Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cześć opiszę doświadczenia początkującego może komuś to pomoże:
    1. Być może kluczowa informacja: wczoraj w ASO mi aktualizowali do najnowszych wersji "system" i mapy :
    mapy_ver.jpgsystem_ver.jpg.
    - ps: te mapy to coś nowsze? Bo na tych z kwietnia Warszawskiej POW nie było w całości

Auto: kupiłem używkę Tourera z HC+ z datą produkcji IV.2016.

2. Po resecie do ustawień fabrycznych (sam robiłem) nie miałem innego wyjścia jak dokonać aktualizacji Honda App Center abym w ogóle mógł z niej korzystać.

3.W tutorialu w innym wątku czytamy:
    wgrać aplikację Honda Permissions przed update Honda App Center,
    I tutaj sprawa mi się rypła od samego początku. Skąd wziąć apkę? Nigdzie jej nie miałem, próbowałem też jak na filmiku na YT wejść na https://cmhonda.net i gucio, przekierowuje gdzieś w krzaki obecnie. W końcu jakoś wygooglałem w przeglądarce w aucie i z jakiegoś lipnego serwera pociągnąłem linka (download) i na moje szczęści zainstalowałą się.
    Prośba do twórców tutoriala aby ten punkt zaktualizowali albo lepiej opisali (jeśli coś źle robię) bo improwizacja w aucie z poszukiwaniami tego pliku *.apk w necie jest upierdliwe.

3.Później reszta apek (GM mnie interesowało w sumie wyłącznie) już jakoś poszła powoli (zacząłem od SD FIle managera aby móc ściągnięte uprzednio pakiety przenazwać do pliku o nazwie "HondaAppCenter_A1.apk" i wtedy opcja instalacji była aktywna.

4.Pytanie: mam Samsung Galaxy S4 i mam pytanie jak udostępnić internet HC+ poprzez bluetooth (mniej prądu żre niż routing po Wi-FI?)

5: Pytanie: czy w schowku mamy złącze USB w standardzie 2.0 czy 3.0? Bo nie wiem czy jest sens dopłacać do pendrive który tylko w aucie będzie używany...
    Last edited by poziomek; 31-12-2016, 16:38.

Comment

• Zamieszczone przez poziomek Zobacz posta
      5: Pytanie: czy w schowku mamy złącze USB w standardzie 2.0 czy 3.0? Bo nie wiem czy jest sens dopłacać do pendrive który tylko w aucie będzie używany...
      Pare dni temu kupiłem 16GB usb 3.0 za .... 30 złotych. W tym samym sklepie peny 2.0 kosztują od 24 do 29 złotych. Bez przesady z tym "dopłacaniem"

Comment

• Mnie YouTube początkowo nie działał w czasie jazdy. Zobaczyłem w Honda Permision że oprucz uprawnienia które dodałem aby YouTube działał, gdzieś w połowie listu jest identyczne (chyba fabryczne). Po wejściu do edycji zmieniłem VideoOut na OFF, i teraz działa. Może to komuś pomoże.

Comment

https://cmhonda.net i gucio, przekierowuje gdzieś w krzaki obecnie.
          https://cmhonda.net od jakiegoś czasu nie działa, wszystko jest na https://www.cmdroid.com/
          był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
          jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
          sigpic
          http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
            https://cmhonda.net od jakiegoś czasu nie działa, wszystko jest na https://www.cmdroid.com/
            Alix gorąca prośba o aktualizację tutoriala i podanie tego linku (moze da sie bezpośrednio już do apki Honda Permissions?).
            Poza tym kawał dobrej roboty panowie i panie z tym tutorialem.

Comment

• Ostatnio zrobiłem aktualizację map. Użyłem pena 8GB (pena 64 GB USB 3.0 nie widział) i udało się, pojemność wystarczyła.

Comment

• Witam. Zainstalowałem sobie nawigacje CoPilot. Działa OK. Mam problem bo chciałbym ściągnąć mapę całej Europy, ale nie mieści się ona w pamięci hondy. Można jakoś zrobić żeby ta mapa na pendriva sie sciagala a nie do pamięci wewnętrznej? Albo w ogóle przez kompa ściągnąć i zapisać na penie, tylko żeby navi ja widziało? Może ktoś coś podpowie.

Comment

• Witam!
                  Czy ktoś wie jak 'wyciągnąć' przejechane trasy. W zewnętrznym garminie były pliki gpx z przejechanymi trasami. Przeglądałem swojego HC+ i tam nie znalazłem żadnych takich. W katalogu /map/Garmin chyba są tylko pliki z mapami głosami itp.

Comment

• Witam, przeczytałem cały wątek, zestarzałem się trochę w międzyczasie ale niewątpliwie jest to bardzo wartościowy materiał.
                    Przy okazji mam dwie uwagi do wątków pobocznych, które się tu pojawiły, może komuś się przyda.
                    1. W przypadku CR- V którym jeździłem na jeździe próbnej włączenie nawiewu na przednią szybę powodowało wyłączenie start-stop
                    2. Zrobienie hot-spota z telefonu nie blokuje możliwości jego pełnego wykorzystania - przynajmniej w Samsungu i Huawei,

Comment

• Mam pytanie. Mam Samsung GS6 z Andkiem 5.x. przestała działać aplikacja / taski Automate z braku roota na tel. Ktoś może obszedł ten problem bez rootowania?
                      Na sgs4 android 4.4 działały

Comment

Mam pytanie. Mam Samsung GS6 z Andkiem 5.x. przestała działać aplikacja / taski Automate z braku roota na tel. Ktoś może obszedł ten problem bez rootowania?
                        Na sgs4 android 4.4 działały
                        Jesteś pewien, że jest wsparcie dla tego nowego androida?
                        Civic 1.5T

Varadero

Comment

Samsung GS6 z Andkiem 5.x. przestała działać aplikacja / taski Automate z braku roota na tel.
                          Nie działa ci w ogóle czy tylko jakis konkretny task który sobie zrobiłeś?
                          Ja mam telefon z Androidem 5.0 i automate jako taki działa.
                          Flow do odpalania hotspota po "zobaczeniu" hondy przez BT działa bez problemów
                          Ale już jak chciałem też włączać lub wyłączać transmisje danych to już sie dowiedziałem że potrzebuje "rooted device".
                          Przypuszczam że u Ciebie jest ten sam problem - masz gdzies w procesie task który robi coś co w 5.0 jest "zabezpieczone" a wcześniej nie było

Comment

• Zamieszczone przez zirael Zobacz posta
                            Nie działa ci w ogóle czy tylko jakis konkretny task który sobie zrobiłeś?
                            Ja mam telefon z Androidem 5.0 i automate jako taki działa.
                            Flow do odpalania hotspota po "zobaczeniu" hondy przez BT działa bez problemów
                            Ale już jak chciałem też włączać lub wyłączać transmisje danych to już sie dowiedziałem że potrzebuje "rooted device".
                            Przypuszczam że u Ciebie jest ten sam problem - masz gdzies w procesie task który robi coś co w 5.0 jest "zabezpieczone" a wcześniej nie było
                            Tak, dokładnie ta sytuacja. Jest jakieś wyjscie albo inna apka na jakiejs innej zasadzie działająca?

Comment

• Mam pytanie,czy pröbowal ktos zainstalowac ostrzeganie o radarach

Comment

Tak, dokładnie ta sytuacja. Jest jakieś wyjscie albo inna apka na jakiejs innej zasadzie działająca?
                                To pewnie zależy od tego co konkretnie potrzebujesz zrobić
                                Bardzo ogólnie spekulując: jeśli system ci na cos nie pozwala a wiadomo że może to zrobić to pewnie masz ograniczone uprawnienia. Czasem możesz nadać, rozszerzyć te uprawnienia, czasem nie. "Root" to gość który może wszystko. Dlatego przypusczam że jesli odbijasz sie od zabezpieczenia na poziomie OSa to raczej nie będzie na to legalnego obejścia. Z każdej strony dojdziesz do tych samych drzwi na których będzie napisane że nie wolno.

Comment

Working...
                                X