Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Comment

• Zamieszczone przez simi79 Zobacz posta
      Witam
      Chciałem podłączyć mojego mate 10 pro przez multiekran. Po włączeniu opcji w telefonie, podłączeniu do samochodu w tel pojawia się o ustanowieniu połączenia natomiast na ekranie conecta cały czas wyświetla info "wczytywanie". Pytanie czy to wina telefonu cz conecta (6.1)?

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
      U mnie z tym modelem telefonu najpierw pojawiał się ekran z informacją "wczytywanie". Kilka dni temu z robili mi w serwisie aktualizację do wersji systemu 10 096 00 1123 (to chyba RC 8?) i teraz po podlączeniu telefonu najpierw jest informacja o wczytywaniu" a po kilkudziesięciu sekundach pojawia się informacja "sprawdź moduł audio". Nie mam pojęcia o jaki moduł audio chodzi i gdzie: w telefonie czy w connect+), nie mówiąc już o tym że nie mam pojęcia jak to się robi i jakiego rodzaju sprawdzenia mam dokonać. Mnie zależy tylko na tym, żeby działał mi mirror link i to wszystko :-(

Comment

• Witam
        Po ostatniej wizycie zaktualizowali mi system w connect+. Zrobiłem downgrade do wersji 6.1 i wgrałem janosika i google maps bez problemu natomiast po wgraniu youtuba wystąpił problem bo nie mam głosu na filmikach i nie mogę odtwarzać filmików w czasie jazdy. Spotkał się ktoś z takim problemem? Jak macie ustawieniae youtuba w honda permission? Zainstalowałem wersję phanthorn.

Comment

• Parametros.pdfParametros.pdfParametros.pdf

Comment

• Czy można jakoś używać mikrofonu samochodu do programów zainstalowanych samemu, np zello czy NaviExpert? Ewentualnie jakieś podłączenie zewnętrznego mikrofonu?

Comment

• Spoko robię właśnie zgodnie z tymi ustawieniami i nie działa więc dlatego pytam.

Comment

• Czy w tym roku była już aktualizacja map w navi? U mnie cały czas Garmin Express wyświetla, że mam aktualne mapy (Europe 2018.0), choć np. oddanej w grudniu zeszłego roku obwodnicy Marek nie widzi.

Comment

• Zamieszczone przez maxredaktor Zobacz posta
                  Czy w tym roku była już aktualizacja map w navi? U mnie cały czas Garmin Express wyświetla, że mam aktualne mapy (Europe 2018.0), choć np. oddanej w grudniu zeszłego roku obwodnicy Marek nie widzi.
                  Ja robiłem aktualizacje w lutym i nie ma połowy ekspresówki Warszawa - Gdańsk Ale to jest drobiazg. Dziś jechałem do mojej matki z dzielnicy do dzielnicy. Trasa, którą od wielu lat pokonuje przynajmniej raz w tygodniu. Jest pewien lewoskręt, średniej wielkości skrzyżowanie, lewoskręt oczywiście ze światłami do lewoskrętu, Na ulicy pusto. Moja dzieciarnia z tyłu chciała sobie posłuchać navi, więc ustawiłem im trasę. No i się okazało, że w Garminie nie ma tego lewoskrętu... To dosyć upośledzony produkt niestety. Włączam go tylko dla dzieci, sam z niego z własnej woli nie korzystam. Całe szczęście jak kupowałem Hankę, to dodawali Connekta+ za friko.

Comment

• Też go dostałem z całym dobrodziejstwem. I czasem go włączam, jak szukam na szybko stacji paliw po drodze czy restauracji. I tu się w sumie sprawdza.

Comment

• Krótkie pytanko o ustawienia w Honda Permissions:
                      Czy komuś udało się rozkminić znaczenie flag OomSetPerm i ProcessKillTarget?

Comment

• Hej,

Dopadł mnie problem z funkcjonowaniem zestawu głośnomówiącego.
                        Niestety zazwyczaj przy próbie wykonania połączenia lub odbioru system zawiesza się - na ekranie wciąż widnieje ekran wybierania / odbierania połączenia, podczas gdy telefon jest już odłączony od systemu. Co ciekawe, nie następuje ponowne połączenie telefonu z systemem jak to kilka oso na forum opisywało. U mnie wręcz przeciwnie, nie ma możliwości nawet manualnie połączyć ponownie telefonu. Jedyna opcja to uruchomienie ponownie samochodu, aczkolwiek póżniejszy efekt zazwyczaj jest ten sam..

Dziś usunąłem telefon z systemu Connecta, z telefonu HFT i sparowałem wszystko na nowo. Podczas jazdy wykonałem kilka telefonów - wszystko działało. Niestety po późniejszym ponownym uruchomieniu samochodu wszystko wróciło do normy.

Na forum znalazłem kilka postów na ten temat, ale żadnego ze skutecnzym rozwiązaniem. Jeśli taki istnieje - przepraszam, ale nie odnalazłem go i będę wdzięczny za wskazanie.
                        Motyw ze zmianą tła został przetestowany - nie pomaga.

Telefon z którego korzystam: Huawei P9 Lite.

Comment

• Jaką masz wersję firmware?

Comment

• Próbowałem wgrać CR8, ale podłączeniu pena pojawia się info o aktualizacji z nr starej wersji, ale nie pokazuje nr nowej wersji. Pen 16GB plik w wersji nierozpakowanej nie ma innych plików na penie. Ktoś miał podobny przypadek?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Hej czy może ktoś już wpadł na pomysł jak odblokować na stale VSP error (używanie aplikacji, oglądanie podczas jazdy) ? oraz te potwierdzanie "ok" po każdym starcie pojazdu? jest to trochę irytujące?
                              Dzięki za odpowiedź !

Comment

• Hmm... A po co VSP? Odkąd kolega SMike rozkminił system uprawnień zastosowany w HC i udostępnił światu aplikację HondaPermissions możemy zapomnieć o problemie.
                                Wszystko masz w podwieszonym wątku.
                                Co do upierdliwego OK przy starcie, to nie trafiłem jeszcze na rozwiązanie ( a chętnie bym się tego pozbył)

Comment

Working...
                                X