ja nie odbieram tego czepiania, na dziś nie potrafię wyjustować zasadniczych różnic i pokazać je w transparentny sposób. Nie mam dostępu do pewnych danych, dlatego też nie odpowiem w taki sposób jak byś chciał usłyszeć
, na razie nikt nie chce dać pogrzebać w tym samochodzie
a Ci co posiadają też nie zawsze są zainteresowani by to wiedzieć, cieszą się furmanką i tyle
. Z czasem będzie wiadomo o różnicach więcej.
Na dzień dzisiejszy co mogę powiedzieć o różnicach to FK2 spełnia Normy emisji EURO5. FK8 spełnia Normy emisji EURO6. Ta różnica zazwyczaj determinuje drobne zmiany w osprzęcie silnika łącznie z modyfikacją Mapy ECM ale mechanicznie (bo to Cię interesuje) jest to samo.
Podobnie było wcześniej:
FN2 Type R z niewielkimi zmianami była dostępna jesienią 2010 r. Model FN2 Type R ma moc 197 KM (147 kW). Model FD2 Type R ma moc 222 KM (166 kW).

Na dzień dzisiejszy co mogę powiedzieć o różnicach to FK2 spełnia Normy emisji EURO5. FK8 spełnia Normy emisji EURO6. Ta różnica zazwyczaj determinuje drobne zmiany w osprzęcie silnika łącznie z modyfikacją Mapy ECM ale mechanicznie (bo to Cię interesuje) jest to samo.
Podobnie było wcześniej:
FN2 Type R z niewielkimi zmianami była dostępna jesienią 2010 r. Model FN2 Type R ma moc 197 KM (147 kW). Model FD2 Type R ma moc 222 KM (166 kW).
Comment