Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sygic jest offline'owy

Comment

• Ja mam zainstalowane iGO_9.6.29.597461 i mapy ktore potrzebuje tzn. jest offline.Aktualne mapy mozna znalezc w necie.Spisuje sie bardzo dobrze.Dodatkowo jako info :
      Zamontowalem Ramke do rejestracji z kamera cofania Wifi i zainstalowalem w Connect apk do kamery.Wszystko dziala tak jak powinno.Koszt ok. 400 zl.W serwisie chcieli za originalna razem z montazem ok. 2000 zl.

Comment

• Zamieszczone przez adamkr Zobacz posta
        Ja mam zainstalowane iGO_9.6.29.597461 i mapy ktore potrzebuje tzn. jest offline.Aktualne mapy mozna znalezc w necie.Spisuje sie bardzo dobrze.Dodatkowo jako info :
        Zamontowalem Ramke do rejestracji z kamera cofania Wifi i zainstalowalem w Connect apk do kamery.Wszystko dziala tak jak powinno.Koszt ok. 400 zl.W serwisie chcieli za originalna razem z montazem ok. 2000 zl.
        A wstaje Ci apka po minimalizacji? Jak np jesteś na iGO i wciśniesz klawisz domowy connecta to po ponownym kliknięciu w ikonę iGO wraca apka? U mnie primo właśnie z tego powodu wywaliłem. iGO Avic jest lepsze.
        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
          A wstaje Ci apka po minimalizacji? Jak np jesteś na iGO i wciśniesz klawisz domowy connecta to po ponownym kliknięciu w ikonę iGO wraca apka? U mnie primo właśnie z tego powodu wywaliłem. iGO Avic jest lepsze.
          Przed chwila sprawdzilem i wyglada to tak : po wcisnieciu klawisza "Home" jest tak jak napisales, natomiast po wcisnieciu klawisza "Back" wracam na glowny ekran i po kliknieciu w ikone iGO pokazuje ekran z iGO taki jak byl przed kliknieciem w "Back"
          Last edited by Gość; 18-12-2017, 22:24.

Comment

• Dociekałem co odpowiada za tą sytuację na forach, ale bezskutecznie. Pogodziłem się z tym, że connect z iGO tylko z Avic prawidłowo działa, ale z mapami here, a nie tomtoma. Automapa muli i jest problem z podziałem na państwa (możliwe, ale sporo klikania), sygic ok, ale brak suwaczka głośności, a sygic car łapie zwiechy.
            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Co do zestawu głośnomówiącego HC łączonego z telefonem to zauważyłem, że lepiej działa (nie tnie się) jak jest wyłączone wifi w telefonie i w HC. WiFi i BT działają na jednej antenie (przynajmniej na jabłkach) i tutaj pojawiały się zakłócenia. Spróbujcie wyłączyć wifi i czekam na info.

Comment

• Ja mam wifi z routera i bt z telefonu. Connecta mam 6.0 i nie mam zamiaru zmieniać. Fakt, raz się zawiesilo wifi i musiałem zapłon wyłączyć bo zawiesiło się, kilka razy zerwało polaczenie BT ale się naprawiło samo po 5 min. Z tego co piszecie to nie warto aktualizację robić. Ta sama historia jak z radiami CB starsze wersje lepiej działają jak te nowsze i są trwalsze, oby się to sprawdziło i w tym przypadku.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
                MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Zamieszczone przez setc Zobacz posta
                  Co do zestawu głośnomówiącego HC łączonego z telefonem to zauważyłem, że lepiej działa (nie tnie się) jak jest wyłączone wifi w telefonie i w HC. WiFi i BT działają na jednej antenie (przynajmniej na jabłkach) i tutaj pojawiały się zakłócenia. Spróbujcie wyłączyć wifi i czekam na info.
                  Wchodząc głębiej w szczegóły, BT i WiFi (2.4GHz) pracują w tym samym zakresie częstotliwości zwanym również pasmem ISM (2400-2483MHz). Co prawda metody dostępu do medium różnią się pomiędzy BT (b.szybko skacze po wąskich kanałach) i WiFi ale nadal to ten sam fragment pasma :/ W teorii te dwa systemy nie powinny się zakłócać ale co do zasady takie zjawisko może się pojawić. Z czystej ciekawości, muszę sprawdzić jaki interfejs WiFi siedzi w HC(+) :-)

Comment

• Postanowiłem, zmuszony sytuacją, zgłębić temat powrotu z RC7 na RC6.1 i podzwoniłem po różnych ASO. Wyniki prezentują się następująco: 1 jest pewny, iż się nie da; 1 jest pewny że się da; 3 jest wstępnie pewnych że się da, ale muszą to jeszcze potwierdzić. W nowym roku będę atakował jeszcze niezdecydowanych i zobaczymy wtedy co wyjdzie

Comment

• Cześć, jak coś posunie się w temacie daj znać, mam ten sam problem HC 2017 i brak możliwości instalacji .apk.
                      Spróbuję rozkminić sposób z X-ki, ale póki co wydaje się dla mnie zbyt skomplikowany.

Comment

• Panowie pomożecie kiedyś instalowlem aplikacje typu youtube itd teraz po przejściu na ustawienie fabryczne i chęci instalacji aplikacji przycisk ZAINSTALUJ jest na szaro nie można go wybrać co jest,nie tak

Wysłane z mojego SM-G955U przy użyciu Tapatalka

Comment

• Jak nie aktualizowałeś connecta do najnowszej wersji to sprawdź czy plik do instalacji nie ma dwóch rozszerzeń, czyli HondaAppCenter_A1.apk.apk ewentualnie czy nie ma gdzieś spacji nawet przed kropką.
                          Kiedyś tak miałem.
                          Jeszcze jedna opcja. Wciśnij długo power aż connect zrobi hard reset.
                          Last edited by pawcio-203; 29-12-2017, 13:42.
                          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Hej, napisałem maila do Honda Polska, odpowiedz jaką otrzymałem należy do kategorii "dobry humor" - przytaczam jej fragment poniżej

"Pragniemy poinformować, że najnowsza dostępna aktualizacja system dla urządzeń Connect to obecnie RC 6,1.
                            W najbliższym czasie producent ma wydać aktualizację RC 7,0 ale na dzień dzisiejszy ciężko jest podać datę jej wprowadzenia."

W odpowiedzi na powyższe wysłałem zdjęcie z numerem kompilacji 0F i prośbą o potwierdzenie, iż jest to RC6.1

Comment

• Mam do Was pytanie czy może komuś z Was wieszał się Garmin na connect'cie? Wczoraj wieczorem musiałem go użyć i miał problem z kalkulacja mapy. Jest jakaś opcja resetu samego Garmin'a?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Przytrzymaj przycisk Home(kratki) pojawi się możliwość kilowania aplikacji.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
                                Last edited by kristofer55; 03-01-2018, 15:34.

Comment

Working...
                                X