Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Temat był poruszany, wątpliwe, że coś z tym zrobią, bo w następnych modelach ma być już inny system..

Comment

• Dzisiaj podłączałem do skody yeti znajomego - od strzału mój edge z nim gada wiec się da ...
      W każdym bądź radzie ja reklamuje to ustrojstwo - bo w sumie mi zależało a tej funkcjonalności. Niech zmienią system jak nie działa - przecież bebechy powinny dać radę a reszta to kwestia softu
      Jesli nie będziemy reklamowac to zapewne nic nie zrobią

Comment

• Ja dzwoniłem do hondy i powiedział konsultant, że honda pracuje nad aktualizacją softu… ile w tym prawdy - okaże się.
        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Tak samo jak w lipcu mówili mi, że Honda pracuje nad możliwością dołożenia navi do Connecta bez plusa na poziomie ASO. Teraz mówią mi to samo, czyli trochę takie oby sprzedać auto i reszta w d...

Comment

• Do Hondy dzwoniłem 2x to samo mi powiedziano. Jeśli trwa to już tyle czasu a nie można dalej skorzystać z usługi za którą zapłaciłeś niemałe pieniądze to myślę ze tutaj rzecznik praw by się przydał. Wiem że wiele osób kupuje wypasione systemy i potem z nich nie umie korzystać ale ja mam tak że jak coś kupuje to chce mieć to działające. W tym tygodniu zrobie w serwisie aktualizację oprogramowania - jeśli nie pomoże i dalej codziennie będę miał błąd connecta (zawieszający sie moduł BT, pasy w kamerze cofania raz są raz ich nie ma, czarne linie na połowie monitora, oraz częste zawiechy) to poleci pismo z kancelarii. Jak na razie mam jak najgorsze zdanie o tym systemie bo zamiast podnieść bezpieczeństwo powoduje dodatkowy stres. BT zawiesił mi się przy próbie dzwonienia do mnie na autostradzie i musiałem przejechać ok 20km żeby móc zjechać na najbliższa obwodnicę aby wyłączyć samochód i zresetować connecta. W tym czasie dzieciaki się pobudziły i żona mnie zjechała że ona nie chce tym czymś jeździć (w sumie auto dla niej kupione).

Comment

• Zobaczymy czy to coś da...miejmy nadzieję, ale szczerze wątpię. FIAT już 3 lata tłumaczy interfejs we Freemoncie i dalej mówią, że jest w trakcie. Wszędzie takie same podejście..

Comment

• jakby nie mogli się dogadać z jakimś producentem np. pioneerem i włożyli by jakiś kombajn 2 din z otwartym systemem....
                Honda by zapłaciła pionnerowi np. 1200 zł za sztukę, a klient Hondzie 2400 i każdy byłby szczęśliwi i zadowolony...
                tak zrobiło mitsubishi, włożyło stację alpine...

Comment

• Co to za biznes dla nich skoro mogą zarobić więcej ?

Comment

• kwoty przykładowe, chodziło mi o model, tyle zarobili, że wszyscy na nich wk....

Comment

• No niestety lepszy biznes jest kupować od graczy 2-3 sortu jak nie n-tego bo czym jest Fujitsu na rynku stacji multimedialnych... Oni to zrobią tanio, Honda to sprzeda drogo (chociaż wcale nie drożej niż konkurencja), a najlepiej jeszcze dorobi mikropłatnościami z Honda Store (niestety tylko USA na chwilę obecną i to marnie - tu kupę kasy bez sensu stracili, bo ilu kupiłoby takiego Sygic'a czy inny soft "wpuszczony" do sklepu... takie są realia. Cieszmy się, że tu przynajmniej da się 2DIN wsadzić, bo np. w VAGu czy Renault to już kaplica, tylko dedykowane, w desce rozdzielczej nawet złośliwie miejsca nie ma, żebyś zapłacił parę(nascie) tysi za sprzęt... aftermarketowo wart ułamek z tego. Dlatego wszystkie koncerny tak robią i robić będą

Co do Mirrorlinka, to jest na Forum adekwatny temat. Nawet jak się połączy... to co z tego? Tam praktycznie nic nie ma co by działało podczas jazdy. Poza Sygic. I to płatnym. W Android Auto jest przynajmniej GoogleMaps (do którego z kolei traffic za chwilę ma być płatny), ale też... nic poza tym. Za czym się więc zabijać?

Za czym się moim skromnym zdaniem warto zabijać w Connect to żeby płynnie działał, za otwarcie na Apki spoza Honda Store i odblokowanie na stałe HDMI w czasie jazdy (umożliwi Mirrorscreen np. przez Miracasta, przez co powinno pójść 90% apek na ekran a nie łaskawie jedna czy dwie dedykowane i/lub płatne jak w MirrorLink/AndroidAuto).
                      Last edited by Alix; 14-03-2016, 15:36.
                      ............................C I V I C
                      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Gdyby odblokowali instalowanie apek (może nie wszystkich bo wtedy serwis by musiał brać "tabletkę pod język" jakby przyjechał ktoś komu dziecko zainstalowało facebooka czy inne gówno i zasyfiło androida). Mówię o aplikacjach potrzebnych do auta typu: programy nawigacyjne, yanosik itp… Oni kompletnie olali temat sądząc, że przecież mamy OEM Honda, a to prestiż.
                        Jedyne wyjście logiczne to pozwolenie na instalowanie apek i udostępnienie romu to tego ustrojstwa na wypadek gdyby jakiś laik wysypał system (tak jak ma to miejsce w przypadku komórek, gdzie można bez problemu samemu wgrać rom). Przecież tam nie ma ustawiania ADAS itp... tam jest tylko kamera i spalanie.
                        Last edited by pawcio-203; 14-03-2016, 15:36.
                        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                          Gdyby odblokowali instalowanie
                          ASO jak popadnie - zdecydowanie nie, to byłoby niebezpieczne i samobójcze. Ale gdyby mógł ktoś bardzo chcący na własną rękę... to problemy większości tu na Connecta narzekających byłyby rozwiązane. No albo przerodziłoby się w narzekanie które apki nie działają jak trzeba bo taka jest ludzka natura

Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                          Przecież tam nie ma ustawiania ADAS itp... tam jest tylko kamera i spalanie.
                          Ale jest dostęp do magistrali CAN samochodu z tego co wiem. A możliwość zakłócenia jej funkcjonowania to już nie jest wesoła. Nawet przypadkowa, nie mówię o malware.

Z Connect to jest mam wrażenie taka prawda... jest mega postęp w stosunku do radia z mniej wyposażonych wersji auta. Wyraźny, spory ekran, po przyzwyczajeniu przyzwoita obsługa, jakaś tam integracja z autem, Garmin w miarę działa i jest olbrzymim postępem do navi z poprzedniej generacji auta. Na postoju można nawet sobie przez WiFi puszczać filmy z YouTube, co nie jest oczywiste na infotainment OEM, wraz z jego lagiem produkcyjnym (patrz zdjęcie z 2 stron dalej - z tego co rozumiem ustalenie tego device jako części miało miejsce +/- w 2013). Jest DAB bez dopłaty (no w PL jeszcze nie działa, ale w reszcie EU to jest coś) itd. itp. Porównajcie sobie w innych markach. To nie jest zły system. I myślę, że prędzej czy później ktoś sprytny "poszerzy" jego możliwości Ale nie będzie to ASO. Na razie liczymy po cichu na kolegę s7474
                          Last edited by Alix; 14-03-2016, 19:54.
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Teraz czysto hipotetycznie. Android jest głównym problemem. Nawigacje na Windows CE są niezawodne i nie mają trwałej pamięci do instalowania na flashu. Jedynie to co masz na karcie. Jak zainstalujesz cokolwiek na flashu urządzenia to po restarcie już nie ma. To jest wyjście jak już. Apki trzymać tylko na penie i system miałby je tylko odpalać. Wyjść jest sporo, kwestia chęci inżynierów hondy, albo fujitsu.
                            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Mnie denerwuje ze działa jak chce, być może jest to błąd harware - zdarza się. Natomiast nie rozumiem po co dają Androida a potem sztucznie ograniczają jego możliwości. Dla mnie to podstawa żebym nie musiał sięgać po telefon.

Comment

• Bo Android to jest słowo-wytrych-lep na klienta pod hasłem "hehe co to ja nie potrafię w Andku se zrobić". To jest tak jak sprzedawanie vana jako SUVa, bo to jest modne. Gdyby nie napisali, że na Andku i instalacja aplikacji, to by przynajmniej nikt nie miał pretensji No, ale może mniej by kupiło... Ja w sumie nie miałem wyboru w Type R, ale sam trochę miałem takie podejście, które zweryfikowałem. Tyle, że ja odpuszczam, bo chcę mieć wyższej jakości dźwięk niż oferuje Connect - jak w poprzednim ufoku, a tego nie nadrobię softem - z pustego i Salomon nie naleje...

Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                                Android jest głównym problemem. Nawigacje na Windows CE
                                I tym samym tropem, Windows CE raczej nie jest lepem na klienta. A w tym przypadku może szkoda. Ale to można gdybać co by było gdyby skrzydła miały ryby...

Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
                                Mnie denerwuje ze działa jak chce
                                Natomiast to już nie powinno mieć miejsca w instalacji OEM. Po to jest OEM, żeby może i mieć mniej funkcji, ale być przedzwonione pięć tysięcy razy i po prostu działać.
                                Last edited by Alix; 14-03-2016, 18:33.
                                . .

Comment

Working...
                                X