Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ja używam takich w 2 autach od kilku lat i innych nie kupię.

Comment

• Ja kupiłem pół roku temu Wycieraczka
      hybrydowa DENSO DU-070l i 45l. W tym momencie zbierają już kiepsko. Zresztą od początku kiepsko sobie radziły. Niby sporo kosztowały bo wyszło 115 zł, a nie jestem z nich zadowolony.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta

Mam je od około 6 miesięcy. Jestem bardzo zadowolony. Kupilem je ponieważ szkoda mi było wydawać 60€ na oryginalne wycieraczki A innych hybrydowych nie znalazłem. Wycieraczki kosztowały mnie ok 20 € Wycieraczki nie piszcza, nie rysują, nie pozostawiają smog. Przyznam, że działają znacznie lepiej niż oryginalne, przynajmniej w moim przypadku. Mogę je śmiało polecić.

Pozdrawiam
        Last edited by MW80; 01-12-2020, 23:33.

Comment

• Zamieszczone przez tgrzebien Zobacz posta
          Ja kupiłem pół roku temu Wycieraczka
          hybrydowa DENSO DU-070l i 45l. W tym momencie zbierają już kiepsko. Zresztą od początku kiepsko sobie radziły. Niby sporo kosztowały bo wyszło 115 zł, a nie jestem z nich zadowolony.

Mam takie same spostrzeżenia. Wycieraczki są ciche to fakt, ale "zbieranie" od samego początku nie było rewelacyjne dlatego więcej ich nie kupię.

Pzdr - Artur S.

Comment

• Przed założeniem nowych wycieraczek polecam wyglinkować szybę, umyć IPA i woskiem w płynie potraktować. Jak się montuje nowe wycieraczki a szybą brudna i tłusta to nie ma co się spodziewać rewelacji.
            Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
            Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

• Woskiem w płynie szybę? Szyby się omija przy woskowaniu. Później wycieraczki przejadą i zostaje mokry film na szybie. Nawet specjalne chusteczki występują do usuwania wosków z szyb jak na bezdotykówce poleci na szyby np. Glinka i IPA zdecydowanie wystarczy.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Ja używam wosk i jest ok. Działanie zbliżone do no niewidzialnej wycieraczki. Jak ktoś podeśle mi opakowanie soft99 ultra glaco to może zmienię zdanie.
                Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.

Comment

• Może będzie to niepopularne co teraz napiszę, ale mi od wielu lat w różnych samochodach najlepiej sprowadza się wymiana samych gumek. Kupuję na Allegro marka Good-Rain. Zawsze byłem z nich zadowolony bez różnicy czy na aucie nowym czy starym (zjechana szyba). Co najważniejsze, cena jest taka, że raz w roku jak się gumka zużyje nie mam żadnego oporu je wywalić i zamontować nową. Te gumki kosztują tyle, że za cenę wycieraczek Bosha lub Denso kupię zapas na cały okres eksploatacji auta. Natomiast nie o oszczędność tu chodzi i wybieram wymianę samych gumek, bo to mi się najlepiej sprawdza w działaniu.
                  Jeśli ktoś musi wymienić całe pióro wycieraczki, to polecam markę Alca - do kupienia w necie lub na niektórych stacjach benzynowych.

Comment

• Potwierdzam, Good Rain bardzo dobrze u mnie się spisywały.

Comment

• Panowie, mam pytanie odnośnie wycieraczek hybrydowych. Jak każdy, oryginalnie mam Mitsuby. Chcę teraz zmienić same gumki, bo po co mam płacić za całość. Problem jest taki, że na aukcjach przy wielu gumkach pisze, że nie pasują do Mitsuby. Myślałem, że to jest jakiś standard, ale widzę że chyba muszą być specjalne gumy do tego stelażu? Chciałem kupić Denso gumki, ale widzę że wszędzie dopiska, że nie pasują do Mitsuby. Ktoś mógłby poradzić i podpowiedzieć co i jak?

Comment

• Zamieszczone przez Patricko Zobacz posta
                        Panowie, mam pytanie odnośnie wycieraczek hybrydowych. Jak każdy, oryginalnie mam Mitsuby. Chcę teraz zmienić same gumki, bo po co mam płacić za całość. Problem jest taki, że na aukcjach przy wielu gumkach pisze, że nie pasują do Mitsuby. Myślałem, że to jest jakiś standard, ale widzę że chyba muszą być specjalne gumy do tego stelażu? Chciałem kupić Denso gumki, ale widzę że wszędzie dopiska, że nie pasują do Mitsuby. Ktoś mógłby poradzić i podpowiedzieć co i jak?
                        Kup w ASO oryginalne gumki do Mitsuby. Do Accorda placilem ~100zl za komplet. Najpierw tez kupilem gumki innej marki i nie pasowaly. Nie sadze zeby Ci sie udalo znalezc cos co spasuje...

Osobiscie uwazam ze warto dac te 100zl za OEM gumki bo OEM piora sa chyba najlepiej wyrpofilowane i dopasowane do szyby. Dosc powiedziec, ze jak chcesz jakies sensowne piora kupic to i tak niewiele mniej trzeba zaplacic.
                        The 1st. - EJ9
                        The 2nd. - ES7
                        The 3rd. - FD7
                        The 4th. - CU2
                        ------------------------------------------------------------------

Comment

• Kumam, ale tak z czystej ciekawości, nie robią zamienników do Mitsuby? Bo już grzebie po allegro jakiś czas i albo nie pasują (co wyraźnie zaznaczają), albo po prostu kupuje się całość.

Comment

• Zamieszczone przez Patricko Zobacz posta
                            Kumam, ale tak z czystej ciekawości, nie robią zamienników do Mitsuby? Bo już grzebie po allegro jakiś czas i albo nie pasują (co wyraźnie zaznaczają), albo po prostu kupuje się całość.
                            Mnie sie nie udalo znalezc. Kazdy zapytany o to podpowiadal zakup OEM gumek.
                            The 1st. - EJ9
                            The 2nd. - ES7
                            The 3rd. - FD7
                            The 4th. - CU2

Comment

• Od ponad pół roku mam oximo szkieletowe i sprawdzają się na razie idealnie. Kosztują tyle, że można raz na pół roku wymienić.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Comment

• Ja te polecam

4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                                Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Working...
                                X