Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

jak tam u was wygląda sprawa wycieraczek, wymienialiście już u siebie? jeżeli to na jakie ?

https://e-wycieraczki.pl/honda/civic-ix-2012/c,58212,1 skromnie bo tylko BOSCH i AERO.
    Last edited by Alix; 16-03-2014, 09:28.

Ja kupowałem w ASO - 95,94zł.
    C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Zamieszczone przez wildhedgehog89 Zobacz posta
      Ja kupowałem w ASO - 95,94zł.
      płaskie czy tradycyjne ? , jeżeli w ASO chcą 96zł to chyba się skuszę na Bosch Aerotwin.

Comment

Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
        płaskie czy tradycyjne ? , jeżeli w ASO chcą 96zł to chyba się skuszę na Bosch Aerotwin.
        Dokładnie takie jakie były od początku. Dodam, że to cena za jedną... na szczęście ja tylko jedną wymieniałem

Comment

Bosha nie polecam - nie sprawdziły się, gorzej wycierały niż roczne oryginalne.

Comment

Ja mam Bosh Eco założone 2013.12.13. i wszystko jest z nimi w porządku.
            Co prawda nie w IX genie, ale to chyba nie ma znaczenia?
            Macie w IX standardowe/uniwersalne mocowanie wycieraczek, czy wymyślili coś nowego, żeby trzeba było kupować "specjalne"?

Comment

A czemu chcesz zmieniać wycieraczki tak szybko (IMO OFC)?

Comment

Zamieszczone przez Joe_79 Zobacz posta
                A czemu chcesz zmieniać wycieraczki tak szybko (IMO OFC)?
                zostawiają smugi, lewy dolny róg zawsze zasyfiony tak jakby nie dociskała w tym miejscu wycieraczka, poza tym okres użytkowania to 14 miesięcy (auto pod chmurką) to wg. Ciebie zbyt szybkie zużycie?

Zamówiłem Bosch Aerotwin, mam nadzieję, że wytrzymają okres jesienno-zimowy i wbrew temu co napisał arkan wytrzymają nieco dłużej.

Comment

Hmm, szczerze to jakoś zawsze dłużej użytkowałem dlatego też się dziwię. No ale jak 14 miesięcy mówisz to pewnie i masz rację.

Comment

Lewy dolny rog to problem nie tylko wycieraczki ale i spryskiwacza. W praktyce tam nie dociera plyn przy psikaniu na szybe.
                    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

zostawiają smugi, lewy dolny róg zawsze zasyfiony tak jakby nie dociskała w tym miejscu wycieraczka, (...)
                      Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                      Lewy dolny rog to problem nie tylko wycieraczki ale i spryskiwacza. W praktyce tam nie dociera plyn przy psikaniu na szybe.
                      Potwierdzam, u mnie jest to samo. Też lewy dolny róg nie jest do końca czyszczony, ale to wina spryskiwacza. Można je ustawić, ale wydaje mi się, że wtedy przy większych prędkościach będzie spryskiwać zupełnie dolną część szyby, a środek będzie suchy.

Ja swoją wymieniłem po 4 miesiącach, bo rozmazywała zamiast ścierać szybę od strony kierowcy. Jakiś defekt widocznie, bo do tej pory jest wszystko ok.

Comment

Raczej nie da sie tego prawidłowo ustawić. Zarówno w moim starym VIII przed liftem, jak i teraz poliftowej nie ma mozliwosci aby tak ustawić spryskiwacze zeby działały prawidłowo przy kazdej predkości. W IX gen jest to samo.
                        Walczyłem z ASO ale zawsze rozkładali ręce, że to po prostu błąd konstrukcyjny i nie da się dobrze ustawić spryskiwaczy.
                        Wynika to z krzywizny maski, wysokich piór (a właściwie ramion wycieraczki) i zbyt nisko osadzonych "grzybków" spryskujących.

Ja mam teraz tak ustawione że trochę płyn leje na ramię wycieraczki - marnuje przez to pewnie ze 2 razy więcej płynu no ale jako tako oczyszczam szybę.
                        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

zostawiają smugi, lewy dolny róg zawsze zasyfiony tak jakby nie dociskała w tym miejscu wycieraczka, poza tym okres użytkowania to 14 miesięcy (auto pod chmurką) to wg. Ciebie zbyt szybkie zużycie?

Zamówiłem Bosch Aerotwin, mam nadzieję, że wytrzymają okres jesienno-zimowy i wbrew temu co napisał arkan wytrzymają nieco dłużej.

I jak wycieraczki się sprawują?
                          Sam muszę zamówić nowe bo po stronie kierowcy zostawia mi takie smugi że się boję jeździć jak pada.

mod: Regulamin, koLESZKO2, zapoznać się i dopełnić postanowień, w trybie natychmiastowym.
                          Last edited by Gość; 26-11-2013, 10:07.

Comment

Alwin, i jak wrażenia z użytkowania Boschów? Przez weekend chciałbym zamówić i nie wiem które.

Comment

Póki co zimy nie ma, więc o wytrzymałości trudno pisać, ale lewy dolny róg wyciera bez problemu, ogólnie są ok ale nawiązując do wątku https://www.civicforum.pl/showthread...726#post193726 mam wrażenie, że pracują jednak ciut głośniej, ale może tylko padłem sile sugestii bo po założeniu specjalnie wsłuchiwałem się w ich pracę

Comment

Working...
                              X