Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
    A czy czasem nasze ASO nie korzystają z tych samych źródeł co inne ASO? Czyli z serwerów? Czy też przylatuje kurierem wewnętrznym magiczna płytka z plikami?
    Nie mam pojęcia, ja mam wymienionego connecta z RC7 (taki przyszed) a w ASO mówią że dostaną ta aktualizacje lada chwila. Tu pytanie:ciekawe kiedy dostaną RC8

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Nie wiadomo czy RC 8 nie jest właśnie dla RC 7
      Jak na razie podtrzymuje swoje stanowisko , że nie warto jest aktualizować Connecta powyżej 6.1 i pozbawiać się możliwości łatwego zainstalowania dowolnej apki.
      Chyba , że się na tyle zmieni , że aktualizują Androida.....ale to zapewne nigdy nie nastąpi.

Comment

• Zamieszczone przez CityMatic Zobacz posta
        Nie wiadomo czy RC 8 nie jest właśnie dla RC 7
        Jak na razie podtrzymuje swoje stanowisko , że nie warto jest aktualizować Connecta powyżej 6.1 i pozbawiać się możliwości łatwego zainstalowania dowolnej apki.
        Chyba , że się na tyle zmieni , że aktualizują Androida.....ale to zapewne nigdy nie nastąpi.
        Zgadzam się, ja niestety nie miałem wyboru a ASO z którego do tej pory korzystałem w ogóle się nie popisalo w tym temacie - do tego stopnia ze zmieniam serwis

Comment

• Zamieszczone przez gr0mitss Zobacz posta
          To ciekawe z tym RC8. Z tego co wiem w Polsce ASO nie mają jeszcze RC7 do wgrania

Z instrukcji instalacji aktualizacji wynika ze jest to aktualizacja z RC6 do RC8, natomiast RC7 jest oprogramowaniem fabrycznym.

Comment

• Zamieszczone przez adamkr Zobacz posta
            Z instrukcji instalacji aktualizacji wynika ze jest to aktualizacja z RC6 do RC8, natomiast RC7 jest oprogramowaniem fabrycznym.
            Nie rozumiem, to mając RC7 nie zainstaluje RC8? W dodatku zawartość obu wersji oprogramowania będzie różna?

Comment

• Siema,

RC8 jest dostępne od końca lutego 2018

Lista zmian poniżej:
              Capture.PNG
              Last edited by Lukas; 12-03-2018, 07:49.

Comment

• Lukas, nie wiesz może co z blokadą connect'a na świat po upgrade do RC8?

Comment

• Zamieszczone przez roar Zobacz posta
                  Lukas, nie wiesz może co z blokadą connect'a na świat po upgrade do RC8?
                  Nie mam pojęcia, nie czytam forów dedykowanych androidowi (XDA). A w materiałach Hondy oczywiście nie ma nic na ten temat
                  Last edited by Lukas; 12-03-2018, 09:16.

Comment

• Cześć wszystkim,

Piszę w sprawie instalacji aplikacji z USB do Connecta. Posiadam Tourera z X.2017 roku.

Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją z forum: https://www.civicforum.pl/showthread...onalno%C5%9Bci

Zacząłem od instalacji Honda Permission i napotkałem następujący problem na 3 różnych USB. SZARY PRZYCISK "Zainstaluj" po podłączeniu USB i wybraniu "zielonego" przyjeciela robota.

Zgodnie z instrukcją:
                    1. Wracamy do ustawień fabrycznych
                    2. Ustawiamy możliwość instalacji z zewnętrznego źródła
                    3. Podłączyć USB z aplikacją, której nazwy ustawiamy na "HondaAppCenter_A1.apk"
                    4. Przycisk "Zainstaluj" szary, brak możliwości instalacji...

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem i udało się to rozwiązać?

Dzięki!

Comment

• A czy nie było tak, że w tych ostatnich wypustach jest już zablokowane?

>>> Mój Tourer <<<

Comment

• Zamieszczone przez Mirasuuu Zobacz posta
                        Cześć wszystkim,

Piszę w sprawie instalacji aplikacji z USB do Connecta. Posiadam Tourera z X.2017 roku.

Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją z forum: https://www.civicforum.pl/showthread...onalno%C5%9Bci

Zacząłem od instalacji Honda Permission i napotkałem następujący problem na 3 różnych USB. SZARY PRZYCISK "Zainstaluj" po podłączeniu USB i wybraniu "zielonego" przyjeciela robota.

Zgodnie z instrukcją:
                        1. Wracamy do ustawień fabrycznych
                        2. Ustawiamy możliwość instalacji z zewnętrznego źródła
                        3. Podłączyć USB z aplikacją, której nazwy ustawiamy na "HondaAppCenter_A1.apk"
                        4. Przycisk "Zainstaluj" szary, brak możliwości instalacji...

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem i udało się to rozwiązać?

Dzięki!
                        Masz za nowe auto i oprogramowanie, ten sposób nie będzie działał.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Czy jest inny sposób zainstalowania zewnętrznej apki?

Comment

• Nie przeraź się:
                            link poniżej naświetla głębiej problem.
                            Witam ! Wrzucam co znalazłem by się nie straciło może z czasem uda się z tym coś zrobić: 1. Aktywacja tryby dev w androidzie https://forum.xda-developers.com/android/general/guide-how-to-enter-developer-mode-2017-t3621582%EF%BB%BF 2. Zmiana trybu USB Host/Device https://forum.xda-developers.com/android/general/guide-how-to-gain-root-shell-2016-honda-t3487644/post70868431#post70868431 3. Skanowanie portów wykazuje otwarty tylko jeden port 5000 (UPnP) ad 1. Sprawdziłem, działa w

pozdrawiam

Comment

• Podany wyżej link jest do innej wersji, instalowanej w X gen.

Odnośnie HC w IX gen. to:
                              - brak możliwości instalacji zewnętrznych apek w RC7 (instalowana fabrycznie w autach wyprodukowanych w 2017, nie wiem dokładnie od którego m-ca)
                              - brak możliwości instalacji zewnętrznych apek w RC8 (aktualizacja dostępna od lutego 2018), czyli jak ktoś ma RC 6.1, po aktualizacji straci możliwość instalacji apek.

Comment

• czy ktoś wie jak można zmienić cenę paliwa w nawigacji? Obecnie u mnie jednostką jest funk, a język i lokalizację mam ustawioną na polski, Polska.

Comment

Working...
                                X