Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• GM muszę jeszcze raz przetestowac, ale jak kiedyś zainstalowalem to dla mnie wyglad był tragiczny dlatego używałem Waze 3.9.9. Jest jakaś wersja Waze 4.X.X która się nie zawiesza? Chodzi mi o sam tyb prowadzenia do celu bo zglaszanie to w każdej chyba nie działa.
    Najnowsza wersja Waze zawiesza obraz i nie prowadzi, dopiero klik wstecz wywala komunikat czy zamknac.

A jeszcze pytanie o Yanosika, czy jest już wersja w której można regulowac dzwieki powiadomien?

Comment

• U mnie Waze 4.18.0.1 prowadzi bez problemów pod warunkiem, że nie dotykam ikonki zgłaszania zdarzeń. Co jakiś czas czyszczę CCleaner'em śmieci z pamięci, a do zamykania Waze używam komend szukaj i zamknij a nie przycisku wstecz. Bardzo rzadko potrafi się sama zawiesić jak zaczynam dużo kręcić w mieście i stale musi przeliczać trasę - ale to raczej słabość Connecta a nie apki.

W Yanosiku głośność powiadomień ustawisz regulując poziom dźwięków systemu w ustawieniach. Innego sposobu nie ma.
      Last edited by ZbyszekS; 25-01-2017, 23:07.
      był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
      jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
      sigpic
      http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Nie wiem jak inne apki, ale ja np iGO zamykam przyciskiem kończenia rozmowy przy kierownicy. Taka ciekawostka.
        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
          Nie wiem jak inne apki, ale ja np iGO zamykam przyciskiem kończenia rozmowy przy kierownicy. Taka ciekawostka.
          Ten przycisk działa jak HOME na HC. Czy po takim zamknięciu apki nie zostają w pamięci jakieś śmieci? Nie wiem i dla spokoju sumienia staram się zamykać apki w przewidziany przez programistę sposób.
          Mimo fabrycznej wersji Connecta (chyba RC2) żadnych problemów z aplikacjami, radiem czy telefonem nie zauważyłem -odpukać!
          był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
          jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
          sigpic
          http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Po wciśnięciu tego przycisku iGO pyta czy zamknąć aplikację. Muszę potwierdzić na ekranie.
            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Do Connecta nie zaszkodzi wgrac task killera - bo czasmi niewiadomo z jakiego powodu w tle dzialaja apki juz dawno pozamykane

Comment

• Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
                U mnie Waze 4.18.0.1 prowadzi bez problemów pod warunkiem, że nie dotykam ikonki zgłaszania zdarzeń.
                Dzisiaj jadąc do pracy 2 razy zawiesił się ekran mapy, muszę wrócić do 3.9.9 która też czasami się przytnie ale jak już działa to działa dobrze

Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                Nie wiem jak inne apki, ale ja np iGO zamykam przyciskiem kończenia rozmowy przy kierownicy. Taka ciekawostka.
                A iGo jak się sprawuje ?
                Ma omijanie korków?
                Która wersja działa na Connecta ?

Testował ktoś może: Glob - GPS, Traffic and radar

Last edited by kristofer55; 27-01-2017, 10:35.

Comment

• iGO nie ma takich atrakcji jak omijanie korków. W tym celu musisz używać GM lub innych nawigacji online. Ja osobiście nie jestem zwolennikiem nawigacji przez internet bo problem pojawia się gdy wyjeżdżam za granicę.
                  iGO to typowa nawigacja offline, a mapy mam od tomtoma najnowsze 2016.09. Na connect już testowałem wiele wersji iGO i znalazłem jedną wersję, która działa bez zarzutu. Najnowsze nextgeny nie działają z connectem, a konkretniej tracą fixa co kilka sekund. iGO Primo działa bez zarzutu.
                  Jedyny minus jaki zaobserwowałem to mapa po wciśnięciu HOME na connect i ponownym naciśnięciu ikony iGO nie wraca za pierwszym razem. Trzeba wciskać BACK i ponownie iGO. Nextgen nie ma takiego bug'a, ale wolę to niż problem z fixem. Co najważniejsze, nigdy mi się nie zawiesiła.
                  Dodatkowym atutem iGO jest to, że wybierasz państwa jakie chcesz. Nie musisz pakować całej UE jak przejeżdżasz przez kilka państw. Dla przykładu Węgry mają jakieś 20MB, a PL koło 100MB.
                  Civic 1.5T

Varadero

Comment

• był ktoś już na RC6? W poniedziałek mam przegląd B i zastanawiam się czy warto jak nic złego się nie dzieje.

Comment

• macie może jakieś doświadczenia z serwisem HA-MOL w Gliwicach?

Comment

• Cześć!
                        Próbowałem uruchomić Honda Permissions na CR-V. Niestety nastąpiła odmowa instalacji. Próbowałem przez internet i USB.
                        Największy problem w tym, że teraz nawigacja GARMIN mi się nie uruchamia. Ma ktoś może pomysł jak to naprawić? Dzięki

Comment

• Zamieszczone przez Dromik Zobacz posta
                          Cześć!
                          Próbowałem uruchomić Honda Permissions na CR-V. Niestety nastąpiła odmowa instalacji. Próbowałem przez internet i USB.
                          Największy problem w tym, że teraz nawigacja GARMIN mi się nie uruchamia. Ma ktoś może pomysł jak to naprawić? Dzięki
                          Przywrócić do ustawień fabrycznych

Q

Comment

• Znacie zapewne moje nastawienie do garmina, ale postanowiłem dać mu szansę i używać. Niestety apka zamyka się znienacka. W niedługim czasie dwa razy po prostu pojawił się pulpit connecta. Nie wiem czy to wina connecta czy samej apki, ale z connectem nie miałem jeszcze przykrych scen. O dziwo apki spoza stajni connecta śmigają, a garmin zaskoczył mnie pozytywnie numeracją domów (bardzo szczegółową, nawet lepszą niż w iGO) to znowu łapie zwisy. Macie podobnie?
                            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• W poniedziałek aktualizowałem Connecta.
                              Tutaj screen 20170130_165329[1].jpg

Niestety u mnie nadal nie działa przekierowanie dzwonka z telefonu ani mirrorLink.

Comment

• Instalacje apek dozwolone, nic się nie zmieniło? Zauważyłeś jakieś plusy/minusy? O MirrorLink bym zapomniał, to i tak w realu mało potrzebna technologia.
                                ............................C I V I C
                                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                                . .
                                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
                                X