Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Krokiew czyli rozumiem że są lepsze niż OEM?

Comment

• Ja na OEM w deszcz to maksymalnie 60-70 km/h jechalem bo tak strasznie mi wycieraczki rozmazywaly deszcz, myslalem ze to przez syf zalegajacy na wycieraczkach i szybie, wyczyściłem pióra wycieraczek i szybe i zadnej poprawy. Zakupilem nowe a ze chcialem spr najtansze czy warto i tak juz wycieraja szybe od samego poczatku.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
      MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
        Tak, dokładnie o to chodzi. Pytam, ponieważ sam używam Rain-X i, gdy stosowałem go regularnie to wycieraczki bardzo szybko się zużyły...przy drugim komplecie użyłem może ze 2 razy i wycieraczki wytrzymały 3 razy dłużej, ale może nie jest to reguła i nie wpływa. Za mała próba by to stwierdzić. Czytałem kiedyś, że taki środek negatywnie wpływa na gumę wycieraczek, ale ile w tym prawdy to nie wiem, u siebie tylko tyle zauważyłem podczas 2 kompletów wycieraczek.
        A wycieraczki opuszczałeś od razu po nałożeniu powłoki? Ona potrzebuje ok. 2h w zimie i 1h latem bez kontaktu z wodą (i najlepiej z wycieraczką też) do pełnego "związania".
        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

• Zamieszczone przez majkel79 Zobacz posta
          A wycieraczki opuszczałeś od razu po nałożeniu powłoki? Ona potrzebuje ok. 2h w zimie i 1h latem bez kontaktu z wodą (i najlepiej z wycieraczką też) do pełnego "związania".
          I to może być błąd, bo opuszczam je zawsze od razu po wypolerowaniu szyby.. Dzięki!

Comment

• Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
            W tym temacie polecali te wycieraczki

ja sie narazie "wohom" czy kupic

kupiłem i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Ścierają czyściutko i bez smug
            4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
            Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

• A ta wersja jest beee?

Comment

• Denso szukaj hybrydowe dobrze i długo pracowały

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

• Mogę potwierdzić, jeżdżę od 2 lat (80 tys.) na tych Valeo (oczywiście nie ten sam komplet ), bardzo dobrze się sprawują.

Comment

• Mam te Valeo już 2,5 roku (ok. 40 tys km) i zero problemów .

Moja

Comment

• Zamieszczone przez trykacz Zobacz posta
                      Nie jest beee Sam takie mam "niestety" Niestety, bo zdecydowanie wolałbym hybrydowe, ale niestety nie do wszystkich aut robią...
                      sigpic

Comment

Nie jest beee Sam takie mam "niestety" Niestety, bo zdecydowanie wolałbym hybrydowe, ale niestety nie do wszystkich aut robią...
                        Czyli nie ryzykuję. Właśnie minie rok, kiedy testuję już 3 rodzaj/firmę od wycieraczek a mam problem z pozostawianiem smug od strony kierowcy. Jak mówią do czterech razy sztuka i teraz zakupię hybrydy Valeo. Testowałem do tej: Bosch Areo, HQ Automotive i OEM. Jeśli się nie poprawi to to więcej prób nie podejmę i zostawię oryginał, który ze wszystkich wymienionych spisywał się najlepiej.

Comment

• Zamieszczone przez trykacz Zobacz posta
                          Czyli nie ryzykuję. Właśnie minie rok, kiedy testuję już 3 rodzaj/firmę od wycieraczek a mam problem z pozostawianiem smug od strony kierowcy. Jak mówią do czterech razy sztuka i teraz zakupię hybrydy Valeo. Testowałem do tej: Bosch Areo, HQ Automotive i OEM. Jeśli się nie poprawi to to więcej prób nie podejmę i zostawię oryginał, który ze wszystkich wymienionych spisywał się najlepiej.
                          Bosch z mojego doświadczenia to najgorszy wybór. Z Valeo powinieneś być zadowolony. Z drugiej strony skoro mówisz, że każda wycieraczka zostawia Ci smugi to może szyba jest w jakiś sposób zanieczyszczona.
                          sigpic

Comment

Bosch z mojego doświadczenia to najgorszy wybór. Z Valeo powinieneś być zadowolony. Z drugiej strony skoro mówisz, że każda wycieraczka zostawia Ci smugi to może szyba jest w jakiś sposób zanieczyszczona.
                            Też tak myślałem na początku i jeszcze przed pierwszą wymianą zrobiłem jej gruntowne oczyszczanie, które wykonuję teraz co około miesiąc. Przy okazji wyszło, że jest kilka mikro dziurek od kamyczków, ale akurat nie w miejscu, gdzie pracuje i smuży wycieraczka kierowcy. Mam też zrobioną całkiem niedawno hydrofobizację, która działa, ale efektu smug nie rozwiązała.

Comment

• Ja zamówiłem hybrydowe Valeo Silencio - zobaczymy jak będą się spisywać :P

Comment

• Silencio są chyba 2 razy droższe?

Comment

Working...
                                X