To chyba najcudowniejsza możliwa wiadomość! Przestał działać SS i nie daje błędów? Jezu, aktualizuje narychmiast i wreszcie spokój!!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
Zamieszczone przez votek Zobacz postaCzy ktoś potwierdzi wyłączenie SS?
Jutro jestem w serwisie i nie wiem czy mają mi tą aktualizację wgrać
Comment
-
26 sierpnia 2016 r. aktualizowałem system w serwisie (RC5) i nawigację. Wersja nawigacji jest teraz 3.33. Dzisiaj uruchomiłem nawigację i pojawił się komunikat, że mam stare mapy, sprzed ponad roku i należy je zaktualizować na stronie garmin.com/honda. Garmin expres twierdzi, że żadne aktualizacje nie są dostępne. Czy Honda sobie robi żarty z klientów? Aktualizują nam nawigacje (przyjmijmy umownie, że to co zainstalowano rzeczywiście jest nawigacją Garmin, chociaż jestem innego zdania) przy użyciu jakichś archiwalnych mam, które nagromadziła w 2015 roku? To jakaś kpina.
Comment
-
Po zapytaniu Garmina o aktualizacje zostałem odesłany do Hondy.Nic nie wiedzą na temat 5 lat bezpłatnej aktualizacji.Nawigacja Garmina na Androida nazywa się oficjalnie Navigon i przedstawiciel Garmina na Polskę nie wie co to jest Garmin Navigator 3.33.To rzeczywiście może być produkt przygotowany specjalnie dla Hondy może ze względu na starszego Androida.Wizualnie i funkcjonalnie nie różni się od nawigacji Garmina ale możemy mieć problemy z aktualizacjami teraz i tym bardziej po tym teoretycznym 5 letnim okresie.
Najlepiej jakby to był Navigon (Europa kosztuje ok.300zł w Sklepie GooglePlay). Wszystko działa a i utrudnienia drogowe są online jak w GoogleMap.Nie wiem tylko czy w ogóle dało by się Navigona zainstalować w HC.
Ale jeżeli już Garmin w Hondzie to w tą stronę bym szedł.
Comment
-
Dla dobra ogółu załączam oficjalny manual Hondy opisujący krok po kroku jak zaktualizować mapy w HCZałączone pliki
Comment
-
Zamieszczone przez Marcin_CRV Zobacz postaNajlepiej jakby to był Navigon (Europa kosztuje ok.300zł w Sklepie GooglePlay). Wszystko działa a i utrudnienia drogowe są online jak w GoogleMap.Nie wiem tylko czy w ogóle dało by się Navigona zainstalować w HC.
Zamieszczone przez LukasVD Zobacz postaDla dobra ogółu załączam oficjalny manual Hondy opisujący krok po kroku jak zaktualizować mapy w HC
Comment
-
Ten link znalazlem na forum.xda a dotyczy oryginalnej dokumentacji naszego Honda Connect. https://fccid.io/BABFT0056A
Moze sie komus przydac.Last edited by Gość; 23-09-2016, 18:07.
Comment
-
Wchodzisz przez ustawienia do androida
Wyklepane z Moto G 3rd
Comment
-
U mnie po każdym resecie datę i godzinę system ustawiał sam jak gps złapał fix'a...był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
Zamieszczone przez CityMatic Zobacz postaTrzeba wyjąć bezpiecznik przy kostce na klemie(+) akumulatora i włożyć - system powróci. Oczywiście jeśli ktoś tego nie chce to nie musi tego robić.
Comment
-
A czy za każdy razem trzeba wkładać pen drive i zmieniać nazwę pliku na HondaAppCenter_A1.apk? Czy wystarczy zainstalować np, Total Commander i przenosić pliki do głównego katalogu z podmieniona już wcześniej nazwa??
Comment
-
Wystarczy jak najpierw zainstalujesz jakiś menedżer plików a później do głównego katalogu na penie będziesz kopiował kolejne pliki aplikacji z odpowiednią nazwą lub zmieniał na czas instalacji nazwy plików w głównym katalogu. Możesz też bezpośrednio ściągać apki np. z CMHonda i instalować.był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
Comment