Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• To chyba najcudowniejsza możliwa wiadomość! Przestał działać SS i nie daje błędów? Jezu, aktualizuje narychmiast i wreszcie spokój!!!
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Czy ktoś potwierdzi wyłączenie SS?
      Jutro jestem w serwisie i nie wiem czy mają mi tą aktualizację wgrać

Comment

• Zamieszczone przez votek Zobacz posta
        Czy ktoś potwierdzi wyłączenie SS?
        Jutro jestem w serwisie i nie wiem czy mają mi tą aktualizację wgrać
        W zeszlym tygodniu zrobili mi aktualizacje w/g HH auf RC5 a w/g mnie auf RC4 i SS dziala bez jakiejkolwiek zmiany.

Comment

• 26 sierpnia 2016 r. aktualizowałem system w serwisie (RC5) i nawigację. Wersja nawigacji jest teraz 3.33. Dzisiaj uruchomiłem nawigację i pojawił się komunikat, że mam stare mapy, sprzed ponad roku i należy je zaktualizować na stronie garmin.com/honda. Garmin expres twierdzi, że żadne aktualizacje nie są dostępne. Czy Honda sobie robi żarty z klientów? Aktualizują nam nawigacje (przyjmijmy umownie, że to co zainstalowano rzeczywiście jest nawigacją Garmin, chociaż jestem innego zdania) przy użyciu jakichś archiwalnych mam, które nagromadziła w 2015 roku? To jakaś kpina.

Comment

• Po zapytaniu Garmina o aktualizacje zostałem odesłany do Hondy.Nic nie wiedzą na temat 5 lat bezpłatnej aktualizacji.Nawigacja Garmina na Androida nazywa się oficjalnie Navigon i przedstawiciel Garmina na Polskę nie wie co to jest Garmin Navigator 3.33.To rzeczywiście może być produkt przygotowany specjalnie dla Hondy może ze względu na starszego Androida.Wizualnie i funkcjonalnie nie różni się od nawigacji Garmina ale możemy mieć problemy z aktualizacjami teraz i tym bardziej po tym teoretycznym 5 letnim okresie.
            Najlepiej jakby to był Navigon (Europa kosztuje ok.300zł w Sklepie GooglePlay). Wszystko działa a i utrudnienia drogowe są online jak w GoogleMap.Nie wiem tylko czy w ogóle dało by się Navigona zainstalować w HC.
            Ale jeżeli już Garmin w Hondzie to w tą stronę bym szedł.

Comment

• Dla dobra ogółu załączam oficjalny manual Hondy opisujący krok po kroku jak zaktualizować mapy w HC
              Załączone pliki

Comment

• Zamieszczone przez Marcin_CRV Zobacz posta
                Najlepiej jakby to był Navigon (Europa kosztuje ok.300zł w Sklepie GooglePlay). Wszystko działa a i utrudnienia drogowe są online jak w GoogleMap.Nie wiem tylko czy w ogóle dało by się Navigona zainstalować w HC.
                Już przerabiałem temat. Instalacja navigona przebiega bezroblemowo. Jednak po instalacji odpalając program jesteśmy proszeni o dostęp do internetu. Pomimo, że HC jest podłączona do sieci to on ciągle o to prosi. Zapewne trzeba instalować google play. Nie drążyłem dalej tematu. Najlepiej skontaktuję się supportem navigona i zapytam o co chodzi.
                Zamieszczone przez LukasVD Zobacz posta
                Dla dobra ogółu załączam oficjalny manual Hondy opisujący krok po kroku jak zaktualizować mapy w HC
                Honda Plaza ma film instruktażowy jak to poczynić na YT.
                Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Ten link znalazlem na forum.xda a dotyczy oryginalnej dokumentacji naszego Honda Connect. https://fccid.io/BABFT0056A
                  Moze sie komus przydac.
                  Last edited by Gość; 23-09-2016, 18:07.

Comment

• Może mi ktoś powiedzieć jak w tym cudownym radiu ustawić datę? Z godziną nie ma problemu. Zrobiłem hard reset i connect pokazuje datę z 2013 roku, a przeglądarka w związku z tym pokazuje błąd z certyfikatami.
                    Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Wchodzisz przez ustawienia do androida

Wyklepane z Moto G 3rd
                      MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Wchodziłem w data i godzina, ale opcje w przypadku daty są niedostępne.
                        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• U mnie po każdym resecie datę i godzinę system ustawiał sam jak gps złapał fix'a...
                          był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                          jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                          sigpic
                          http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Zamieszczone przez CityMatic Zobacz posta
                            Trzeba wyjąć bezpiecznik przy kostce na klemie(+) akumulatora i włożyć - system powróci. Oczywiście jeśli ktoś tego nie chce to nie musi tego robić.
                            Na razie sobie odpuszczę odłączanie zasilania.Myślę że to był przypadek że Start-Stop się zawiesił przy wgrywaniu aktualizacji RC5 do HC.Niech zostanie ten stan jak najdłużej.

Comment

• A czy za każdy razem trzeba wkładać pen drive i zmieniać nazwę pliku na HondaAppCenter_A1.apk? Czy wystarczy zainstalować np, Total Commander i przenosić pliki do głównego katalogu z podmieniona już wcześniej nazwa??
                              MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Wystarczy jak najpierw zainstalujesz jakiś menedżer plików a później do głównego katalogu na penie będziesz kopiował kolejne pliki aplikacji z odpowiednią nazwą lub zmieniał na czas instalacji nazwy plików w głównym katalogu. Możesz też bezpośrednio ściągać apki np. z CMHonda i instalować.
                                był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                                jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                                sigpic
                                http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Working...
                                X