Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy jest specjalny olej do Civic Type R FK8 (X gen) ?
Collapse
X
-
Ciekawy ten film, olej ECO, a daje radęi jak teraz mają się do tego nasze teorie, że W20 jest blee.. ?!
-
Ten test niczego nowego nie wnosi.
Nie ma złych olei są tylko źle dobrane. Olej Eko z testu dał radę bo dlaczego nie miał dać rady skoro został stworzony do takich przebiegów.
Pytanie brzmi: Czy dałby radę w jeździe "do odcinki" i prędkościach przelotowych 200 km/h w TypeR??
Test niestety na to pytanie nie odpowiada. Mówi tylko że jest świetny/najlepszy do .... długiego żeglowania po drodze czyli opowiść - "20 tys mil autostradowej żeglugi"
Comment
-
ależ nadaje się, e'R Typem też można jeździć ekonomicznie: Jaki olej do Civic type R FK2 (9 gen 2015-2016) ?
Był już temat o kimś kto w USA zrobił 500tys mil. Tyle że w usa speed limit to góra 65.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Ale jakim autem? Chyba nie FK8?No i kto takim autem przestrzega speed limitów
Ten temat który podlinkowałeś miałem na myśli pisząc, ze Leśny Władek chyba pomylił tematyTylko on już zamknięty.
Ten Mobil 1 został stworzony pod Amerykański rynek i z konkretnymi założeniami i pod nie był testowany. To nie znaczy ze olej reformuowany dla auta sportowego będzie testowany tak samo. Zresztą film wrzucony jako ciekawostka bez związku z K20C1 i ekologicznymi zaleceniami Hondy.Last edited by Doctor; 30-12-2017, 17:10.
Comment
-
Zamieszczone przez Doctor Zobacz postaChyba nie FK8?
ale test nie odnosi się do tego silnika, a temat o erce, szkoda "brudzić" temat, dlatego zamknięty, na razie do dziś nic nowego się nie pojawiło.Last edited by rambo7; 30-12-2017, 17:18.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
ok, fakt nie w FK8. Wszystko nowe a szczególnie ekologiczne, potrzebuje wsparcia w postaci dowodów jak w tej reklamie, ruscy kiedyś też próbowali udowodnić że komunizm to najlepsze co może się trafić człowiekowi i 250mln ludzi w to wierzyło, okazało się że jednak jest inaczej.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez Doctor Zobacz postaNie wiem czy nie pomyliłeś tematów, bo nikt tu nie mówi że ten olej się nadaje do Type R
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaruscy kiedyś też próbowali udowodnić że komunizm to najlepsze co może się trafić człowiekowi i 250mln ludzi w to wierzyło, okazało się że jednak jest inaczej.
Comment
-
jest coś takiego jak specjalny olej do R ki 10 gen?
Wyciąg z instrukcji 10 gen (ale nie R ki) ... dysponuje ktoś takim wycinkiem z R-ki 10 gen/ ? (jeśli jest taka sama to facet pierdoły opowiada).
olej 10gen.jpgKierownik Działu Diesla
Comment
-
najpierw to ja chcę zobaczyć olej o SAE 0W-20 zaprojektowany dla eRki. ... co to za cudo?
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaCzłowiek w telefonie ze zgrozą w głosie powiedział: "broń Boże wlewać do nowego CTR coś innego niż specjalnie do niego opracowany 0W20".
Ok, to ja czekam na specjalny olej do eRki o SAE 0W-20. albo bardziej na wyciąg z instrukcji - taki jak pokazałem do 10 gen dla silnika 1,0 i 1,5.Last edited by rambo7; 01-01-2018, 21:52.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postanajpierw to ja chcę zobaczyć olej o SAE 0W-20 zaprojektowany dla eRki. ... co to za cudo?
Ok, to ja czekam na specjalny olej do eRki o SAE 0W-20. albo bardziej na wyciąg z instrukcji - taki jak pokazałem do 10 gen dla silnika 1,0 i 1,5.
Zamieszczone przez Leśny Władek Zobacz postaPytanie brzmi: Czy dałby radę w jeździe "do odcinki" i prędkościach przelotowych 200 km/h w TypeR??
[/I]
Comment
Comment