Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Oryginały wytrzymały 65 tysięcy mitsuby , denso hybrydowe czy swf za worek kasy nawet roku... Do tego denso porysowały mi szybę.

Czyli tyle samo co marketowe np Magnum (Valeo), obecnie założyłem (w lutym) BOSCH AR813S AEROTWIN i spisują się najlepiej ze wszystkich, ich budowa jest zupełnie inna niż denso plaskich, łączenia elementów plastikowej obudowy są ruchome przez co nie skaczą po szybie. Warto też wyżej podnieść dysze spryskiwaczy żeby bardziej całą szybę zraszały, gdyż fabrycznie uważam że psikały za nisko.

Jak bosch się skończy to poleruje szybę i kupuje mitsuby.

Comment

• Obecnie mam Valeo Silent hybrydowe, nie powiem, rzeczywiście są mega ciche nawet w potężnej ulewie, ale wycieczka od kierowcy zaczęła mi nie zbierać na środku. Na razie nie jest to uporczywe, ale trochę drażni.

Nie wiem czy kupić do nich jakieś nowe gumy, czy zainwestować w Mitsuby. Problem w tym, że nigdzie nie można ich dostać ot tak. Zostaje tylko salon? Wiadomo, że tam krzykną jakąś cenę z kosmosu pewnie. Mam jeszcze gdzieś te oryginały hybrydy, więc jakby dało rady samą gumę to byłby sukces, ale coś ciężko mi to namierzyć.

Comment

• Zamieszczone przez Patricko Zobacz posta
        Obecnie mam Valeo Silent hybrydowe, nie powiem, rzeczywiście są mega ciche nawet w potężnej ulewie, ale wycieczka od kierowcy zaczęła mi nie zbierać na środku. Na razie nie jest to uporczywe, ale trochę drażni.
        Bardzo długo bylem fanem tych wycieraczek. Ale ich jakość wg mmnie spadła. Miałem podobny problem. Poszedłem w budżetowe oximo I valeo moze sie od nich uczyć jak to robić... ie chodziło o oszczędność tylko o fakt, że temat był sprawdzony od 2 osób. I koszt kompletu to jakieś 50zl wiec nawet jakbym wymieniał co chwila to mi to pasuje...
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Hmm, a są same gumy do tych hybrydowych czy po prostu kupujesz pełną wycieraczkę i tyle?

Comment

• Jak już kiedyś pisałem nie ma reguły odnośnie wycieraczek. Jedni to samo chwalą a inni krytykują i to przy tym samym modelu auta. Też miałem już kilka firm i najlepiej wypadają właśnie Denso, a miałem Oximo, Valeo, Bosh, Alca szkieletowe.
            Moim zdaniem dużo też zależy od aktualnego stanu szyby, temperatury, deszczu i rejonu, w którym na nas ten deszcz pada.

Comment

• Ja używam oximo hybrydowe. Poza dobrym działaniem mają nowoczesny wygląd co pasuje do auta znacznie bardziej niż te archaiczne klasyki
              Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
              Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Ktoś tu kiedyś wspominał o Visee,że niby bardzo dobre i w ogóle, padły po tygodniu może trafiłem na trefna sztukę,nie wiem.

Comment

• Cześć Jakieś nowe spostrzeżenia odnośnie wycieraczek ktoś ma ? Po drugim komplecie Denso myślę o Heyner hybrydowych. Ktoś aktualnie używa ?

Comment

• Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
                    Cześć Jakieś nowe spostrzeżenia odnośnie wycieraczek ktoś ma ? Po drugim komplecie Denso myślę o Heyner hybrydowych. Ktoś aktualnie używa ?
                    Ja miałem i były super. Po trzech latach skusiłem się na Bosch i są do bani. Wracam do Heyner.

Comment

• Miał lub ma obecnie ktoś z Was wycieraczki polskiej firmy z Rybnika - marka FLASH ?

Comment

• Ja te kupiłem do Xgen i sa zajebiste!

4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                        Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

• Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
                          Ja te kupiłem do Xgen i sa zajebiste!

https://allegro.pl/oferta/wycieraczk...-fc-9662924309
                          Ja dojeżdżam drugi komplet Denso, ale nie były już tak dobre jak pierwszy raz. Być może to też wina szyby... Robił ktoś glinkowanie szyby i czy były efekty ?
                          (myślałem na początku, że piszesz o tych FLASH )
                          Last edited by arkan; 15-03-2024, 11:49.

Comment

• Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
                            Cześć Jakieś nowe spostrzeżenia odnośnie wycieraczek ktoś ma ? Po drugim komplecie Denso myślę o Heyner hybrydowych. Ktoś aktualnie używa ?
                            Założyłem kilka dni temu Heynery i dzisiaj w deszczu już widzę, że nie ściąga poprawnie po zewnętrznej stronie dużej wycieraczki. Zostaje mały ślad. Jeszcze dam im czas na "dotarcie", ale póki co wszelkie wynalazki nawet się nie zbliżyły do Boscha. Wcześniej miałem Valeo Silencio hybrydowe i też duża zaczęła mazać po kilku miechach.

Comment

• .. a "mój" UFO ma wymieniane tylko same gumki od wyjazdu z salonu, całe 15 lat i nie zmieniam tego. Zawsze jestem zadowolony.
                              Kierownik Działu Diesla

Comment

• Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                                .. a "mój" UFO ma wymieniane tylko same gumki
                                OK, tylko pytanie na jakie gumki. Jak na OEM Mitsuby to nie dziwię się zadowoleniu

Comment

Working...
                                X