Zamieszczone przez Alix
Zobacz posta
W przeciwieństwie do niektórych mam nadzieję, że nie oznacza to pożegnania w nadchodzącym HTB i Tourerze z magic seatsami bo mi ten patent sprawdza się świetnie, choć zgodzę się z Glosimą, że miejsca na stopy mogłoby być więcej - gdybym ja jeździł z tyłu. Ale żona nie narzeka. Ta smutna raczej nowina oznaczałaby też, że bagażnik w nowej generacji HTB pewnie byłby mniejszy od obecnej, a te 470 L to jest bardzo istotny atut Civica. Porównując dalej profile HTB i sedana X gen wydaje mi się, że ten drugi może mieć tym razem większy kufer. Jeśli nie przesuną baku w HTB to jego bagażnik nie będzie już głębszy, a za to krótszy.
Z kolei fotele przednie w IX genie dla mnie to kuriozum, bo mocno ubogie w rodzaje i sposoby regulacji i ciut za wysoko umieszczone jak na mój wzrost, a jednocześnie są tak zajebiście wygodne i łaskawe dla moich kapryśnych pleców. Nie wiem, może były projektowane pod szczupłe osoby.
EDIT: zapowiada się, że na rynek amerykański wyjdzie CTR X gen o niezmienionej mocy w porównaniu do IX gena (310 KM). Sportowy sedan będzie Hondą, a HTB delikatnie przemodelowaną, ubogaconą Acurą. Acura Civic ??! Oksymoron

Comment