Może to jakaś nowsza jednostka co obsługuje już nieco więcej funkcji w aucie.. u mnie np. jak gra muza z pena, to również na i-mid pojawia się nr. piosenki... ale nazwy stacji radiowej nie ma, godzina to zawsze była, to nie jest powiązane z radiem, przynajmniej w mojej wersji auta.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Honda Civic IX gen. Wymiana radia na 2DIN - poradnik krok po kroku
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Mnie przed zmianą powstrzymuje tylko świetnie działający BT fabryczny, wraz z przesyłem danych na i-mid z apk jak Spotify czy inne. Dźwięk mi odpowiada po BT, brak problemów z łącznością.
Z drugiej strony kusi carplay, żeby przesłać obraz z Tom Toma z którego tylko korzystam,a nie telefon w stojaku.Last edited by slepak; 10-01-2023, 11:42.
Comment
-
U mnie po wymianie connecta rzeczywiście godzina jest rozsynchronizowana i nie widać tytułu stacji na i-midzie.
Kolejną rzeczą, z którą nie chciało mi się bawić jest wymuszenie używania wewnętrznego mikrofonu, ponieważ nie podłączyłem dołączonego zewnętrznego.
P.S. Czy któreś tanie interfejsy diagnostyczne pozwalają zmienić godzinę?Last edited by Francesco; 10-01-2023, 18:53.
Comment
-
Zamieszczone przez Damiano86 Zobacz postaKoledzy czy u was po zmianie radia na 2din też się rozładowuje akumulator??? Mam wyl podtrzymanie radia bo min to 2 godziny a nie jak w innym na minuty można ustawić?
Comment
-
Zamieszczone przez Damiano86 Zobacz postaKoledzy czy u was po zmianie radia na 2din też się rozładowuje akumulator??? Mam wyl podtrzymanie radia bo min to 2 godziny a nie jak w innym na minuty można ustawić?
Comment
-
Dzień Dobry
Posiadam auto z 2015 r.jest radio 2DIN Honda ale niestety nawigacja darmowa już się skończyła a nie chciałbym płacić za akualizację brak android auto i myślę o wymianie na inne radio 2Din,czy oprócz radia będą potrzebne dodatkowe przewody?
Jakie radio polecacie?
Chciałbym także dorzucić czujniki parkowania przód i tył,czy da się podłączyć pod te radio czy potrzebny będzie dodatkowy wyświetlacz?
Pozdrawiam
Comment
-
Dzień Dobry
Posiadam auto z 2015 r.jest radio 2DIN Honda ale niestety nawigacja darmowa już się skończyła a nie chciałbym płacić za akualizację brak android auto i myślę o wymianie na inne radio 2Din,
znalazłem tego typu radio co o nim sądzicie GMS-8939TQ NAVIX ANDROID 11 DSP 2din LTE 3GB RAM /32GB ROMLast edited by mirek58; 20-02-2023, 16:34.
Comment
-
Zamieszczone przez slepak Zobacz postaJesteś pewny że 3gb ramu? A nie 2 i 32 GB rom?
Jak dwa to za mało, szukałbym 4/64 żeby kilka apek pociągnąć.
Comment
-
Faktycznie, nie zmienia to faktu że byłbym za opcją minimum 4/64.
Aplikację coraz bardziej wymagające są, czy większe.
Apka na radary, YT, Navi np tom tom i takie 2 czy 3gb będzie mało. Tanie to nie jest, także jak kupić to raz a dobrze, a nie po czasie stwierdzić "kurde mogłem te kilka PLN dołożyć chodziło by sprawniej"
Comment
-
Zamieszczone przez slepak Zobacz postaFaktycznie, nie zmienia to faktu że byłbym za opcją minimum 4/64.
Aplikację coraz bardziej wymagające są, czy większe.
Apka na radary, YT, Navi np tom tom i takie 2 czy 3gb będzie mało. Tanie to nie jest, także jak kupić to raz a dobrze, a nie po czasie stwierdzić "kurde mogłem te kilka PLN dołożyć chodziło by sprawniej"
Comment
-
A nie myślałeś o takim sprzęcie? (wersja 6GB+128GB). Wysyłka chyba nawet z PL, za 2 dni byś miał już w domu
Comment
-
Dzięki "Grzesiek" za podpowiedz bardzo ciekawa alternatywa (a co z gwarancją rezygnacja-odesłanie)ale jak narazie odpada już raz się zawiodłem.
Szukam alternatywy Warmińsko-Mazurskie z montaże tylko nie wiem czy GMS 8980TQ NAVIX : 4GB+32GB, 1280*720, QLED, 4G LTE, T-Link lub GMS 9975TQ NAVIX : 4GB+64GB, 1280*720, QLED, 4G LTE, Car Link na androidzie czy np.PIONEER SPH-EVO62DAB,SONY XAV-AX5650D
Proszę o rady
pozdrawiam
Comment
-
Grzechu kusisz tym linkiem.
Oglądałem zdjęcia z Ali i faktycznie można podłączyć żeby obraz był na dwóch kamerach?
Co z fabrycznym BT? Rozumiem że działać nie będzie? A jak jakość BT Chińczyka? Fajna opcja z temperaturą także na radiu, tylko jakoś się nie pokrywa z panelem klimy (foto alli)
Comment
Comment