Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Na działanie wycieraczek wpływa jakoś gumy z której są zrobione.. wycieraczki leżące ciągle na szybie odkształcają się i po jakimś czasie nie nadają się już do użytku. Wyobraźcie sobie, że u mnie są ciągle wycieraczki OEM od nowości i zero piszczenia, zbierają wodę elegancko.. ja mam patent, że na noc podnoszę pióra do góry, no i dodatkowo auto stoi w garażu więc warunki atmosferyczne nie działają tak mocno destrukcyjnie na gumy.. prawie 6 lat i nadal jest cacy.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

• na TVN Turbo pokazywali kiedyś jakiś patent na odginanie wycieraczek, ale nie pamiętam dokładnie o co tam chodziło.

Comment

• Grzechu, ciekawe... U mnie OEM zaczęły rozmazywać po 1,5 miesiąca . Valeo jeździ po 1,5-2 lata i wymieniam, bo tak, a nie, że coś złego się dzieje . Co prawda we Fiacie Freemont oem wycieraczki wytrzymały 5 lat i 130 tyś przebiegu, ale to dzisiaj rzadkość..

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
          oem wycieraczki wytrzymały 5 lat i 130 tyś przebiegu, ale to dzisiaj rzadkość..
          To mój przypadek jest rzadkością
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

• Płyn do spryskiwaczy ma bardzo duży wpływ na żywotność i jakość działania wycieraczek. U mnie wycieraczki OXIMO działają już ponad 2 lata. Stosuję tylko i wyłącznie płyn MOTUL letni i zimowy. Na innych płynach wycieraczki padały po krótkim okresie eksploatacji.

P.S. w HB wycieraczka pasażera pasuje na tył, jest trochę krótsza, ale nie ma to istotnego znaczenia. Można jej dać drugie życie. Przetestowałem. Działa

Comment

• Hmm ja nigdy z płynami nie kombinowałem, zawsze lałem ten z Orlenu. Czy ktoś ma jakieś negatywne opinie o orlenowskim płynie?

Comment

• Czy mógłby mi ktoś polecić wycieraczki które popracują prawidłowo przynajmniej rok? Bez względu na cenę.Trzy tygodnie temu założyłem Valeo i już przestały zbierać wodę,w deszczu nie da się jechać,nic nie widać oprócz smug.Wcześniej miałem jakieś no name,te były kilka miesięcy.Może wina leży po mojej stronie,bo zdjąłem te plastikowe listwy mocowane na wycieraczkach?Czy mają one jakieś znaczenie?

Comment

• Spróbuj markę Good rain. Używałem i polecam. Teraz będę próbował Heyner Hybird.
                  Przed założeniem nowych wycieraczek:
                  -umyj szybę IPA
                  -zrób glinkowanie
                  -nałóż Rain-X

Jak miałeś spoiler to możesz używać ze spoilerem, przy dużych prędkościach zwiększa docisk.
                  Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                  Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                    Hmm ja nigdy z płynami nie kombinowałem, zawsze lałem ten z Orlenu. Czy ktoś ma jakieś negatywne opinie o orlenowskim płynie?
                    Ja chwale orlenowski płyn ale ten z nano cząsteczkami.

Comment

• Czy ktoś używał tych wycieraczek,warto je kupić ?

Pozdr.

Comment

• Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
                        Testowałem, szkoda pieniędzy...

Comment

• Zamieszczone przez trykacz Zobacz posta
                          Testowałem, szkoda pieniędzy...
                          No to może któreś z tych ?

1.https://allegro.pl/oferta/valeo-hybr...-ix-7551447986
                          2.https://allegro.pl/oferta/kamoka-wyc...-fk-9097004968
                          3.https://allegro.pl/oferta/wycieraczk...kpl-9939459323

Comment

• Mirek, jak większość użytkowników, będziesz musiał przetestować i wybrać typ, który będzie dla Ciebie odpowiedni. Sam przeszedłem przez chyba wszystkie możliwe rodzaje i firmy w pełnym zakresie cenowym. Aby zaoszczędzić Ci czasu i pieniędzy testuj te trochę droższe bo tańsze, jak to w życiu bywa nie mają sensu.
                            P.S. Najlepsze w moim przypadku okazały się Valeo Silencio, ale nie traktuj tego, jako sugestię do zakupu. Zauważyłem, ze pojawiły się jakieś nowe Valeo Hydroconnect, poczytaj opinie o nich, może warto?

Comment

• Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
                              Mam te Flash'e w IX sedanie (długość 24" i 28") jakoś od lipca. Na razie spisują się super, płynnie i cicho zbierają.
                              Wykonanie i wygląd też na plus.
                              Zobaczymy jak będzie po sezonie zimowym, ale jak na komplet za ~50zł, myślę że warto.
                              Civic FB8
                              Civic X 1.5 sedan

Comment

• Polecam Heyner Hybrid, tylko nie mają gotowych zestawów. Mam w FD7 i działają jak trzeba.
                                Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                                Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Working...
                                X