Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nikt nikomu nie utrudnia. Honda podpisała umowy, zarówno z producentem radioodbiorników jak i oprogramowania. Nikt nie sprzedaje np nawigacji bez oprogramowania firmowego. Aby chronić prawa autorskie blokuje pewne możliwości instalowania oprogramowania spoza "umowy" My grzecznie czekaliśmy aż ktoś znajdzie sposób na ominięcie, gdy się to udało wszyscy zainstalowali i pisali jak i co instalują, jaki programy i jak działają. Teraz ucichło bo to przecież samochód , a program działając dobrze(każdy ma swój odpowiadający jego preferencją) sobie działa.
    O luce dowiedział się "świat" zaczęto instalować różne oprogramowanie w tym Waze - które informuje o urządzeniu na jakim jest zainstalowane. Szybko więc pojawiła się aktualizacja i na forach poszły ostrzeżenia - aby nie instalować RC8 bo to "łatka" na dziurę w oprogramowaniu. Niestety niektórzy musieli się o tym przekonać.

Comment

• tia ale np w moim przypadku mam problem z kamerą cofania (raz na 1mc) i RC8 miało problem rozwiązać . Od aktualizacji do RC8 kamera nie działa wcale

Comment

• Gwarancję masz to ciśnij ASO i nie daj sobie wmówić, że aktualizacja do RC9 w przyszłości problem rozwiąże. Wymiana kamery, albo wymiana Connecta.
        był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
        jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
        sigpic
        http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
          Gwarancję masz to ciśnij ASO i nie daj sobie wmówić, że aktualizacja do RC9 w przyszłości problem rozwiąże. Wymiana kamery, albo wymiana Connecta.
          albo klapy

Może jest jakaś szansa, że connect będzie z jakimś podstawowym softem.

Comment

• Zamieszczone przez roar Zobacz posta
            albo klapy

Może jest jakaś szansa, że connect będzie z jakimś podstawowym softem.
            Nie ma szansy, ja wymienialem i przyszło z RC7 w czasie kiedy w ASO go jeszcze nie mieli

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez abla Zobacz posta
              świat nie ma metody na to, co odp...li inżynierowie hondy. Chociaż z drugiej strony, jeżeli ich celem było zabezpieczenie systemu, to trzeba przyznać, że zrobili wyjątkowo dobrą robotę
              a mówią, że android dziurawy itp itd. Jak widać inżynierowie hondy potrafią nawet stare wersje zabezpieczyć Swoją drogą chyba nie mamy co liczyć na xda i custom rom

Comment

• Bo to nie android, a Linux jest zabazpieczony.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez CityMatic Zobacz posta
                  Bo to nie android, a Linux jest zabazpieczony.

nie bardzo rozumiem?

Comment

• Zamieszczone przez semthex Zobacz posta
                    nie bardzo rozumiem?
                    Connect-em zawiaduje Linux, trzy przyciski i wszystko widać. Nawet jest możliwość wgrać go na pendrive.

Comment

• Zamieszczone przez gr0mitss Zobacz posta
                      Oszczędzę Ci czasu... nie da się. Swego czasu ja też drążyłem temat w kilku ASO - jedni od razu mówili ze się nie da, inni twierdzili, że nie ma problemu a finalnie okazało się że nie da rady. Niestety jak już raz zrobiłeś update to lipa.
                      czyli ty sam próbowałeś wgrać niższą wersję i się nie udało ?

Comment

• Sam nie próbowałem. Pytałem chyba w 5 różnych Aso w mojej okolicy, zdania początkowo były bardzo rozbieżne. Szczytem było kiedy po przyjeździe na umówioną wizytę w celu wgrania niższej wersji dowiedziałem się że jednak się nie da Oczywiście nikt za dojazd mi nie zwrócił
                        Zamieszczone przez igosoft Zobacz posta
                        czyli ty sam próbowałeś wgrać niższą wersję i się nie udało ?
                        Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Witam wszystkich , tydzien temu robilem apgrejd calego systemu w ASO poniewaz konczyla mi sie gwarancja a od czasu do czasu zanikaly mi linie pomocnicze w tylnej kamerze i po powrocie nie moge zainstalowac zadnej aplikacji , prubojac zainstalowac PERMISSION ikonka instaluj nie podswietla sie.Dodam ze w ustawieniach mam zaznaczone zezwalanie na instalowanie z nieznanych zrodel i nic. Przepraszam za brak polskich znakow ale przebywam za granica i uzywam laptopa kolegi. Dolaczam zdjecie po aktualizacji,macie jakies pomysly?20180530_152611.jpg
                          Last edited by Muminek1980; 30-05-2018, 16:55.

Comment

• Zamieszczone przez Muminek1980 Zobacz posta
                            Witam wszystkich , tydzien temu robilem apgrejd calego systemu w ASO poniewaz konczyla mi sie gwarancja a od czasu do czasu zanikaly mi linie pomocnicze w tylnej kamerze i po powrocie nie moge zainstalowac zadnej aplikacji , prubojac zainstalowac PERMISSION ikonka instaluj nie podswietla sie.Dodam ze w ustawieniach mam zaznaczone zezwalanie na instalowanie z nieznanych zrodel i nic. Przepraszam za brak polskich znakow ale przebywam za granica i uzywam laptopa kolegi. Dolaczam zdjecie po aktualizacji,macie jakies pomysly?[ATTACH=CONFIG]42084[/ATTACH]
                            Kilka postów wyżej masz odpowiedzi :-(

Comment

• Czyli nic sie nie da puki co zrobic z tym? Za kazdym razem musze wylanczyc VSP w menu glownym?
                              Last edited by Muminek1980; 30-05-2018, 17:11.

Comment

• Mając soft OF 09xxx nie można zrobić upgrade ?

Comment

Working...
                                X