Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez simi79 Zobacz postaWitam
Chciałem podłączyć mojego mate 10 pro przez multiekran. Po włączeniu opcji w telefonie, podłączeniu do samochodu w tel pojawia się o ustanowieniu połączenia natomiast na ekranie conecta cały czas wyświetla info "wczytywanie". Pytanie czy to wina telefonu cz conecta (6.1)?
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Witam
Po ostatniej wizycie zaktualizowali mi system w connect+. Zrobiłem downgrade do wersji 6.1 i wgrałem janosika i google maps bez problemu natomiast po wgraniu youtuba wystąpił problem bo nie mam głosu na filmikach i nie mogę odtwarzać filmików w czasie jazdy. Spotkał się ktoś z takim problemem? Jak macie ustawieniae youtuba w honda permission? Zainstalowałem wersję phanthorn.
Comment
-
-
Zamieszczone przez maxredaktor Zobacz postaCzy w tym roku była już aktualizacja map w navi? U mnie cały czas Garmin Express wyświetla, że mam aktualne mapy (Europe 2018.0), choć np. oddanej w grudniu zeszłego roku obwodnicy Marek nie widzi.Ale to jest drobiazg. Dziś jechałem do mojej matki z dzielnicy do dzielnicy. Trasa, którą od wielu lat pokonuje przynajmniej raz w tygodniu. Jest pewien lewoskręt, średniej wielkości skrzyżowanie, lewoskręt oczywiście ze światłami do lewoskrętu, Na ulicy pusto. Moja dzieciarnia z tyłu chciała sobie posłuchać navi, więc ustawiłem im trasę. No i się okazało, że w Garminie nie ma tego lewoskrętu... To dosyć upośledzony produkt niestety. Włączam go tylko dla dzieci, sam z niego z własnej woli nie korzystam. Całe szczęście jak kupowałem Hankę, to dodawali Connekta+ za friko.
Comment
-
Hej,
Dopadł mnie problem z funkcjonowaniem zestawu głośnomówiącego.
Niestety zazwyczaj przy próbie wykonania połączenia lub odbioru system zawiesza się - na ekranie wciąż widnieje ekran wybierania / odbierania połączenia, podczas gdy telefon jest już odłączony od systemu. Co ciekawe, nie następuje ponowne połączenie telefonu z systemem jak to kilka oso na forum opisywało. U mnie wręcz przeciwnie, nie ma możliwości nawet manualnie połączyć ponownie telefonu. Jedyna opcja to uruchomienie ponownie samochodu, aczkolwiek póżniejszy efekt zazwyczaj jest ten sam..
Dziś usunąłem telefon z systemu Connecta, z telefonu HFT i sparowałem wszystko na nowo. Podczas jazdy wykonałem kilka telefonów - wszystko działało. Niestety po późniejszym ponownym uruchomieniu samochodu wszystko wróciło do normy.
Na forum znalazłem kilka postów na ten temat, ale żadnego ze skutecnzym rozwiązaniem. Jeśli taki istnieje - przepraszam, ale nie odnalazłem go i będę wdzięczny za wskazanie.
Motyw ze zmianą tła został przetestowany - nie pomaga.
Telefon z którego korzystam: Huawei P9 Lite.
Comment
-
Próbowałem wgrać CR8, ale podłączeniu pena pojawia się info o aktualizacji z nr starej wersji, ale nie pokazuje nr nowej wersji. Pen 16GB plik w wersji nierozpakowanej nie ma innych plików na penie. Ktoś miał podobny przypadek?
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Hmm... A po co VSP? Odkąd kolega SMike rozkminił system uprawnień zastosowany w HC i udostępnił światu aplikację HondaPermissions możemy zapomnieć o problemie.
Wszystko masz w podwieszonym wątku.
Co do upierdliwego OK przy starcie, to nie trafiłem jeszcze na rozwiązanie ( a chętnie bym się tego pozbył)
Comment
Comment