Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy jest specjalny olej do Civic Type R FK8 (X gen) ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy jest specjalny olej do Civic Type R FK8 (X gen) ?

Ciekawe.

I na pewno kontrowersyjne, interwał zmian oleju 20 tyś mil..

Ciekawy ten film, olej ECO, a daje radę i jak teraz mają się do tego nasze teorie, że W20 jest blee.. ?!
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Może to 0w20 do Type R też nie jest takie złe przy czterokrotnie mniejszym interwale

Comment

Ten test niczego nowego nie wnosi.
        Nie ma złych olei są tylko źle dobrane. Olej Eko z testu dał radę bo dlaczego nie miał dać rady skoro został stworzony do takich przebiegów.
        Pytanie brzmi: Czy dałby radę w jeździe "do odcinki" i prędkościach przelotowych 200 km/h w TypeR??
        Test niestety na to pytanie nie odpowiada. Mówi tylko że jest świetny/najlepszy do .... długiego żeglowania po drodze czyli opowiść - "20 tys mil autostradowej żeglugi"

Comment

Nie wiem czy nie pomyliłeś tematów, bo nikt tu nie mówi że ten olej się nadaje do Type R

Comment

ależ nadaje się, e'R Typem też można jeździć ekonomicznie: Jaki olej do Civic type R FK2 (9 gen 2015-2016) ?

Był już temat o kimś kto w USA zrobił 500tys mil. Tyle że w usa speed limit to góra 65.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Ale jakim autem? Chyba nie FK8? No i kto takim autem przestrzega speed limitów

Ten temat który podlinkowałeś miałem na myśli pisząc, ze Leśny Władek chyba pomylił tematy Tylko on już zamknięty.

Ten Mobil 1 został stworzony pod Amerykański rynek i z konkretnymi założeniami i pod nie był testowany. To nie znaczy ze olej reformuowany dla auta sportowego będzie testowany tak samo. Zresztą film wrzucony jako ciekawostka bez związku z K20C1 i ekologicznymi zaleceniami Hondy.
              Last edited by Doctor; 30-12-2017, 17:10.

Comment

Zamieszczone przez Doctor Zobacz posta
                Chyba nie FK8?
                nadaje się owszem również FK8 : #20 https://www.civicforum.pl/showthread...szty-itp/page2
                ale test nie odnosi się do tego silnika, a temat o erce, szkoda "brudzić" temat, dlatego zamknięty, na razie do dziś nic nowego się nie pojawiło.
                Last edited by rambo7; 30-12-2017, 17:18.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Chodziło mi o to przejechanie 500 tyś mil na eko oleju, że chyba nie w Type R FK8

Comment

ok, fakt nie w FK8. Wszystko nowe a szczególnie ekologiczne, potrzebuje wsparcia w postaci dowodów jak w tej reklamie, ruscy kiedyś też próbowali udowodnić że komunizm to najlepsze co może się trafić człowiekowi i 250mln ludzi w to wierzyło, okazało się że jednak jest inaczej.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez Doctor Zobacz posta
                      Nie wiem czy nie pomyliłeś tematów, bo nikt tu nie mówi że ten olej się nadaje do Type R
                      Ostatnio gadałem o kosztach obsługi nowego typka z Aries, który ma generalnie tolerancyjne podejście do olejów przyniesionych przez klientów. Człowiek w telefonie ze zgrozą w głosie powiedział: "broń Boże wlewać do nowego CTR coś innego niż specjalnie do niego opracowany 0W20". Czym zalewacie swoje typki?

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                      ruscy kiedyś też próbowali udowodnić że komunizm to najlepsze co może się trafić człowiekowi i 250mln ludzi w to wierzyło, okazało się że jednak jest inaczej.
                      Uważaj z tym. Oni (w sensie ci z CCCP) tego nie wiedzą, że jest inaczej. Dla nich to nie jest prawda i to jest niestety istotne a nie to, co MY uważamy. Wczoraj gdzieś czytałem, że grubo ponad połowa ludzi radzieckich żałuje rozpadu Związku. Więc wiara jest kwestią względną. Dowody też.

Comment

jest coś takiego jak specjalny olej do R ki 10 gen?

Wyciąg z instrukcji 10 gen (ale nie R ki) ... dysponuje ktoś takim wycinkiem z R-ki 10 gen/ ? (jeśli jest taka sama to facet pierdoły opowiada).
                        olej 10gen.jpg
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Ponadto jeśli ktoś chce koniecznie mieć 0W20 to nie jest ograniczony do drogiego hondowskiego. Tam jest tylko should, a nie "have to" czy "must", a więc sugestia by kupić nasze.

Comment

najpierw to ja chcę zobaczyć olej o SAE 0W-20 zaprojektowany dla eRki. ... co to za cudo?
                            Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                            Człowiek w telefonie ze zgrozą w głosie powiedział: "broń Boże wlewać do nowego CTR coś innego niż specjalnie do niego opracowany 0W20".
                            ktoś będzie się musiał dedukować albo ten facet alby my w tym ja. Wolałbym to ja się do edukować bo jeśli ten facet traktuje olej zaprojektowany specjalnie w celu niezmniejszenia zużycia paliwa jako olej "specjalny do R-ki" to ja bym do takiego ASO pojechał tylko raz.
                            Ok, to ja czekam na specjalny olej do eRki o SAE 0W-20. albo bardziej na wyciąg z instrukcji - taki jak pokazałem do 10 gen dla silnika 1,0 i 1,5.
                            Last edited by rambo7; 01-01-2018, 21:52.
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                              najpierw to ja chcę zobaczyć olej o SAE 0W-20 zaprojektowany dla eRki. ... co to za cudo?
                              Ok, to ja czekam na specjalny olej do eRki o SAE 0W-20. albo bardziej na wyciąg z instrukcji - taki jak pokazałem do 10 gen dla silnika 1,0 i 1,5.
                              A mi się coś majaczy z forum (ale nie będę szukał bo ogrom tematu olejowego jest ogromny), że faktycznie był jakiś specyfik do CTR IX i nie był to ten sam olej którym fabryka zalewała cywilne gen IX. Ale głowy nie dam sobie uciąć.

Zamieszczone przez Leśny Władek Zobacz posta
                              Pytanie brzmi: Czy dałby radę w jeździe "do odcinki" i prędkościach przelotowych 200 km/h w TypeR??
                              [/I]
                              Czy jesteś w stanie zrobić jakąś fotę albo skan instrukcji swojego typka co tam jest napisane o zalecanych olejach?

Comment

Working...
                              X