Krokiew czyli rozumiem że są lepsze niż OEM?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?
Collapse
X
-
Ja na OEM w deszcz to maksymalnie 60-70 km/h jechalem bo tak strasznie mi wycieraczki rozmazywaly deszcz, myslalem ze to przez syf zalegajacy na wycieraczkach i szybie, wyczyściłem pióra wycieraczek i szybe i zadnej poprawy. Zakupilem nowe a ze chcialem spr najtansze czy warto i tak juz wycieraja szybe od samego poczatku.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez PJW Zobacz postaTak, dokładnie o to chodzi. Pytam, ponieważ sam używam Rain-X i, gdy stosowałem go regularnie to wycieraczki bardzo szybko się zużyły...przy drugim komplecie użyłem może ze 2 razy i wycieraczki wytrzymały 3 razy dłużej, ale może nie jest to reguła i nie wpływa. Za mała próba by to stwierdzić. Czytałem kiedyś, że taki środek negatywnie wpływa na gumę wycieraczek, ale ile w tym prawdy to nie wiem, u siebie tylko tyle zauważyłem podczas 2 kompletów wycieraczek.
Comment
-
Zamieszczone przez majkel79 Zobacz postaA wycieraczki opuszczałeś od razu po nałożeniu powłoki? Ona potrzebuje ok. 2h w zimie i 1h latem bez kontaktu z wodą (i najlepiej z wycieraczką też) do pełnego "związania".
Comment
-
Zamieszczone przez fetorman Zobacz postaW tym temacie polecali te wycieraczki
ja sie narazie "wohom" czy kupic
kupiłem i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Ścierają czyściutko i bez smug4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip
If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
Its better to have it and not need it, then need it and not have it.
Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ
Comment
-
A ta wersja jest beee?
Comment
-
Zamieszczone przez trykacz Zobacz postaA ta wersja jest beee?
https://allegro.pl/wycieraczki-valeo...621617528.htmlSam takie mam "niestety"
Niestety, bo zdecydowanie wolałbym hybrydowe, ale niestety nie do wszystkich aut robią...
Comment
-
Zamieszczone przez majkel79 Zobacz postaNie jest beeeSam takie mam "niestety"
Niestety, bo zdecydowanie wolałbym hybrydowe, ale niestety nie do wszystkich aut robią...
Comment
-
Zamieszczone przez trykacz Zobacz postaCzyli nie ryzykuję. Właśnie minie rok, kiedy testuję już 3 rodzaj/firmę od wycieraczek a mam problem z pozostawianiem smug od strony kierowcy. Jak mówią do czterech razy sztuka i teraz zakupię hybrydy Valeo. Testowałem do tej: Bosch Areo, HQ Automotive i OEM. Jeśli się nie poprawi to to więcej prób nie podejmę i zostawię oryginał, który ze wszystkich wymienionych spisywał się najlepiej.
Comment
-
Zamieszczone przez majkel79 Zobacz postaBosch z mojego doświadczenia to najgorszy wybór. Z Valeo powinieneś być zadowolony. Z drugiej strony skoro mówisz, że każda wycieraczka zostawia Ci smugi to może szyba jest w jakiś sposób zanieczyszczona.
Comment
Comment