Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic IX gen. Wymiana radia na 2DIN - poradnik krok po kroku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cześć wszystkim. Znalazłem taki sprzęcik na allegro.

Czy to oznacza, że po podłaczeniu tego do stacji USB u siebie i mając Iphone z Car play, będę widział wszystko w Hondzie na connectcie plus?

Comment

• Zamieszczone przez SrebrnyDiabełek Zobacz posta
      Cześć wszystkim. Znalazłem taki sprzęcik na allegro.

Czy to oznacza, że po podłaczeniu tego do stacji USB u siebie i mając Iphone z Car play, będę widział wszystko w Hondzie na connectcie plus?
      Nie mam tego sprzętu więc nie potwierdzę ale wydaje mi się że nie - zwróć uwagę na punkt pierwszy opisu:
      1. Kompatybilność: USB carplay obsługuje przewodowy CarPlay, przewodowy dla androida Auto, przewodowy mirroring, pasuje do samochodu z carplay.
      Czytałem na innej aukcji o podobnie wyglądającym urządzeniu, że ono transmituje wszystkie appki z telefonu a nie tylko te zgodne z Carplay/AndroidAuto, jednak trzeba mieć carplay/aa w radiu

Comment

• Mam pytanie w którym miejscu w samochodzie umieścić antenę GPS?

Comment

• Ja umieściłem tam gdzie jest fabrycznie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

• Zamieszczone przez osek666 Zobacz posta
            Hej.
            Mam Tourer'a z 2017. Zamontowałem to radio u siebie https://pl.aliexpress.com/item/40013...yAdapt=glo2pol w miejsce Honda Connect.
            Czy ktoś miał problem z podłączeniem oryginalnej kamery?
            U mnie została podłączona (jak całość, przez elektryka) za pomocą tego kabla https://allegro.pl/moje-allegro/zaku...e-e5894c076c98
            Problem w tym, że obraz jest słabej jakości, dużo gorszej niż w Connect'cie.
            W ogóle trochę słabo działa to radio. Wywala się Google Play i nie pozwala nic zainstalować.
            Ktoś miał takie problemy? Są do tego jakieś aktualizacje?
            Mam jeszcze taki kabel, ale gościu powiedział, że on nie pasuje https://pl.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2pol
            W radiu faktycznie nie ma takiego wejścia, ale w sumie dziwne jest to, że pasował do modułu od klimy.
            Cześć, wyślij jeszcze raz jak możesz kabel na którym działa Ci oryginalna kamera

Comment

• Cześć,
              czy i-Mid wyświetlają Ci się przy tej jednostce dane ze stacji radiowych, czy jak u większości "system audio wyłączony"? Dodatkowo prośba o podpowiedź co to za uchwyt z magasafe
              Dziękuję!

Comment

• Honda Civic IX gen. Wymiana radia na 2DIN - poradnik krok po kroku

Imid niestety tak jak u większości nie pokazuje stacji radiowych.
                Po pewnym czasie przestałem na to zwracać uwagę

A ładowarka kozak

Zamontowana pod rant radia, nie na kratkę nawiewu. Wg mnie lepsze rozwiązanie a na pewno dużo stabilniejsze.

Last edited by miniek3001; 14-01-2024, 17:23.

Comment

• Zamieszczone przez miniek3001 Zobacz posta
                  Imid niestety tak jak u większości nie pokazuje stacji radiowych.
                  Po pewnym czasie przestałem na to zwracać uwagę

A ładowarka kozak

Zamontowana pod rant radia, nie na kratkę nawiewu. Wg mnie lepsze rozwiązanie a na pewno dużo stabilniejsze.

Możesz pokazać jak wygląda po zamontowaniu? Jak z jakością wykonania i stabilnością? Z góry dzięki

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Dzień dobry Banda!

pytanie szybkie, bo przekopałem wszystkie strony i niestety nie znalazłem odpowiedzi:
                    Czy jest jakieś radio markowe (pioneer, alpine, kenwood...), które po połączeniu z odpowiednim adapterem can będzie również pokazywało na iMID komunikaty - a przynajmniej nie "audio off"
                    Czytałem już, że na Connects2 nie działa
                    Steruj radiem wygodnie z poziomu kierownicy swojego samochodu. Sprawdź rozwiązania dedykowane dla aut marki Honda.

czy ktoś próbował inne adaptery?
                    np. ten paser

czy może jakiś chińczyk?

Ogólnie również chętnie zleciłbym montaż takiego radia, prośba o polecenie sprawdzonych miejsc W-wa i okolice.
                    Dziękuję!

Comment

• Zamieszczone przez krzychu19896 Zobacz posta
                      Cześć, wyślij jeszcze raz jak możesz kabel na którym działa Ci oryginalna kamera
                      Hej, mi działa z tym: https://centrumaudio.pl/akcesoria-do...5-hr-v-15.html. Niestety cena wysoka.

Comment

• @miniek3001

Mam identyczne. 8 rdzeni, śmiga ładnie wszsytko.

20240127_161712.jpg

Moja

Comment

• Witam Szanownych.
                          Czy ma ktoś z kolegów możliwość wstawić rozpiskę/schemat wtyczek/pinów z connect'a??
                          Mam chętnego na zakup tegoż,ale chce go najpierw sprawdzić ,,na stole" czy działa - co zrozumiałe.

Comment

• Ciekawi mnie czy oprócz oryginalnej kamery te radia, których używacie pokazują ostrzeżenie z systemu CTM (część pakietu ADAS - czyli monitorowanie ruchu poprzecznego podczas cofania. Z poziomu Connecta na widoku z kamery cofania widać strzałki, z której strony nadjeżdża inny pojazd. Oprócz tego jest przycisk na ekranie do dezaktywacji tej funkcji).
                            Jest to dla mnie przydatne i obstawiam, że zamienniki tego nie mają.

Comment

• Ja nie miałem co prawda ADASa, ale zdziwił mnie bardzo fakt, że pomimo tego, że fabryczny iMid nie pokazuje dynamicznych linii podczas cofania to na chińczyku wyświetla (chodzi mi o linie dynamicznie zmieniające się podczas skrętu kierowcy wskazujące gdzie znajdzie się samochód ). Ot taka ciekawostka.

Comment

• Zamieszczone przez miniek3001 Zobacz posta
                                Ja nie miałem co prawda ADASa, ale zdziwił mnie bardzo fakt, że pomimo tego, że fabryczny iMid nie pokazuje dynamicznych linii podczas cofania to na chińczyku wyświetla (chodzi mi o linie dynamicznie zmieniające się podczas skrętu kierowcy wskazujące gdzie znajdzie się samochód ). Ot taka ciekawostka.

Dodatkowo można wyświetlać, które drzwi są otwarte.

Comment

Working...
                                X