Fuel i Parking rzeczywiście zaczęły działać po ostatniej aktualizacji "systemowej". Biorą pozycję z GPS-u a dane ściągają z sieci i to nawet poprawnie... Minus za brak polskiego języka i "Etylina95U" to nasza 95-tka.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
-
Mnie się Etylina95U nawet podoba
Tak to wygląda.
Można ustawić:
-rodzaj paliwa
-wyszukiwany obszar
-jednostki
-kraj
itd
Do każdej stacji nawigacja doprowadzi. Jest również podgląd czy na danej stacji są bankomaty, sklep, punkt przewijania dzieci itp.Last edited by roar; 19-04-2016, 09:27.
Comment
-
Ja próbowałem podmienić mapę w garminie, ale bez skutku. Garmin express pobiera mapę gmapsupp.img czyli taka sama jak te znane na urządzenia np winCE. Pomimo wrzuceniu pobranej dla testu Garmin City Navigator Polska NTU 2017.10 garmin wywala błąd i nie zamierza aktualizować. Zabezpieczeni są w każdą stronę jak widać.
Comment
-
Próbuj, mi też zamykało ale wczoraj poszło.
Pisał ktoś z Was, że wgrywali Wam oprogramowanie do connecta. Dziwne bo ja dzwoniłem do salonu, rozmawiałem z gościem, który odparł, że absolutnie nie mają możliwości wgrywania softu do radia, a jak coś padnie na amen to odsyłają. Pytam bo gdyby ktoś miał dostęp do tego "pliku" to można się mu przyjrzeć… rozpakować… itp.
Comment
-
Comment
-
Zamieszczone przez spiacy83 Zobacz postaA ja wchodzę do Honda App Centre, klikam "Zgadzam się" po czym chwilę mieli i mi zamyka aplikacje.
Comment
-
Zamieszczone przez majcher730 Zobacz postaMnie pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych w androidzie..
Comment
-
Zainstalowałem w urządzeniach bez "+" też da się zainstalować i działa. Ale miało problemy z uaktualnieniem tylko po resecie ustawień.
Jesli tak będzie zawsze z zainstalowaniem aplikacji to jest to jeszcze większa kiszka - ustawianie do swoich potrzeb jest kłopotliwe
Comment
-
Z kilkudniowych obserwacji wynika, że Fuel ceny paliw aktualizuje tak z 4-5 dniowym opóźnieniem.
Nie zmienia to faktu, że najtańsze stacje pozostają najtańszymi, ale to bez aplikacji a po samych nazwach stacji można rozpoznać....
Poza tym aplikacja działa w czasie jazdy co niewątpliwym osiągnięciem Connecta jest!był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
Działanie w czasie jazdy to prawda.
Najtańsze można rozpoznać jak znasz okolicę :P ale skoro nie masz Navi (w moim przypadku) i nie znasz okolicy to co daje Ci wiedza o tym, że stacja znajduje się w odległości np. 2 km? Nic, bo nie masz zielonego pojęcia w którym kierunku jechać etc...
Z Navi może to ma sens, ale bez wg mnie nie.
Ewentualnie sytuacja krytyczna, gdy zostało Ci mało paliwa to sprawdzasz w tym fuel adres stacji i wklepujesz w navi w telefonie, ale równie dobrze można znaleźć stację od razu w telefonie...
Comment
-
Zamieszczone przez PJW Zobacz posta[...]Ewentualnie sytuacja krytyczna, gdy zostało Ci mało paliwa to sprawdzasz w tym fuel adres stacji i wklepujesz w navi w telefonie, ale równie dobrze można znaleźć stację od razu w telefonie...
Ja tam się cieszę, że apki powstają. Znaczy to że coś się dzieje w temacie, bo jakby nie było Connect ma spore możliwości.
Comment
-
dzis rozmawialem w Honda Biela o Connect+ - od czerwca ma zaczac sie kampania naprawcza systemu, nowe aktualizacje dla obecnych wlascicieli aut z C+, a nowe juz poprawione w nowych autach
cieszy mnie bo dzis auto zamowilem, bede mial zapewne spokoj z C+. to dobrze, bo widze, ze strasznie narzekacie nt dzialania tego wszystkiego
Comment
-
Wierzysz w to? We Freemoncie czekałem na taką aktualizację poprawy 3 lata i po tym czasie zwyczajnie przestałem czekać.... Za każdym razem ASO mówiło, że już nad tym pracują i, że już zostanie wprowadzone...
Może Honda postąpi inaczej, ale mając na względzie nadchodzącą w przyszłym roku X gen, która ma być oparta na innym systemie to szczerze trochę wątpię w znaczące poprawy.
Comment
Comment