Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

10th gen Civic 2016

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ten tył to jakaś wariacja w duchu lancera 5d.fajne to przetłoczenie nba drzwiach. Ciekawe jak wnętrze
    www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Szczerze mówiąc to obecny Tourer chyba ma oryginalniejszy tył, ten projekt nieco Kia/Volvo przypomina. A hatchback to widać, że głęboki koncept dopiero, większość elementów nie ma szans przejścia do wersji produkcyjnej.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Wydech na środku w seryjnym hatchbacku klasy c.... nie ma takiej możliwości. Radosna twórczość jakiegoś grafika komputerowego, nie powiem udana.

Comment

• Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz posta
          nie ma takiej możliwości
          Niestety też tak sądzę, takie rzeczy tylko raz w ufo 8gen przeszły z konceptu
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• No trójkątne końcówki wydechu w UFO to klasa, szkoda że z tego zrezygnowali.

Comment

• Czemu może pójdą w tym kierunku. Wiem jedno. Mordka X śmieje się do mnie "KUP MNIE!!!" byle sedan :P
              Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

• Zamieszczone przez Adaszek123 Zobacz posta
                Czemu może pójdą w tym kierunku
                Nie pójdą, miejsce na środku jest tradycyjnym miejscem montowania haka i raczej w seryjnych autach klasy kompakt żaden producent z tego nie zrezygnuje. Namalować na obrazku można wszystko, nawet kosmiczny świecący spojler w TypeR.

Comment

• Niech w końcu wrócą do mocnego diesla w ofercie z Tourerem.
                  Nawet tego 1.6 D-teca w wersji biturbo bym przeżył. A gdyby dali w komplecie skrzynię 9 biegową z CRV, to mieli by klienta od razu na nowy model

ps. oczywiście jak cena do 100k pln, bo za więcej to są auta klasy D
                  Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Pierwsza myśl - kawał auta, jeżeli ma mieć 13cm więcej, to liczone od IX FL mamy jak byk 4,5m, a to wymyka się nieco z klasy kompakt/hatchback C (źle to, czy dobrze - ja chyba wolę mniejsze kompakty). Takie rozmiary raczej wykluczają zbicie czegoś z masy, chociaż mogę się mylić, bo wersje US są chyba nieco lżejsze od IX. Przód kozak, tył kozak, ale to design zarezerwowany raczej dla Type-R, może Type-S z 1.5T. Kolor prototypu od razu włączam do palety. Na zdjęciu mamy felgi 19" i 245 szerokości, czy 17tki nie zginą w tej bryle? Auto wyróżnia się designem na tle konkurencji i za to szanuję Hondę od zawsze. Jeżeli mają wypuszczać wersje EU za wielką wodę, to może zrobią rewers z coupetą, która jest nieziemska i jeżeli na tylnej kanapie jest 5" więcej miejsca na kolana w stosunku do IX, to spokojnie może robić za wersję 3D. Czekamy na konkrety w sprawie maszynowni.

Comment

• Długość 443 cm - niby aż 13 cm więcej, ale wciąż np. 3 cm mniej od Mazdy 3 i aż 20 cm mniej od Octavii, do pojemności bagażnika której Civ się być może zbliży. Co do masy to wspomniana Octavia będąca 35 cm dłuższa od obecnego Civica jest wg katalogu w porównywalnej wersji silnikowej ok. 50 kg lżejsza, więc można

Kurczę, bardzo proporcjonalne i rasowe auto, nawet bez tych środkowych rur i sportowych 'inkrustacji' z tyłu. Bo rozumiem, że skoro to zaprezentowany gotowy prototyp (?) to linie nadwozia się już nie zmienią, tylko detale. Ha, i klamki tylne wróciły.
                      No i tylko martwi potwierdzenie, że automaty będą skrzyniami bezstopniowymi:/ Szkoda, bo miałem nadzieję, że mój następny Civ będzie z automatem

EDIT: tak jeszcze a propos tego nieszczęsnego CVT. Jakoś nie kojarzę, ale może Wy wiecie lepiej - czy jakiś inny producent stosuje taką skrzynię w połączeniu z turbobenzyną? Rozumiem jej sens w wolnossącym silniku, gdzie przy maksymalnym przyśpieszeniu CVT utrzymuje cały czas obroty silnika w obszarze jego 'sweet spot', który jest relatywnie wąski. Ale przy turbo i jego płaskim przebiegu momentu i mocy jaka ma być przewaga CVT?
                      Last edited by libidinously; 01-03-2016, 23:54.

Comment

• Comment

• Zamieszczone przez libidinously Zobacz posta
                          Ale przy turbo i jego płaskim przebiegu momentu i mocy jaka ma być przewaga CVT?
                          CVT ma duzo mniejsze opory na układzie przeniesienia napędu.
                          W teorii (i w sumie praktyce też) jest więc bardziej oszczędna. Producenci kombinują i robią sztuczne przełożenia w CVT - np. Subaru czy Nissan takie próby robi.
                          Jest to trochę lepsze rozwiązanie ale to takie ukrywanie problemu, a nie jego rozwiązywanie.

CVT + turbobenzyna masz np. w Nissanie Juke czy Subaru Levorg.
                          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• I... są to najgorzej oceniane wersje tych 2ch aut...
                            . .

Comment

• afe9f1f84302dc31c0cc3ed4444b8b6c.jpg
                              d4ba4d6c9f501b877037d7c13ea4ac82.jpg

Jak dla mnie wypas
                              Last edited by solarlodge; 02-03-2016, 14:22.

Moja

Comment

• wszystko gid ale kiedy do cholery będzie OFICJALNIE wiadomo czy:

1) sedan również będzie produkowany w UK lub,
                                2) będzie płynął z USA (i kiedy) lub
                                3) nie bedzie w ogóle sedana w Europie

Comment

Working...
                                X