Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic IX gen. Wymiana radia na 2DIN - poradnik krok po kroku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• o właśnie tego zdjęcia mi brakowało, nigdzie nie mogłem dojrzeć jak od tej strony jest zakończony panel. Przy tym modelu będzie tak odstawał , możesz załączyć więcej zdjęć tego modelu i opis jaki to model?

Comment

• Jest to Junsun V1 Pro model 825x_Pro Wersja 6/128GB
      Generalnie wszystko działa sterowanie z kierownicy, android auto na razie po kablu bezprzewodowo jeszcze kombinuję. Ogólnie jestem zadowolony chodzi nawet nieźle, jakość dźwięku w porównaniu z oryginałem niebo a ziemia, nie spodziewałem się że oryginalne głośniki mogą tak zagrać nawet niskie tony się pojawiły wrażenie jakbym miał subwoofer.

Edit: Bezprzewodowo android auto już też działa chinczyk podesłał nowy soft
      Last edited by Progress911; 21-04-2023, 15:30.

Comment

• IMG_20230423_181328.jpg
        IMG_20230423_181320.jpg
        IMG_20230423_181346.jpg
        IMG_20230423_181323.jpg
        Last edited by Progress911; 23-04-2023, 21:28.

Comment

• Duży ten ekran fajnie Ale moja stacja bardziej mi się podoba, jakoś tak bardziej jest wkomponowana w całość..
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

• Jedynie czego nie udało mi się podłączyć to fabryczne usb, dostałem w zestawie taki kwadratowy adapter ale nie bardzo wiem gdzie mam go podłączyć, od radia wszystkie przewodowy podłączyłem i nic nie zostało.

Comment

• @Progress911 ten kabel z nad schowka też podłączałeś, tak? Z tego co czytałem w tym wątku dzięki niemu można używać tych trzech przycisków dzwonienia.

Tylko one mi nie działają, a chinczyc wysyła co raz to nowe zestawy kabli ale bez możliwości podłączenia właśnie tego jednego. Cały czas mu tłumaczę, wysyłam zdjęcia. Nie wiem już czy nie ma takich kabli czy poprostu nie wie o co chodzi.

Comment

• Witam.
                Czy ktoś próbował tej przepinki?
                Modele CR-V 2012-2014 wyposażone w fabryczną nawigację nie są kompatybilne, ponieważ pin-out jest w innym miejscu. Trzeba zrobić przepinkę (https://www.car-tronic.pl/files.php?file=4340)

Comment

• Zamieszczone przez Progress911 Zobacz posta
                  Jedynie czego nie udało mi się podłączyć to fabryczne usb, dostałem w zestawie taki kwadratowy adapter ale nie bardzo wiem gdzie mam go podłączyć, od radia wszystkie przewodowy podłączyłem i nic nie zostało.
                  Do USB można kupić przejściówkę i wtedy działają te z podłokietnika. Wstawiałem kiedyś link do nich
                  Mnie zastanawia czy udało się komuś wymusić działanie wbudowanego mikrofonu do rozmów głosowych. Nie podłączałem mikrofonu i niestety nie mogę rozmawiać przez telefon.

Comment

• Tutaj wspomniany link do USB: https://centrumaudio.pl/zlacza-aux-i...v-15-usbm.html . Podejrzewam, że można taniej, bo wygląda to na czysto mechaniczną przejściówkę.

Comment

• Zamieszczone przez Francesco Zobacz posta
                      Tutaj wspomniany link do USB: https://centrumaudio.pl/zlacza-aux-i...v-15-usbm.html . Podejrzewam, że można taniej, bo wygląda to na czysto mechaniczną przejściówkę.
                      Rozumiem, że masz taką (lub podobną) przejściówkę i u ciebie działa? Czy to tylko teoria, że powinna działać? Pytam, bo nabyłem taką przejściówkę i pomimo, że wtyczki pasują idealnie - niestety USB w podłokietniku u mnie nie działa.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

• Witam Panowie.
                        Przymierzam się do wymiany swojego zwykłego radia w Civicu. Chciałbym markowe radio, nie chce nic z aliexpress.
                        Czy taki zestaw to wszystko co potrzebuję?

Zainteresuj się wygodnym montażem! Sięgnij po Zestaw montażowy Honda Civic IX 02/2012 -> z naszego asortymentu! Zapoznaj się z ofertą Car-tronic.pl

Planuje montaż samodzielnie. Chciałbym żeby radio współpracowało z moim Iphone, czyli aby był Carplay czy jak to sie nazywa. Doradzcie jakieś radyjko?
                        Funkcjonalne stacje multimedialne do samochodu. Również modele oparte na systemie Android! Zobacz naszą propozycję i wybierz do swojego pojazdu!

Może jakieś radio od nich?

Co myślicie?
                        Last edited by hondamanone; 19-06-2023, 14:47.

Comment

• Ja wacham się między Alpine iLX W690D a Pioneer SPH DA360DAB.
                          Chyba że ktoś ma inną propozycję markową nawet droższą.

Comment

• Pany, pojawił się na aliE kabel do zrzutu obrazu z oryginalnej kamery cofania na radio android 2din od chińczyków: s.click.aliexpress.com/e/_EvZIfYt
                            Załączone pliki
                            Last edited by fotok1; 02-07-2023, 19:37.

Comment

• 356182980_950428652927740_4816567696292123579_n.jpg

U mnie już po wymianie, jak teraz zmieniacie godzinę na wyświetlaczu i-mid?

Moja

Comment

• W wersji bez Connecta ustawia się w menu komputera przyciskami z kierownicy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Working...
                                X