Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Chyba pójdę twoim śladem i zamówię ten modem do drugiego samochodu i jako przenośny - na allegro w cenie 230zł
    jakiej sieci używasz? W play jest 10GB za 10 zł.

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
      Wrzuciłbyś linka do takiej wersji skoro już instalowałeś może? Czy trzeba jakiejś mega zabawy jak z usługami Google do tego?
      Powinno normalnie się zainstalować bez żadnego fiku miku: https://www.apkmirror.com/apk/google...-apk-download/
      Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
        Chyba pójdę twoim śladem i zamówię ten modem do drugiego samochodu i jako przenośny - na allegro w cenie 230zł
        Polecam car-fi huawei + aero2 3GB/5zl/30 dni lub virgin #freemium (300MB/0zl/30 dni) jeśli samo navi

Comment

• mehau Chyba się nie zrozumieliśmy chodziło mi o rozpoznawanie mowy, a nie tekstu. Czy jest możliwość żeby google maps działał jak w telefonie, tzn. rozponawał mowę przy określaniu celu podróży?

AHA i potwierdzam Honda permissions działa po updacie systemu! Co prawda Honda App nadal pokazuje, że jest jakaś aktualizacja, ale zamiast ją ściągać to się wywala przy uruchamianiu. Na szczęście nie jest mi to potrzebne do szczęścia.
          Last edited by Szymaj; 09-09-2016, 18:27.

Comment

• Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
            Ja akurat lubię Plusa, bo z mojego doświadczenia ma jeden z lepszych zasięgów i nie ma wałków z prędkością LTE jak np. w Orange, gdzie transfer potrafi niewytłumaczalne spadać nawet metr od nadajnika z sygnałem nadawczym na full. Da się w korku na autostradzie w razie kraksy i zastoju YouTube na Connect pooglądać i o to chodzi hehe Ja mam 40GB za 19zł, ale to nie jest osobna oferta tylko w ramach kilku numerów w firmie.
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Jestem po aktualizacji w serwisie RC5. Serwis sam aktualizuje HondaAppCenter, więc trzeba po tym procesie przywrócić Connecta do ustawień fabrycznych. Wszystko da się instalować tak jak poprzednio. Niestety odtwarzacz dalej wyłącza się po zwolnieniu ręcznego. No to chyba rady nie ma. Ze zmian które zauważyłem to uaktywnił się przycisk do utrudnień w ruchu na nawigacji Garmina. Pojawiła się też na pulpicie ikona do aktywowania komunikatów Drogowych. System chodzi dość płynnie w moim odczuciu płynniej niż poprzednio na aktualizacji RC4

Wysłane i już.

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                Ja akurat lubię Plusa, bo z mojego doświadczenia ma jeden z lepszych zasięgów i nie ma wałków z prędkością LTE jak np. w Orange, gdzie transfer potrafi niewytłumaczalne spadać nawet metr od nadajnika z sygnałem nadawczym na full. Da się w korku na autostradzie w razie kraksy i zastoju YouTube na Connect pooglądać i o to chodzi hehe Ja mam 40GB za 19zł, ale to nie jest osobna oferta tylko w ramach kilku numerów w firmie.
                W biurze mamy zapasowe LTE z PLusa jak DSL Orange padnie (co burza) więc wiem ze daje rade ale ogólnie jest drogi. Areo to chyba to samo co Plus. W sumie to chce wypróbować Play tym bardziej że każde rozpoczęte 10GB to 10zł ale Areo na pewno tez kupię. A zawsze przyda się jako zapas do domu w razie awarii światłowodu. W pracy 100GB zżera nam w ciągu 5dni.

Comment

• Zamieszczone przez MarkII Zobacz posta
                  Jestem po aktualizacji w serwisie RC5. Serwis sam aktualizuje HondaAppCenter, więc trzeba po tym procesie przywrócić Connecta do ustawień fabrycznych. Wszystko da się instalować tak jak poprzednio. Niestety odtwarzacz dalej wyłącza się po zwolnieniu ręcznego. No to chyba rady nie ma. Ze zmian które zauważyłem to uaktywnił się przycisk do utrudnień w ruchu na nawigacji Garmina. Pojawiła się też na pulpicie ikona do aktywowania komunikatów Drogowych. System chodzi dość płynnie w moim odczuciu płynniej niż poprzednio na aktualizacji RC4

Wysłane i już.

Możesz przybliżyć na czym polega u ciebie uaktywnienie się przycisku do utrudnień drogowych.Czy na ekranie Garmina pojawiła się ikona w kolorze zielonym czy szarym?Pytam ponieważ od początku zabawy z Connect+ walczę m.in. z działaniem systemu informowaniu o utrudnieniach drogowych w Polsce tzw.TMC .W moim Connect+ (nigdy nie był aktualizowany)komunikaty TMC w Polsce nie działają , ikona jest koloru szarego.We wszystkich krajach ościennych które zdołałem odwiedzić Hondą system działa tzn.ikona po przekroczeniu granicy po jakimś czasie zmienia się na zieloną i lepiej lub gorzej ale utrudnienia pokazuje.
                  Koresponduję z Hondą i Garminem ale niestety nikt nie potrafi mi wyjaśnić kto powinien ten temat rozwiązać.Prawdopodobnie do systemu Garmin nie została dodana właściwa subskrypcja dostarczyciela komunikatów w Polsce.Komunikaty TMC w Polsce są rozsyłane na częstotliwościach radia RMF FM przez V-Traffic Mediamobile .Być może aktualizacja RC5 temat rozwiązuje.Czy możesz to sprawdzić?Tak naprawdę to tylko tego mi już brakuje w Connect+. Reszta jest OK.

Comment

• System Honda Connect (+)

Tak jak napisałem ikona komunikatów Drogowych jest w kolorze zielonym poprzednio faktycznie była szara - by nie było wątpliwości mówimy o Garminie
                    Mam widok "tablet" jako szatę i na ekranie głównym pojawiła się ikona - "guzik" TA.
                    Naciśnięciu w Garminie zielony ikony wyświetla się okno z trzema opcjami.
                    1 utrudnienia w ruchu
                    2 komunikaty drogowe
                    3 legenda oznaczeń.

Wszystkie są aktywne i da się je kliknąć. Niestety nie wiem czy działa to na ile i na ile sprawnie bo nie miałem okazji przetestować w trasie

Wysłane i już.
                    Last edited by MarkII; 09-09-2016, 20:58.

Comment

• Naaareszcie! Musze mieć ten update!!!
                      ............................C I V I C
                      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Czy powodem jest TMC?

Comment

• Tak, mówimy o Garminie.Jeżeli Faktycznie działa TMC to rewelacja.Może dotarły do nich moje żale.
                          Czy możesz to sprawdzić przy najbliższej okazji?Nie wiem skąd jesteś bo w różnych częściach Polski TMC działa różnie.W Warszawie dosyć szybko pobiera informacje o utrudnieniach.Jednym z warunków jest dobry odbiór RMF FM gdzie po RDS są przesyłane informacje o utrudnieniach przekazane przez GDDKiA za pośrednictwem V-Traffic Mediamobile(oni to prawdopodobnie kodują).Skomplikowane, ale w uproszczeniu to tak działa.Kliknięcie zielonej ikony powinno umożliwić wyszczególnienie aktualnie przesłanych utrudnień w postaci listy.Jeżeli masz utworzoną trasę to pojawi się opcja "wyszukaj utrudnienia na trasie" albo jakoś tak.Warto też sprawdzić w ustawieniach Garmina (jak już ikonka jest zielona) na liście subskrypcji aktualnego dostawcę usługi - wydaje mi się że powinno być V-Traffic ( FI,NO,SE,PL)albo twoja lokalna częstotliwość RMF FM.To są informacje o nazwach dostawców podejrzane w moim innym Garminie(zewnętrznym) gdzie TMC działa.
                          Informacyjnie dla zainteresowanych.
                          Lepszy jest system TMC-D gdzie dane o utrudnieniach przesyłane są strumieniami danych radia DAB ale w Polsce to jest w powijakach.No i potrzebny jest sprzętowy dekoder TMC-D a tego w Connect+ raczej nie ma.
                          Szczytem osiągnięć w tym temacie jest nakładanie na mapę Garmina danych o utrudnieniach z internetu.W niektórych zewnętrznych Garminach to działa.Źródłem informacji o utrudnieniach jest wtedy smartphone z włączonym dostępem do Internetu z zainstalowaną aplikacją Garmin Smartpnone Link, sparowany po bluetooth z Garminem.Wtedy działa to tak jak w GoogleMap.Ale ten wariant nas chyba ominie we współpracy z Connect+.

Comment

• Aktualizację robiłem w Hamol Gliwice. Z Gliwic musiałem jechać do Głuchołaz i wyznaczyłem trasę a z nich do Wielunia. Na całym zaprogramowanym odcinku ikona była zielona. Po jej naciśnięciu i wybraniu pozycji 1 otworzyło się okno z komunikatem, że na trasie nie występują utrudnienia. Po wybraniu opcji nr 2 pokazała się mapa z "lotu ptaka" z zaznaczonymi korkami kolorem pomarańczowym przed Opolem. Poprzednio miałem VW Passata B7 z RNS510 i tam komunikaty o utrudnieniach działały tylko kiedy byłem w DE i tam szło to strumieniowo po RDSie. Tam każda jedna stacja sieje te komunikaty i nikt nie każe sobie za to płacić a powalony polski system traktuje to jako usługę premium. Debilizm jak 500+

Poprzednio wersja Garmina to 3.20 i Wy taką macie. Po aktualizacji RC5 mam wersję 3.33.
                            Enjoy

Zrzut ekranu 2016-09-10 o 09.02.36.jpg
                            Last edited by MarkII; 10-09-2016, 09:03.

Comment

• Zamieszczone przez MarkII Zobacz posta
                              Jestem po aktualizacji w serwisie RC5. Serwis sam aktualizuje HondaAppCenter, więc trzeba po tym procesie przywrócić Connecta do ustawień fabrycznych. Wszystko da się instalować tak jak poprzednio. Niestety odtwarzacz dalej wyłącza się po zwolnieniu ręcznego. No to chyba rady nie ma. Ze zmian które zauważyłem to uaktywnił się przycisk do utrudnień w ruchu na nawigacji Garmina. Pojawiła się też na pulpicie ikona do aktywowania komunikatów Drogowych. System chodzi dość płynnie w moim odczuciu płynniej niż poprzednio na aktualizacji RC4

Wysłane i już.
                              Odinstalowałeś Honda Permissions przed wizytą w serwisie? Czy serwis sam Ci skasował Twoje aplikacje?
                              Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez Szymaj Zobacz posta
                                mehau Chyba się nie zrozumieliśmy chodziło mi o rozpoznawanie mowy, a nie tekstu. Czy jest możliwość żeby google maps działał jak w telefonie, tzn. rozponawał mowę przy określaniu celu podróży?

AHA i potwierdzam Honda permissions działa po updacie systemu! Co prawda Honda App nadal pokazuje, że jest jakaś aktualizacja, ale zamiast ją ściągać to się wywala przy uruchamianiu. Na szczęście nie jest mi to potrzebne do szczęścia.
                                W nowych androidach tę funkcję realizuje Google Now. Do jego działania potrzene jest Google Play Services, które strasznie zamula HC (sprawdzałem). Wygooglałem, że w starych androidach ten proces realizowała aplikacja Google Voice Search. Możesz spróbować ją zainstalować i sprawdzić jakie są efekty.
                                Sunday Driver

Comment

Working...
                                X