Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jakaś tam aktualizacja była, bo robiłem ostatnią rok temu, ale czy wniosła coś nowego to nie wiem. Moja ulica istnieje już od ładnych kilku lat, a nadal jej nie ma na mapach garmina.
    Ja aktualizację robiłem w kwietniu.

>>> Mój Tourer <<<

Comment

• YouTube ANTIGO czy da się ustawić aby odtwarzał podczas jazdy ?
      Po zwolnieniu ręcznego wyłącza się.
      Last edited by mirek58; 27-06-2018, 12:28.

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
        Kiedyś była jakaś rozpiska, że upgrade trzeba robić po kolei, wersja po wersji, ale nie wiem na ile to prawda.
        nie trzeba

Comment

• Zamieszczone przez maxredaktor Zobacz posta
          U mnie też zawsze dobrze działały.
          A sprawdzał może ktoś z Was ostatnio, czy nie pojawiła się aktualizacja?
          była i wgrali mi ostatnio (tylko nie wiem z kiedy ta aktualizacja ) a w ASO byłem 2-3 miesiące wcześniej

Comment

• Dziś rano zrobiłem downgrade z RC8 do RC6.1 i wszystko działa poprawnie

Comment

• Testuje PowerAmpa (build 588) na HC 6.1 i niestety po ponownym włączeniu Connecta (np. gdy odpalam auto) PowerAmp nie kontynuuje odtwarzania utworu, tylko trzeba ręcznie wystartować i do tego utwór leci od początku. Sprawdzałem różne ustawienia PowerAmpa ale nic na to nie pomaga. Ktoś sobie z tym jakoś poradził?

Comment

• Mam następujący problem z HC+ 6.1. Używam Yanosika (z opcją LastMode=1) i co któreś uruchomienie Yanosik całkowicie "zawłaszcza" lewy przedni głośnik - radio/CD/Spotify grają tylko w pozostałych głośnikach, lewy przód odtwarza wyłącznie komunikaty "Yanka" (jeśli ich nie ma, lewa strona milczy).
                Spotkał się ktoś z tym zjawiskiem? LastMode jest bardzo wygodne, wolałbym z tego nie rezygnować...
                Jakieś pomysły?

Comment

• Zamieszczone przez Pi69 Zobacz posta
                  Mam następujący problem z HC+ 6.1. Używam Yanosika (z opcją LastMode=1) i co któreś uruchomienie Yanosik całkowicie "zawłaszcza" lewy przedni głośnik - radio/CD/Spotify grają tylko w pozostałych głośnikach, lewy przód odtwarza wyłącznie komunikaty "Yanka" (jeśli ich nie ma, lewa strona milczy).
                  Spotkał się ktoś z tym zjawiskiem? LastMode jest bardzo wygodne, wolałbym z tego nie rezygnować...
                  Jakieś pomysły?
                  Mam to samo, to kwestia wersji yanosika, na starszej to się nie zdarzało. Spróbuj zmienić na starszą/nowsza i daj znać

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez cykomiko Zobacz posta
                    Mam to samo, to kwestia wersji yanosika, na starszej to się nie zdarzało. Spróbuj zmienić na starszą/nowsza i daj znać
                    Problem pojawia się tylko w sytuacji, gdy Yanosik wyjątkowo wcześnie (zanim Connect na dobre odpali ekran) ryknie "Brak sygnału GPS". Podejrzewam, że dzieje się to jeszcze w fazie uruchamiania systemu i przez to kanał zostaje uznany za zajęty i radio go nie dostaje. Czasami po którymś kolejnym komunikacie Yanosika sytuacja wraca do normy i radio znów gra ze wszystkich głośników.
                    Doraźnie znalazłem obejście w postaci wyłączenia w konfiguracji Yanka ostrzeżenia o braku GPS (ewentualny komunikat o braku łączności z serwerem pojawia się znacznie później i nie powoduje problemów).

Potem zauważyłem, że problem był już omawiany w niniejszym tasiemcowym wątku i sugerowano to samo rozwiązanie.

Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów wie, czy najnowsze wersje Yanosika zachowują się mniej "wyrywnie"?
                    Last edited by Pi69; 02-07-2018, 09:58.

Comment

Problem pojawia się tylko w sytuacji, gdy Yanosik wyjątkowo wcześnie (zanim Connect na dobre odpali ekran) ryknie "Brak sygnału GPS". Podejrzewam, że dzieje się to jeszcze w fazie uruchamiania system i przez to kanał zostaje uznany za zajęty i radio go nie dostaje. Czasami po którymś kolejnym komunikacie Yanosika sytuacja wraca do normy i radio znów gra ze wszystkich głośników.
                      Doraźnie znalazłem obejście w postaci wyłączenia w konfiguracji Yanka ostrzeżenia o braku GPS (ewentualny komunikat o braku łączności z serwerem pojawia się znacznie później i nie powoduje problemów).

Potem zauważyłem, że problem był już omawiany w niniejszym tasiemcowym wątku i sugerowano to samo rozwiązanie.

Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów wie, czy najnowsze wersje Yanosika zachowują się mniej "wyrywnie"?
                      Nigdy nie miałem włączonego ostrzeżenia o braku sygnału GPS a problem wystepuje, więc to nie to.

Comment

• Zamieszczone przez cykomiko Zobacz posta
                        Nigdy nie miałem włączonego ostrzeżenia o braku sygnału GPS a problem wystepuje, więc to nie to.
                        Specjalnie wyłączałeś to ostrzeżenie? Bo domyślnie po instalacji jest włączone...

Comment

Specjalnie wyłączałeś to ostrzeżenie? Bo domyślnie po instalacji jest włączone...
                          Tak, wydało mi się zbędne, bo i tak mu się pomogę złapać fixa.

Comment

• ROOT Honda Connect

Hope someone can help. This year, Honda released the Honda Connect system in their cars, the system runs on the Ice Cream Sandwich 4.0.4 platform (yeah old I know) although it appears to be completely locked down, no Play store available! You...

Comment

• Podczas używania jednocześnie Yanosika + Deezer przy komunikacie Yanosika Deezer się pauzuje, wiecie jak ustawić by nie ingerował i nie wyłączał programu?

Moja

Comment

• Czy jest jakiś sposób żeby się zalogować do swojego konta w google maps? Mapę mam z CMDroid i u mnie ta funkcja jest zablokowana, przejrzałem już kilkadziesiąt stron i zwątpiłem

Comment

Working...
                                X