Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• System Honda Connect (+)

Dokładnie mają zmienić kwestie związane z nieprawidłowo działającym telefonem (problemy z prefiksem) i poprawić pozostałe błędy systemu.

Wysłane i już.

Comment

• Zamieszczone przez majcher730 Zobacz posta
      Jest kolejny filmik od Zachar OFF

Wybaczcie, jeśli ktoś zadawał już podobne pytanie lub była o tym mowa w wątku.
      W jaki sposób poustawiać ikonki tak jak są na miniaturze tego filmu?
      Mam na myśli ikony informacji/telefonu i co tam jeszcze jest? Widżety? Pogoda?

Comment

• Po pierwsze w systemie musisz zmienić wygląd conecta bo ten klasyczny jest dla mnie drewniany (ten na miniaturze ok.), a póżniej postępować tak jak z każdym tabletem.

Comment

• Kwestia gustu, bo np. mi totalnie nie podchodzi ten "androidowy", który widać na miniaturze z filmu . Wg mnie nie pasuje do charakteru... Poza tym kolorystycznie mi się wtedy nie zgrywa...niebieskie listwy progowe, niebiesko pod nogami, niebiesko przy prędkościomierzu (i-mid mam szary), a Connect kolorowy zamiast po prostu niebieski :P.

Co do Connect...Jestem aż zadziwiony, że ostatnio śmiga bez żadnej zawiechy . Boję się tylko, że jak pojadę na przegląd to mi zaktualizują np. HondaAppCenter czy też samego Connecta i wszystkie przestaną działać...

Comment

• Jeśli komuś zależy na mapach garmina, ale nie chce używać tej aplikacji connectowej (wiadomo... mało aktualizacji, a to istotne przecież) polecam Navigon'a. Zapytałem support garmina, co trzeba zainstalować aby mieć mapy garmina na androidzie. Otrzymałem odpowiedź, że garmin "wchłonął" Navigon'a i to na nim można pobierać najnowsze mapy garmina. Będę testował, ale trzeba mieć zainstalowany sklep android bo apka po instalacji domaga się połączenia z netem chociaż go ma i wtedy sama pobiera co chcemy.
            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
              Kwestia gustu, bo np. mi totalnie nie podchodzi ten "androidowy", który widać na miniaturze z filmu . Wg mnie nie pasuje do charakteru... Poza tym kolorystycznie mi się wtedy nie zgrywa...niebieskie listwy progowe, niebiesko pod nogami, niebiesko przy prędkościomierzu (i-mid mam szary), a Connect kolorowy zamiast po prostu niebieski :P.

Co do Connect...Jestem aż zadziwiony, że ostatnio śmiga bez żadnej zawiechy . Boję się tylko, że jak pojadę na przegląd to mi zaktualizują np. HondaAppCenter czy też samego Connecta i wszystkie przestaną działać...
              Potwierdzam
              Nie mniej jednak, ta szata z filmu daje znacznie bardziej intuicyjną obsługę tego ustrojstwa.

Comment

• wam też wchodzą paproszki (kurz) pod ekran connecta?

Comment

• Mam taki problem - używam dwóch telefonów - prywatnego i służbowego.
                  Niestety tylko jeden może być podpięty pod HC. Przełączanie telefonu w ustawieniach, gdy ktoś dzwoni, jest upierdliwe i czasochłonne.
                  Czy kojarzycie jakąś appkę, która pozwoliłaby na wykonanie tej operacji z poziomu pulpitu poprzez widget?
                  Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez czterolistny Zobacz posta
                    wam też wchodzą paproszki (kurz) pod ekran connecta?
                    To jest szczegół . Włącz cd to sobie wyczyścisz.

Moja

Comment

• Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
                      To jest szczegół . Włącz cd to sobie wyczyścisz.
                      extra, tylko u mnie niet cd

Comment

• U mnie również niet, ale da się znaleźć coś płaskiego i przez szmatkę trochę wyczyścić .

Comment

• Może kompresorem na stacji go potraktuj?
                          Sunday Driver

Comment

• nie zrozumieliśmy się. kurz wchodzi pod ekran, czyli jest na wyświetlaczu pod pseudo szkłem dotykowym

Comment

• Dla zainteresowanych telewizją w samochodzie.
                              Przetestowałem telewizję DVBT w Connect+. Na systemie sprzętowym poległem.Testowałem bardzo solidny samochodowy tuner DVBT z wyjściem HDMI.Niestety nie miał możliwości zmiany rozdzielczości ekranu bo złącze HDMI w Hondzie przyjmuję rozdzielczość tylko poniżej 540i.Sprawdziłem empirycznie na zwykłym domowym dekoderze DVBT który taką możliwość zmiany rozdzielczości posiadał.Próba oczywiście była w garażu na postoju bo wymagała zasilania sieciowego dla dekodera.
                              Wariant softwarowy zadziałał lepiej ale bez rewelacji.
                              Cyfrowy odbiornik telewizyjny MyGica łączy się po WiFi z Connectem, oprogramowanie WiTV lub Air DTV WiFi II.
                              WiTV u mnie nie zadziałało.Air DTV WiFi II działa ale niestety bardzo niestabilnie.Jak zadziała to często są problemy ze skanowaniem stacji i z odbiorem.Moim zdaniem wymaga co najmniej dodatkowej anteny najlepiej aktywnej a takowa musi być zasilana. Nie ustaję jednak w kolejnych próbach.Jak mówi praktyka, 80% sukcesu w łączności to antena.
                              Ustawienia w Honda Permissions dla Air DTV WiFi II

Auth Type = THIRD_PARTY
                              App Type = MULTIMEDIA
                              VideoOut = OFF
                              SoundOut = ON
                              SoundInterrupt = OFF
                              SoundInterruptMude = OFF
                              LastMode = ON czasem ustawiam OFF żeby się złogi w systemie nie tworzyły.
                              OomSetPerm = OFF
                              ProcessKillTarget = OFF

Przy okazji zastanawiam się czy kamera zamontowana na wysokości lusterka wstecznego nie mogłaby robić za rejestrator trasy.Co prawda moje auto nie jest wyposażone w system kontrolowania pasa ruchu i odczytu znaków ale kamera jest.
                              Działa natomiast system awaryjnego hamowania przy niskich prędkościach i podejrzewam że do tego jest właśnie użyta ta kamera.Jest tam jeszcze nad lusterkiem kilka innych (w sumie cztery)czujników i zachodzę w głowę do czego.Jeden to kamera, drugi czujnik deszczu a reszta nie mam pojęcia.Być może bez względu na wersję komplet czujników jest zamontowany w całości.
                              Jeżeli kamera nie będzie mogła robić za rejestrator to mam zamiar przetestować rejestrator samochodowy z WiFi.Ale wtedy nici z netu.Jest kłopot z takimi kamerami żeby były naprawdę małe i bez ekranu.Można by wtedy ją przykleić przed lusterkiem żeby nie ograniczać widoczności.Przyssawki wysoko nie da się przykleić bo naniesione czarne kropki przeciwsłoneczne skutecznie uniemożliwiają zamocowanie przyssawki.
                              Dodatkowo dla amatorów zamulenia sobie Connecta dziesiątkami zainstalowanych aplikacji polecam częste killowanie procesów.Ten system wiele nie pociągnie.
                              Przy okazji mam pytania.
                              Jeżeli w ustawieniach dla danego programu chcę zmienić któryś parametr to napisanie nowego procesu nadpisze poprzedni?
                              Czy można jakoś edytować stworzony przez siebie proces po jego zapisaniu w celu zmiany któregoś z parametrów?
                              Cały wieczór dzisiaj spędziłem na instalowaniu po kolei i testowaniu aplikacji.Po każdej udanej próbie robiłem bakup.Niestety trochę to trwało i stąd moje pytanie.Jeżeli byłaby możliwa edycja procesów albo jego nadpisanie lub usunięcie to byłoby łatwiej.

Comment

• Jeśli chodzi o wideorejestrator to ja swój zamocowalem na tych kropkach na szybie za lusterkiem za pomocą dysku do kokpitów. Trzyma się jak zły
                                Wyjątkowe akcesoria dla Twoich urządzeń elektronicznych oraz wyselekcjonowane gadżety elektroniczne!

Jak sam pisałeś HC ma mocno ograniczoną wydajność, więc w tej materii polecałbym pozostać przy oddzielnym sprzęcie.
                                Sunday Driver

Comment

Working...
                                X