Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie wiem dlaczego miało by to nie działać?u mnie sync jest włączony od ok miesiąca i cały czas działa to z radiem,z muzyką z pena lub telefonem.

Comment

• Zmieniałem Auth Type na Honda Orgin,Preinstal,Other, podobnie App Type - na Multimedia etc. Różne kombinacje. Mapy mi śmigają na Y,GM i Sygnic mimo tych zmian jakby nie było różnicy co ustawie a radio,muzyka z pena się za każdym razem wyłącza i nie działa w tle. Wyłącze mapy , muzyka gra. Może ma znaczenie że mam Connecta a nie Connecta + sam już nie wiem ... Jak ktoś będzie miał pomysł gdzie szukać przyczyny będę wdzieczny. Android 4.0.4

Comment

• Po pierwsze innego Androida nie ma . Po drugie też mam Connecta bez plusa i wszystko u mnie śmiga. Coś musisz robić nie tak, ale na odległość ciężko powiedzieć co.
        Ja również korzystałem z tego przykładu, który zamieściłeś i wszystko działa... Sprawdź czy na pewno nie masz gdzieś literówki, niepotrzebnej spacji czy kropki. Jeżeli nie to może reset fabryczny i ponowna instalacja?

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
          Po pierwsze innego Androida nie ma . Po drugie też mam Connecta bez plusa i wszystko u mnie śmiga. Coś musisz robić nie tak, ale na odległość ciężko powiedzieć co.
          Ja również korzystałem z tego przykładu, który zamieściłeś i wszystko działa... Sprawdź czy na pewno nie masz gdzieś literówki, niepotrzebnej spacji czy kropki. Jeżeli nie to może reset fabryczny i ponowna instalacja?
          Zrobiłem reset, postawiłem wszystko od nowa i dalej jest to samo. Jedyne co mi się rzuca w oczy to że Honda Permision reaguje tylko na zmiany w pierwszych dwóch linijkach - od trzeciej w dół cokolwiek nie ustawie to mapki działają i żadnych zmian nie ma .Dziwi mnie najbardziej pozycja 3- App Type (czy ustawie Navi,Multimadia,Other wszystko jest tak samo) I druga sprawa to że włączając mapki pojawia mi się info Audio Apps tak jakby system czytał aplikację mapki jako aplikację Audio i dlatego wyłącza inne Audio.Co ciekawe podobnie jest np.z aplikacją wyszukiwarki internetu która była systemowo zainstalowana a z aplikacji preinstlowanych Radi/USB działa w tle tylko przy kalkulatorze i kalendarzu

Comment

• Trzeba byłoby pogrzebać na przykładzie, bo u mnie GM nie działa jako Audio Apps tylko normalnie. Później zrobię fotkę jak ja mam to ustawione w Honda Permissions, zobaczysz czy masz tak samo.
            BTW, pozostałe linie wprowadzają znaczące zmiany w działaniu aplikacji, więc tym bardziej widać, że masz coś nie tak... Wygląda na to, że Honda Permissions w ogóle nie działa, więc coś na 100% jest źle ustawione.

Comment

• skąd wziąć GM ?

Comment

• Zamieszczone przez czterolistny Zobacz posta
                skąd wziąć GM ?
                Wszystko masz tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread...onalno%C5%9Bci
                Seleção de aplicativos para centrais multimídia Android.

Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                Później zrobię fotkę jak ja mam to ustawione w Honda Permissions, zobaczysz czy masz tak samo.
                Możesz jeszcze zrobić fotkę ustawień dla Yanosika?
                Last edited by solarlodge; 26-11-2016, 23:07.

Moja

Comment

• Od pół roku u mnie Yanosik i Waze (w wersji powyżej 3.9.9 próba dodania alertu zawiesza program, poza tym ok) aktualnie w najnowszych wersjach działają bez problemu - Y zwykle w tle, W na wierzchu. Yanosik:

20160605_150438.jpg

20160605_150450.jpg

20160605_150458.jpg

i Waze:

20160605_150522.jpg

20160605_150539.jpg

20160605_150548.jpg
                  Załączone pliki
                  Last edited by Alix; 07-12-2016, 22:15.
                  był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                  jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                  sigpic
                  http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Pytanie odnosnie gm - czy jest jakas opcja zeby dzialalo rozpoznawanie glosu ? Czy tez to bardziej skomplikowane ? U mnie po wcisnieciu ikony mikrofonu wywala gm

Comment

• Dzięki za zdjęcia. Co do Yanosika to mam tak samo wpisany process control itp. i gdy przekręce kluczyk program wyłącza się, ale zostaje sama ikonka uruchomionego programu na pulpicie, tak jakby działał w połowie, natomiast co do Waze to tylko 2 razy zdarzyło mi się, że się zacięła (wersja 3.9.9). Wolałbym jednak Y do informowania o przeszkodach na drodze od Waze ponieważ tego drugiego mało osób używa w moim mieście.

Moja

Comment

• Zamieszczone przez czterolistny Zobacz posta
                        skąd wziąć GM ?
                        Np. stąd ...https://kahur.ee/honda-connect/

Comment

• ZbyszekS
                          Jaką masz wersję Yanosika?

Zamieszczone przez CityMatic Zobacz posta
                          skąd wziąć GM ?
                          Tutaj masz wersję bez grzebania w Honda Permission, instalujesz i hula.
                          Last edited by solarlodge; 27-11-2016, 15:22.

Moja

Comment

• Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
                            Jaką masz wersję Yanosika?
                            Na dziś 2.8.4.0 (muszę zajrzeć, czy jest coś nowszego) ale poprzednie też nie sprawiały żadnych kłopotów.
                            był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                            jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                            sigpic
                            http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
                              Wszystko masz tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread...onalno%C5%9Bci
                              Seleção de aplicativos para centrais multimídia Android.

Możesz jeszcze zrobić fotkę ustawień dla Yanosika?
                              myślałem o Garminie

Comment

• GM to jakby nie było Google Maps . Garmina OEM jeszcze chyba nikt nie wgrał do Connect bez +.

Comment

Working...
                                X