Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
    Mam mały problem z odbiorem stacji radiowych po umyciu samochodu na myjni z karszerem,stacje radiowe zanikają podejrzewam że coś jest z anteną
    Na myjni CPN problem jest znikomy.
    Może ktoś miał podobny problem ?

Pozdr.
    Byłem w serwisie przy okazji zgłosiłem problem z odbiorem stacji radiowych.Pan z serwisu sprawdził płetwę i okazało się że od strony tylnej rusza się można ją unieść swobodnie do góry,brok konkretnej odpowiedzi czy to podlega naprawie lub wymianie w ramach gwarancji.Nowa w serwisie to koszt około 700zł.
    Nie wiem co teraz mam zrobić wiem że naprawić muszę.

Pozdr.

Comment

Byłem w serwisie przy okazji zgłosiłem problem z odbiorem stacji radiowych.Pan z serwisu sprawdził płetwę i okazało się że od strony tylnej rusza się można ją unieść swobodnie do góry,brok konkretnej odpowiedzi czy to podlega naprawie lub wymianie w ramach gwarancji.Nowa w serwisie to koszt około 700zł.

Pozdr.
      Ale co stwierdzili? Poczekaj na decyzję serwisu jeśli odmówią gwarancyjnej naprawy można podjąć się naprawy poza serwisem. np w firmie montującej car audio. Płetwy hondy to obudowa aktywnej anteny UKF a taką można kupić za kilkadziesiąt zł.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Jak narazie to chcą rozebrać sprawdzić co jest uszkodzone czy da się naprawić jeśli nie da się to decyzja należy do mnie wymiana na nową.
        Pozdr

Comment

• Zamieszczone przez gr0mitss Zobacz posta
          Postanowiłem, zmuszony sytuacją, zgłębić temat powrotu z RC7 na RC6.1 i podzwoniłem po różnych ASO. Wyniki prezentują się następująco: 1 jest pewny, iż się nie da; 1 jest pewny że się da; 3 jest wstępnie pewnych że się da, ale muszą to jeszcze potwierdzić. W nowym roku będę atakował jeszcze niezdecydowanych i zobaczymy wtedy co wyjdzie
          Udało Ci sie cos ustalić? W JAZZie mam tego samego Connecta i wszystko poblokowane ...

Comment

• Zamieszczone przez Artur Jazz Zobacz posta
            Udało Ci sie cos ustalić? W JAZZie mam tego samego Connecta i wszystko poblokowane ...
            Po pierwsze oficjalny RC7 ASO będą mieć za kilka tygodni. Ja musiałem dostać z juz wgrana aktualizacja fabrycznie, zastanawiam się skąd wiadomo że 0F to RC7, bo wszystkie ASO, które pytałem były mocno zdziwione że taki mam. Odnośnie możliwości zejścia w dół do 6.1 to jednak większość mówi że się nie da. ASO które mi wymienialo Connecta będzie mimo wszystko próbować jak się z nimi umówię, niestety na chwilę obecną mam rękę w gipsie i nie mogę jeździć autem

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Witam, początek roku przyniósł pewne zaskoczenie w korzystaniu HC. Wysypał się Yanosik (wersja 3.0.3.1). Wysypał się w ten sposób, że wszystko działało (nawigacja, ekrany, mapy), za wyjątkiem odbioru i wysyłania zdarzeń. Komunikat: "Brak aktualnych zdarzeń", pomimo, iż takowe były (testowanie równoległe z komórką). Pozostała deinstalacja, dodatkowo wyczyściłem za pomocą managera plików, katalogi związane z Yanosikiem z pamięci HC. Instalacja wersji 3.3.1.3. Nie ruszałem żadnych ustawień w Honda Permisions (ustawionych wcześniej). Teraz znowu wszystko śmiga. Komunikaty przychodzą na bieżąco.

Comment

• Witam!
                Mam pytanie - czy jest jakaś możliwość wyciągnięcia śladu GPS z Garmina? Szukałem plików, ale nigdzie nie widzę plików od Garmina tylko jakieś bezużyteczne cache. Trochę szkoda. Czy komuś się udało?

Comment

• Witam.
                  Zakupiłem kamerkę cofania do Hondy Hrv 2016.
                  Po montażu, i podłączeniu kostki do Honda Connect (kostką która była w zestawie), urządzenie nie pokazuje obrazu z kamerki.
                  Kamerka działa - zapalają się diody i przesyła obraz (sprawdziłem na innym monitorze). Honda wykrywa podłączona kamerkę bo w ustawieniach pojawiła się ikonka z kamerką ale obrazu brak.
                  Proszę o pomoc, może trzeba coś włączyć albo dograć ?
                  Pozdrawiam

Comment

Pozdr.
                    Byłem dzisiaj w Auto radex naprawa 40 PLN bez wymiany

Comment

• Mam prośbę czy mógłby ktoś zmierzyć mi wymiar wyświetlacza w civic 2015 honda connect+ chodzi mi o zamówienie szkła hartowanego na wyświetlacz do crv 2015 czy jest taki sam bo na amazonie jest tylko do hondy civic 2015,pozdrawiam.

Comment

• Pytanie tylko...po co?
                        2,5 roku użytkowania (68kkm) w moim aucie i zero jakiejkolwiek ryski mimo długich paznokci płci pięknej.
                        Last edited by PJW; 01-03-2018, 13:04.

Comment

• Skończy się abonament i sprzeda smartfona jako nowy [emoji16]

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
                          MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Nowa wersja oprogramowania Honda Connect RC8
                            Witam
                            Na forum XDA pojawila sie aktualizacja RC8 wraz z adresami do pobrania.Jak narazie nie wiadomo czy ta aktualizacja ogranicza instalacje dodatkowych apek tak jak w wersji RC7.
                            link :

Uwaga: Instalacja na wlasna odpowiedzialnosc.
                            Last edited by Gość; 02-03-2018, 21:34.

Comment

• To ciekawe z tym RC8. Z tego co wiem w Polsce ASO nie mają jeszcze RC7 do wgrania

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Comment

• A czy czasem nasze ASO nie korzystają z tych samych źródeł co inne ASO? Czyli z serwerów? Czy też przylatuje kurierem wewnętrznym magiczna płytka z plikami?

Comment

Working...
                                X