A jaki macie najlepszy sposób na odtłuszczenie szyby?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?
Collapse
X
-
Podbijam pytanie, palę e papierosy w samochodzie i mimo uchylonej szyby przednia szyba potrafi mi się natłuścić.
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu TapatalkaLast edited by Krokiew; 28-12-2017, 15:49.
Comment
-
Ja u siebie w aucie nie mogłem idealnie domyć szyby czołowej od wewnątrz,używałem kilka różnych płynów i zawsze kicha. Kolega mi podpowiedział żebym kupił płyn Starwax na alkoholu ,można go kupić u mnie w mieście w leroymerlin ,castorama/brico. Jest najlepszy z tych co używałem,szyba czyściutka,bez żadnych smug itp.
Starwax Czyste Szyby & Lustra 1 L to skuteczny płyn do mycia szyb, okien, luster i szyb samochodowych. Usuwa tłuszcz, ślady palców i kamień.
Dobry też do takich rzeczy jest alkohol izopropylowy IPA, ale u mnie nie można go kupić,pozostaje internet.
Comment
-
Zamieszczone przez tgrzebien Zobacz postaA jaki macie najlepszy sposób na odtłuszczenie szyby?Zamieszczone przez Krokiew Zobacz postaPodbijam pytanie, palę e papierosy w samochodzie i mimo uchylonej szyby przednia szyba potrafi mi natłuścić.
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Włoski to nie problem, spadną same, więc będzie trzeba alkohol zakupić, chuchać na szybę i przecierać.
Comment
-
Zamieszczone przez Krokiew Zobacz postaWłoski to nie problem, spadną same, więc będzie trzeba alkohol zakupić, chuchać na szybę i przecierać.
Comment
-
Zamieszczone przez arkan Zobacz postaa drugą oryginalną (ale nowa gumka)
Mam zapasowe gumki z allegro, ale do hondowskich stelaży wycieraczek te moje gumki są za wąskie.
Comment
-
Zamieszczone przez Konrad Wrocław Zobacz postaCzy do oryginalnych wycieraczek mozna gdzies dokupić same gumki (ale nie w ASO - cena i wątpliwa jakość) ?
Mam zapasowe gumki z allegro, ale do hondowskich stelaży wycieraczek te moje gumki są za wąskie.
Comment
-
Zamieszczone przez trykacz Zobacz postaW ASO gumka kosztuje ok. 40 zł i uważam, że w tym wypadku są to dobrze wydane pieniądze. Testowałem już kilka zamienników znanych firm i wróciłem do oryginału bo jest najlepszy.
Comment
-
Witam. Ja ostatnio zakupiłem wycieraczki firmy HEYNER -hybrydowe. Poprzednie miałem Bosch aero, i myślałem że są jeszcze dobre dopóki nie założyłem tych Heyner. Jakość wykonania bardzo dobra, praca w deszczu super i w aucie niesamowita cisza. Jak długo wytrzymają to się okaże. Zestaw kupiłem na znanym portalu chociaż mają sklep internetowy. Dokupiłem jeszcze dwie zaślepki mocowania ramienia i wszystko wygląda super. Z przesyłką zapłaciłem 68zł.
Comment
-
A ja od razu zmieniłem wycieraczki oem na oxio czy jakoś tak i przejechałem/wycieralem szybe nimi ponad 50 kkm i dopiero teraz po drugiej zimie mam zamiar wymienic bo sie na mocowaniach wyrobily. Teraz może coś droszego zamontuje. Ale. Ie bedzie to bosh za ponad 100 plna.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez punchoo78 Zobacz postaJa się nie zgodzę z przedmówcami - też przetestowałem kilka firm i najlepiej wychodzi VALEO First Hybrydowe - i za 53PLN mamy komplet 2 wycieraczek.Last edited by solarlodge; 03-04-2018, 12:37.
Comment
-
Zamieszczone przez punchoo78 Zobacz postaJa się nie zgodzę z przedmówcami - też przetestowałem kilka firm i najlepiej wychodzi VALEO First Hybrydowe - i za 53PLN mamy komplet 2 wycieraczek.
Comment
Comment