Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez czterolistny Zobacz posta
    Nie polecam tam jechać. Przegląd A (wymiana oleju + mycie auta zajęło im 4,5 h. Przyjechałem jako pierwszy na 8:30 a wyjechałem przed zamknięciem. TOTALNA PORAŻKA
    Nie mogę oceniać co oni robili....ale jak przed laty serwisowałem Fiata to przez tyle godzin wymontowali parę rzeczy podmieniając je na nieoryginalne - sprawa wtedy obiła się o sąd gdyż nie tylko ja tak zostałem obsłużony

Comment

• Witam,
      Zgodnie z wątkiem o Connect wersja RC5 z 08.2016, czyli wersja 31.00.cf dla oprogramowania głównego (tzw. SH) oraz kompilacja systemowa OC.091.01.1123 (Tegra EC/NC);
      Mogę potwierdzić, bo dzisiaj wgrywałem. Co do czasu te 4.5h to zajęło olej+mycie+connect? Czy sam olej + mycie. Bo jak z connectem, to niestety tyle to by trwało. Mi wgrywali 2h zanim się w końcu powiodło, a nie wgrywałem map bo nie miałem czasu. Po updejcie znikają z systemu. Jak sam jeszcze mapy wgrałem w domu to następne 30 minut. Taki Software.

Comment

• Zamieszczone przez mszef Zobacz posta
        Witam,
        Zgodnie z wątkiem o Connect wersja RC5 z 08.2016, czyli wersja 31.00.cf dla oprogramowania głównego (tzw. SH) oraz kompilacja systemowa OC.091.01.1123 (Tegra EC/NC);
        Mogę potwierdzić, bo dzisiaj wgrywałem. Co do czasu te 4.5h to zajęło olej+mycie+connect? Czy sam olej + mycie. Bo jak z connectem, to niestety tyle to by trwało. Mi wgrywali 2h zanim się w końcu powiodło, a nie wgrywałem map bo nie miałem czasu. Po updejcie znikają z systemu. Jak sam jeszcze mapy wgrałem w domu to następne 30 minut. Taki Software.
        4,5h razem z aktualizacją connect, którą już wcześniej miałem (przeinstalowali tylko). Sam nie wiem co o tym sądzić.
        A wchodzi wam kurz miedzy ekran a wyświetlacz connecta?

Comment

• Zamieszczone przez mszef Zobacz posta
          Witam,
          Wszystko pięknie ładnie, ale serwisy mają różne oprogramowanie, a system Connect różne kompilacje i nigdy się to nie powtórzy...nie ma dwóch takich samych układów po aktualizacji(sprawdziłem na 3 autach po uaktualnieniu tymi samymi penami).
          Najważniejsze jest jak się wydaje data czyli to po SMP PREEMPT I build bo naj to jest HL6#2
          Wszystkie inne kompilacje zależą nawet od tego czy aktualizowaliśmy ze strony Hondy, czy mamy nawigację czy nie , i jakie mamy wyposażenie auta !!!i najśmieszniejsze jakie to jest auto! Typ i model a kompilacja zmienia się również od tego jaki mamy pin do radia i czy jest układ start/stop pełny czy z kluczykiem.
          ale tego się dowiedziałem przy okazji
          Pozdrawiam

Comment

• Zamieszczone przez CityMatic Zobacz posta
            Wszystko pięknie ładnie, ale serwisy mają różne oprogramowanie, a system Connect różne kompilacje i nigdy się to nie powtórzy...nie ma dwóch takich samych układów po aktualizacji(sprawdziłem na 3 autach po uaktualnieniu tymi samymi penami).
            Najważniejsze jest jak się wydaje data czyli to po SMP PREEMPT I build bo naj to jest HL6#2
            Wszystkie inne kompilacje zależą nawet od tego czy aktualizowaliśmy ze strony Hondy, czy mamy nawigację czy nie , i jakie mamy wyposażenie auta !!!i najśmieszniejsze jakie to jest auto! Typ i model a kompilacja zmienia się również od tego jaki mamy pin do radia i czy jest układ start/stop pełny czy z kluczykiem.
            ale tego się dowiedziałem przy okazji
            Pozdrawiam
            sam już nie wiem czy wgrali aktualny (HL#6 jest, ale data trochę nie ta) u mnie po sobotniej aktualizacji wygląda to tak:

IMG_20161023_133456.jpg

Comment

• Zamieszczone przez czterolistny Zobacz posta
              sam już nie wiem czy wgrali aktualny (HL#6 jest, ale data trochę nie ta) u mnie po sobotniej aktualizacji wygląda to tak:
              Wrzucam Wam rozpiskę jak to powinno wyglądać po aktualizacji RC5:

Capture2.JPG

Znajdźcie sobie swoje unit codeID (Connect: w lewym dolnym rogu, Connect+: w lewym górnym rogu po odsłonięciu napędu CD) i porównajcie.
              Last edited by Lukas; 28-10-2016, 13:54.

Comment

• Znam kolegów Co robią to 15min po przywróceniu do ustawien fabrycznych OK 5 Dodatkowych programów I trzy navi;-)

Comment

• Mi zajęło właśnie mniej więcej tyle. 15-20 min. Do 30 min max.

Comment

• Dzisiaj znalazlem to na https://forum.xda-developers.com/
                    Cytat "Dear friends, Honda sent us a notification prohibiting the use of their trademark and any mention of their name on our website where we offer applications for their head unit. Therefore, from today CMHONDA.NET is CMDROID.COM! New name, new address, but the same content ever! "

Comment

• Dzięki za informacje. Ale kretyni są w zarządzie tego koncernu... kopać w coś, co czyni ich auta atrakcyjniejszym... brawo. Sami nie zrobią, innym nie dadzą. Z tego co wiem, to nawet niektore ASO odsyłają "pod ladą" do tej strony lub naszego Forum albo z tych informacji korzystają, bo oficjalnie Honda nie daje im totalnie żadnej informacji i supportu technicznego do Connecta poza nakazami wgrywania aktualizacji (i to tylko jak klient zgłasza pretensje, nie że tak powinni robić - brawo za solidność...), a jak to nie pomaga to "wymontowac i odesłać"...?
                      ............................C I V I C
                      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Proszę o info jakiej Max pojemnosci pen może byc prawidłowo czytany w HC ?

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                          Ale kretyni są w zarządzie tego koncernu... kopać w coś, co czyni ich auta atrakcyjniejszym... brawo. Sami nie zrobią, innym nie dadzą.
                          To dotyczy nie tylko Hondy, w Astrze żeby rzucić ekran smartfona na wyświetlacz w samochodzie trzeba mieć wgraną na fona aplikację Android Auto której nie ma w polskim sklepie bo Polska to trzeci świat przecież. Sprzedawca powiedział żeby po odbiór auta przyjść ze smartfonami to wgra nam te apki. Ja w miarę technicznie ogarnięty jestem więc wiem że pociągnie to z apkmirror.com i mogę to zrobić sam ale jak ktoś ma średnie pojęcie a sprzedawca nie pomoże to dostaje auto z ekranem na konsoli który tak naprawdę służy do przełączania stacji radiowych. Inna sprawa że to AA działa średnio i ludzie narzekają.
                          CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Proszę o info jakiej Max pojemnosci pen może byc prawidłowo czytany w HC ?
                            Niewiem jaka moze byc max pojemnosc pena.Ja ma w uzyciu 64 GB i korzystam z niego bezproblemowo.

Comment

• Podobno pod koniec listopada ma się ukazać RC6
                              Sunday Driver

Comment

Proszę o info jakiej Max pojemnosci pen może byc prawidłowo czytany w HC ?
                                Ja wsadzalem pena 256GB. Czyta. Ale jak czyta to druga sprawa. Zamula strasznie. Ale to nie zależy od rozmiaru tylko ilości plików mam wrażenie. Peny 128GB i 32GB zachowują mi się tak samo jak mają wgrana podobna ilość danych. Niestety, ten Android slabo sobie po prostu radzi z wiekszymi nosnikami. Będę testował nosnik zapodawany przez router w aucie może w końcu (z karta microSD 200GB) - może to ominie problem.

Co do RC6... wiecie co, wgrałem RC5 z RC3 i gówno a nie różnica. Telefon wrecz dziala gorzej.
                                ............................C I V I C
                                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                                . .
                                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
                                X