Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy jest specjalny olej do Civic Type R FK8 (X gen) ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ja pie.... co ja zrobiłem?!?!?

Comment

• Nic. Po prostu ja moge zima dac w palnik po 3 km a Ty po 6 :-)

Comment

• Za to ja mogę dać w palnik latem

Comment

• Panowie w nowej instrukcji którą każdy dostaje po odwiedzeniu salonu jest zmieniona tabelka temperaturowa. Juz nie ma tylko 0W20. Dołożyli 0W30 5W30 10W30. I co teraz powiecie?

Comment

• Zamieszczone przez Leśny Władek Zobacz posta
            I co teraz powiecie?
            Już nie upierają się tak, aby lać tylko i wyłącznie 0W20
            Pozdrawiam Czarodziej
            Mój Szogun

Comment

• Wcale się nie upierali. Instrukcja sugerowała używanie 0W20. Teraz już nie sugeruje.

Comment

• Uwierz mi upierali się. W zeszłym roku w jednym serwisie powiedzieli mi, że albo 0W20, albo nic, w drugim straszyli utratą gwarancji, jeśli uprę się aby zalać cokolwiek innego. W tym roku o dziwo jest już inaczej. I chwała. Jest luka na własne myślenie.
                Pozdrawiam Czarodziej
                Mój Szogun

Comment

• To te niektóre serwisy upierały się. Honda Aries nie upierała się i zalewała np. 0W30 A3. Instrukcja nie upierała się. Teraz już nawet najwięksi "nadgorliwcy forumowi" muszą przyznać że można lać inny olej niż 0W20. Honda doprecyzowała dla "niedowiarków" że inne oleje też można lać.
                  W zasadzie nic się nie zmieniło dla tych co nie "nad-interpretowali" zapisów instrukcji.
                  Jutro odbieram samochód wraz z nową instrukcją to prześle Rambo scan do wklejenia w temacie "Instrukcja Obsługi Honda Civic - Oleje zalecane IX-gen, X-gen, R-Type: FK2, FK8."
                  Burza "można czy nie można" będzie definitywnie zakończona

p.s.
                  cieszę się że argumenty Rambo do mnie dotarły już na początku i przez to mój silnik był lepiej chroniony niż na mineralnym 0W20

Comment

• Zamieszczone przez Leśny Władek Zobacz posta
                    Ja zmieniłem na 0W30 A3 LM
                    A czy jest jakaś różnica w pracy silnika po zmianie oleju?

Comment

• Nie zauważyłem, ale jestem przekonany iż następny użytkownik zauważy

Comment

• Też przejdę na 0W30, przejade tysiąc na tej wodzie i zmienię, tylko nie wiem jeszcze na jaki.

Comment

• Ja zmieniłem po 2000 na Liqui Moly 0W30 Synthoil longtime i wszystko jest gites

Comment

• Witaj w klubie, też go zalewam od 2 lat
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                            Coś na temat olejów..

Comment

• Dokladnie u mnie tak samo jak Blad.

Comment

• Informacyjnie - z dobrych 0W30'ek A3 macie jeszcze np. Ravenol SSO. Ktoś z forum chyba go ostatnimi czasy zalał. Jest nieco "grubszy" niż LM, więc do upalania nieco lepszy.
                                Niemniej oba są ok. Full syntetyki.

Comment

Working...
                                X