Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Popieram wycieranie gum wycieraczek raz na jakiś czas. Dzięki temu poprzednie Bosch AeroTwin w Yarisie wytrzymały ponad dwa lata właściwie bez straty na jakości. Niestety nowe również AeroTwin są znacznie gorsze. Źle dojegają do szyby - generalnie do Yarisa już ich więcej nie kupię.
    Co do oryginałów w Hondzie narazie dają radę i nie ma co narzekać. Zobaczymy co przyniesą następne kilometry

Comment

• Zamieszczone przez roar Zobacz posta
      A nie można wyregulować kąta spryskiwania szpilką? Pewnie się da, choć sam nie sprawdzałem.
      Niby nie: https://www.civicforum.pl/showthread...287#post197287

Choć u mnie W aso mówili że się da...

Ale ja od nowości szczególnie na szyby uważam, praktycznie codziennie (z racji dość zakurzonej okolicy) przed wyjazdem z garażu spryskuję szyby swojej produkcji preparatem, przecieram pióra, spryskuję kamerę. Grunt to odtłuszczone szyby.
      Stojąć przed światłami lub w korku,, gdy potrzeba jest odświeżyć szybkę, spryskuję szybę i czekam na zielone i dopiero wtedy macham wycieraczkami. Szyby czyste, pióra wymieniałem raz po 1,5 roku, szyba nie wygląda specjalnie na porysowaną mikro ryskami. Najwięcej syfu oczywiście jest pod wycieraczką w stanie spoczynku, więc możne i pedantyczny, ale ten codzienny zabieg pomaga i daje lepszy efekt jak tylko spryskanie - nie zaczynam dnia od roztarcia tego syfu który s powrotem tam spływa i tak w kółko. Pewnie teraz wymienię już z racji wieku (wymieniam tak co rok 1,5)
      Last edited by markow71; 14-03-2017, 09:31.

Comment

• Hmmm jakim cudem Wy po spryskaniu czekacie aż Wam płyn spłynie skoro wycieraczki włączają się automatycznie przy spryskiwaniu szyby...?

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
          Hmmm jakim cudem Wy po spryskaniu czekacie aż Wam płyn spłynie skoro wycieraczki włączają się automatycznie przy spryskiwaniu szyby...?
          jest to do zrobienia, krótkie...bardzo krótkie pryśnięcia i wtedy się nie włączą

Comment

• Tak samo jak puszczasz nie serię, a jedną kulkę , Trzymaj wajchę ułamek sekundy, punktowo, coś jak hamowanie pulsacyjne, to wtedy idzie sam płyn.

Comment

• Oks, wypróbuję . Myję szybę płynem tylko, jak mam brudne auto ;p

Comment

• Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
                jest to do zrobienia, krótkie...bardzo krótkie pryśnięcia i wtedy się nie włączą
                I to działa rewelacyjnie w naszych IX. Bez względu kiedy użyłeś ostatni raz spryskiwacza, ułamek sekundy (nawet kilkukrotnie) nie uruchamia "machaczy" tylko solidny oprysk. W Clio żony działa to tragicznie, praktycznie zawsze wycieraczki wyprzedzają oprysk, bo jednokrotne pyknięcie nie daje skutku - jakby płyn z podziemiu leciał przez te wężyki, w ASO wiedzą - i rozkładają ręce.

Comment

• Zamieszczone przez punchoo78 Zobacz posta
                  Tylko Valeo First HYBRYDOWE - bo zwykłe to popierdułki - które przy 200km/h odlecą
                  No i Valeo od kierowcy - znowu prosi się o wymianę. Przy tej cenie wycieraczki - i prawie rok pracy - to dobry czas na zmianę. Po prawej jeszcze Ori z 2014.

Comment

• miałem oryginały, miałem Bosch teraz mam Valeo First i te są najlepsze i tańsze od Bosch

Comment

• Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
                      miałem oryginały, miałem Bosch teraz mam Valeo First i te są najlepsze i tańsze od Bosch
                      Najlepsze w sensie najdłużej wytrzymują bez mazania?

Comment

• Ja mam problem z prawidłowym założeniem Valeo Hybrid First w swojej Hondzie. O ile krótsza po założeniu ładnie przylega do szyby, o tyle długa za nic nie chce przylegać i oddstaje. Próbowałem już wszystkich sposób i nadal lipa. Wygięte ramięraczej nie wchodzi w grę, bo oryginalne przylegają ok.

Ktoś coś, jakaś rada?

Comment

• Witam i pozdrawiam ekipę z forum. Ja mam OXIMO (WUH 650 i WUH450) dedykowane do civica 9 i działają rewelacyjnie, a oryginały to padaka. Miałem 3 razy wymieniane oryginalne gumki po 90 zł komplet. Dodam, ze pióra OXIMO są 2 razy tańsze od oryginalnych gumek MITSUBA.
                          Pozdrawiam.
                          Last edited by batu; 20-03-2017, 06:56.

Comment

• Zamieszczone przez Rogerson Zobacz posta
                            Ja mam problem z prawidłowym założeniem Valeo Hybrid First w swojej Hondzie. O ile krótsza po założeniu ładnie przylega do szyby, o tyle długa za nic nie chce przylegać i oddstaje. Próbowałem już wszystkich sposób i nadal lipa. Wygięte ramięraczej nie wchodzi w grę, bo oryginalne przylegają ok.

Ktoś coś, jakaś rada?
                            kupiłem takie same i pasują idealnie żadnego problemu z założeniem

Comment

• A ja porządnie umyłem szybę i wytarłem dokładnie gumki...wycieraczki dostały po zimie nowe życie i na 90% powierzchni przestały mazać

Comment

• Ja w ciągu 1.5 roku od kupna mam 3 wycieraczki i mi jadą jak obraz olejny. Co robić? Skąd miałyby być przetłuszczone? Wymieniać ciągle na nowe?

Zamieszczone przez batu Zobacz posta
                                Witam i pozdrawiam ekipę z forum. Ja mam OXIMO (WUH 650 i WUH450) dedykowane do civica 9 i działają rewelacyjnie, a oryginały to padaka. Miałem 3 razy wymieniane oryginalne gumki po 90 zł komplet. Dodam, ze pióra OXIMO są 2 razy tańsze od oryginalnych gumek MITSUBA.
                                Pozdrawiam.
                                Na Allegro znalazłem:
                                długość pióra:
                                350 mm
                                400 mm
                                425 mm
                                450 mm
                                475 mm
                                500 mm
                                525 mm
                                550 mm
                                600 mm
                                650 mm
                                typ:
                                Hybrydowe

Muszę zmienić od strony kierowcy ASAP bo spowoduje wypadek, masakra żeby takie gówn* były

Jak się te wycieraczki zmienia, wyciąga te pióro jakoś i wkłada? Ja nawet tego nie robiłem, w życiu wycieraczek nie musiałem wymieniać 2 razy mi na ASO zmienili w ramach gwarancji bo co kilka miesięcy były zajechane, jaja jak berety taka tandeta... chyba coraz gorsza jakość ta Honda :/
                                Last edited by brumzium; 01-10-2017, 02:07.

Comment

Working...
                                X