłem idealnie domyć szyby czołowej od wewnątrz,używałem kilka różnych płynów i zawsze kicha. Kolega mi podpowiedział żebym kupił płyn Starwax na alkoholu ,można go kupić u mnie w mieście w leroymerlin ,castorama/brico. Jest najlepszy z tych co używałem,szyba czyściutka,bez żadnych smug itp.
        Starwax Czyste Szyby & Lustra 1 L to skuteczny płyn do mycia szyb, okien, luster i szyb samochodowych. Usuwa tłuszcz, ślady palców i kamień.

Dobry też do takich rzeczy jest alkohol izopropylowy IPA, ale u mnie nie można go kupić,pozostaje internet.

Comment

• Zamieszczone przez tgrzebien Zobacz posta
          A jaki macie najlepszy sposób na odtłuszczenie szyby?
          Zamieszczone przez Krokiew Zobacz posta
          Podbijam pytanie, palę e papierosy w samochodzie i mimo uchylonej szyby przednia szyba potrafi mi natłuścić.

Najprostsze i najtańsze rozwiązanie to IPA.
          LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
          sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

• Dokładnie, ja używam najpierw Meguiar's Perfect Clarity Glass Cleaner, a po nim IPA. Ważne, żeby mikrofibra była dobrej jakości i nie zostawiała włosków

Comment

• Włoski to nie problem, spadną same, więc będzie trzeba alkohol zakupić, chuchać na szybę i przecierać.

Comment

• Zamieszczone przez Krokiew Zobacz posta
                Włoski to nie problem, spadną same, więc będzie trzeba alkohol zakupić, chuchać na szybę i przecierać.

Nie zgodzę się. Jak jest beznadziejna mikrofibra to siedzą na szybie i nic im nie przeszkadza, ani nawiew, ani delikatne przetarcie inną mikrofibrą... Popełniłem raz błąd i musiałem się później nieźle naszorować, żeby zniknęły

Comment

• Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
                  a drugą oryginalną (ale nowa gumka)
                  Czy do oryginalnych wycieraczek mozna gdzies dokupić same gumki (ale nie w ASO - cena i wątpliwa jakość) ?
                  Mam zapasowe gumki z allegro, ale do hondowskich stelaży wycieraczek te moje gumki są za wąskie.

Comment

• Zamieszczone przez Konrad Wrocław Zobacz posta
                    Czy do oryginalnych wycieraczek mozna gdzies dokupić same gumki (ale nie w ASO - cena i wątpliwa jakość) ?
                    Mam zapasowe gumki z allegro, ale do hondowskich stelaży wycieraczek te moje gumki są za wąskie.
                    W ASO gumka kosztuje ok. 40 zł i uważam, że w tym wypadku są to dobrze wydane pieniądze. Testowałem już kilka zamienników znanych firm i wróciłem do oryginału bo jest najlepszy.

Comment

• Zamieszczone przez trykacz Zobacz posta
                      W ASO gumka kosztuje ok. 40 zł i uważam, że w tym wypadku są to dobrze wydane pieniądze. Testowałem już kilka zamienników znanych firm i wróciłem do oryginału bo jest najlepszy.
                      Najlepszy a przy okazji beznadziejny jakościowo

Comment

• Ja się nie zgodzę z przedmówcami - też przetestowałem kilka firm i najlepiej wychodzi VALEO First Hybrydowe - i za 53PLN mamy komplet 2 wycieraczek.

Comment

• Witam. Ja ostatnio zakupiłem wycieraczki firmy HEYNER -hybrydowe. Poprzednie miałem Bosch aero, i myślałem że są jeszcze dobre dopóki nie założyłem tych Heyner. Jakość wykonania bardzo dobra, praca w deszczu super i w aucie niesamowita cisza. Jak długo wytrzymają to się okaże. Zestaw kupiłem na znanym portalu chociaż mają sklep internetowy. Dokupiłem jeszcze dwie zaślepki mocowania ramienia i wszystko wygląda super. Z przesyłką zapłaciłem 68zł.

Comment

• A ja od razu zmieniłem wycieraczki oem na oxio czy jakoś tak i przejechałem/wycieralem szybe nimi ponad 50 kkm i dopiero teraz po drugiej zimie mam zamiar wymienic bo sie na mocowaniach wyrobily. Teraz może coś droszego zamontuje. Ale. Ie bedzie to bosh za ponad 100 plna.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez punchoo78 Zobacz posta
                              Ja się nie zgodzę z przedmówcami - też przetestowałem kilka firm i najlepiej wychodzi VALEO First Hybrydowe - i za 53PLN mamy komplet 2 wycieraczek.
                              Zgadzam się, mam te wycieraczki od 2 lat i dopiero teraz zaczynają słabo zbierać, na razie w jednym miejscu.
                              Last edited by solarlodge; 03-04-2018, 12:37.

Moja

Comment

• Zamieszczone przez punchoo78 Zobacz posta
                                Ja się nie zgodzę z przedmówcami - też przetestowałem kilka firm i najlepiej wychodzi VALEO First Hybrydowe - i za 53PLN mamy komplet 2 wycieraczek.
                                Ja również potwierdzam. W Hance miałem hybrydowe Valeo i były to najlepsze wycieraczki jakie miałem kiedykolwiek - ciche, nie pozostawiające smug nawet po wieeeeelu miesiącach użytkowania. Niestety do obecnej Mazdy Valeo hybrydowych nie robi ale ponownie postawiłem na te markę. Najgorsze (z najbardziej popularnych jakich używałem) były wycieraczki Boscha. Dałem się skusić dwa razy i oba komplety skończyły żywot po mniej więcej dwóch miesiącach.
                                LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                                sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Working...
                                X