Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic IX gen. Wymiana radia na 2DIN - poradnik krok po kroku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Może to jakaś nowsza jednostka co obsługuje już nieco więcej funkcji w aucie.. u mnie np. jak gra muza z pena, to również na i-mid pojawia się nr. piosenki... ale nazwy stacji radiowej nie ma, godzina to zawsze była, to nie jest powiązane z radiem, przynajmniej w mojej wersji auta.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

• Mnie przed zmianą powstrzymuje tylko świetnie działający BT fabryczny, wraz z przesyłem danych na i-mid z apk jak Spotify czy inne. Dźwięk mi odpowiada po BT, brak problemów z łącznością.

Z drugiej strony kusi carplay, żeby przesłać obraz z Tom Toma z którego tylko korzystam,a nie telefon w stojaku.
      Last edited by slepak; 10-01-2023, 11:42.

Comment

• U mnie po wymianie connecta rzeczywiście godzina jest rozsynchronizowana i nie widać tytułu stacji na i-midzie.
        Kolejną rzeczą, z którą nie chciało mi się bawić jest wymuszenie używania wewnętrznego mikrofonu, ponieważ nie podłączyłem dołączonego zewnętrznego.

P.S. Czy któreś tanie interfejsy diagnostyczne pozwalają zmienić godzinę?
        Last edited by Francesco; 10-01-2023, 18:53.

Comment

• Koledzy czy u was po zmianie radia na 2din też się rozładowuje akumulator??? Mam wyl podtrzymanie radia bo min to 2 godziny a nie jak w innym na minuty można ustawić?

Comment

• Zamieszczone przez Damiano86 Zobacz posta
            Koledzy czy u was po zmianie radia na 2din też się rozładowuje akumulator??? Mam wyl podtrzymanie radia bo min to 2 godziny a nie jak w innym na minuty można ustawić?
            U mnie w momencie wyciągnięcia kluczyka radio się wyłącza całkowicie, podtrzymanie jakieś na pewno jest, ale akumulatora nie rozładowuje.. auto stoi czasem po 2 tyg. i wszystko gra.
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Damiano86 Zobacz posta
              Koledzy czy u was po zmianie radia na 2din też się rozładowuje akumulator??? Mam wyl podtrzymanie radia bo min to 2 godziny a nie jak w innym na minuty można ustawić?
              Jak dobrze podłączysz, to nie masz problemu. Sprawdzone, auto zostawione na 2 tygodnie odpaliło bez problemu.

Comment

• Dzień Dobry
                Posiadam auto z 2015 r.jest radio 2DIN Honda ale niestety nawigacja darmowa już się skończyła a nie chciałbym płacić za akualizację brak android auto i myślę o wymianie na inne radio 2Din,czy oprócz radia będą potrzebne dodatkowe przewody?
                Jakie radio polecacie?
                Chciałbym także dorzucić czujniki parkowania przód i tył,czy da się podłączyć pod te radio czy potrzebny będzie dodatkowy wyświetlacz?

Pozdrawiam

Comment

• Dzień Dobry
                  Posiadam auto z 2015 r.jest radio 2DIN Honda ale niestety nawigacja darmowa już się skończyła a nie chciałbym płacić za akualizację brak android auto i myślę o wymianie na inne radio 2Din,

znalazłem tego typu radio co o nim sądzicie GMS-8939TQ NAVIX ANDROID 11 DSP 2din LTE 3GB RAM /32GB ROM
                  Last edited by mirek58; 20-02-2023, 16:34.

Comment

• Jesteś pewny że 3gb ramu? A nie 2 i 32 GB rom?

Jak dwa to za mało, szukałbym 4/64 żeby kilka apek pociągnąć.

Comment

• Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                      Jesteś pewny że 3gb ramu? A nie 2 i 32 GB rom?

Jak dwa to za mało, szukałbym 4/64 żeby kilka apek pociągnąć.

Comment

• Faktycznie, nie zmienia to faktu że byłbym za opcją minimum 4/64.

Aplikację coraz bardziej wymagające są, czy większe.
                        Apka na radary, YT, Navi np tom tom i takie 2 czy 3gb będzie mało. Tanie to nie jest, także jak kupić to raz a dobrze, a nie po czasie stwierdzić "kurde mogłem te kilka PLN dołożyć chodziło by sprawniej "

Comment

• Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                          Faktycznie, nie zmienia to faktu że byłbym za opcją minimum 4/64.

Aplikację coraz bardziej wymagające są, czy większe.
                          Apka na radary, YT, Navi np tom tom i takie 2 czy 3gb będzie mało. Tanie to nie jest, także jak kupić to raz a dobrze, a nie po czasie stwierdzić "kurde mogłem te kilka PLN dołożyć chodziło by sprawniej "
                          Znalazłem jeszcze takie radio ale ni na androidzie https://www.sony.pl/electronics/radi...etails_default

Comment

• A nie myślałeś o takim sprzęcie? (wersja 6GB+128GB). Wysyłka chyba nawet z PL, za 2 dni byś miał już w domu
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            Coś na temat olejów..

Comment

• Dzięki "Grzesiek" za podpowiedz bardzo ciekawa alternatywa (a co z gwarancją rezygnacja-odesłanie)ale jak narazie odpada już raz się zawiodłem.
                              Szukam alternatywy Warmińsko-Mazurskie z montaże tylko nie wiem czy GMS 8980TQ NAVIX : 4GB+32GB, 1280*720, QLED, 4G LTE, T-Link lub GMS 9975TQ NAVIX : 4GB+64GB, 1280*720, QLED, 4G LTE, Car Link na androidzie czy np.PIONEER SPH-EVO62DAB,SONY XAV-AX5650D

Proszę o rady

pozdrawiam

Comment

• Grzechu kusisz tym linkiem.
                                Oglądałem zdjęcia z Ali i faktycznie można podłączyć żeby obraz był na dwóch kamerach?

Co z fabrycznym BT? Rozumiem że działać nie będzie? A jak jakość BT Chińczyka? Fajna opcja z temperaturą także na radiu, tylko jakoś się nie pokrywa z panelem klimy (foto alli)

Comment

Working...
                                X