Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Auto ładne, szybkie, ale cena chyba jednak zbyt wygórowana ... Przykładowo Leon CUPRA 280 KM kosztuje wg cennika 114,4k oferując z manualem 5,9[s] 0-100. Czyli 0,2[s] wolniejszy ale zostaje 30k w kieszeni.
    Z takim cenami raczej ciężko będzie sie Rce przebić

Comment

• Zamieszczone przez czybit16 Zobacz posta
      Zdecydowanie za dużo bardziej kreatywni pojadą do naszych zachodnich sąsiadów i w de można kupić CTR-a za 118 tyś czyli 26 tyś w kieszeni )
      z tymi cenami u Niemca to chyba Cię poniosło, przeglądałem oferty u Fugla i nie zauważyłem tańszych ofert na R-kę niż 33-34 tysie euro co daje około 136-145 tysięcy plnów. Inna sprawa że cena 144 tyś jaką podali to cena za Rkę GT i nie wiadomo czy jest to topowa wersja czy będą jakieś niższe?

Comment

• Podałeś kwote brutto, a ja netto stąd ta różnica, aby kupić za tą cene co podałem trzeba pokombinować z vat-em oczywiscie, trochę dojdzie kosztów, ale na pewno w takim układzie wyjdzie sporo taniej niż kupno w polskim salonie
        Last edited by czybit16; 22-03-2015, 14:42.
        Moja EP-ka 1.4 bez VTEC-a

Comment

• W UK cena wersji GT jest wyzsza o 2300 GBP od standardowej.
          No ale kupować gołego CTRa to trochę lipa...
          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
            No ale kupować gołego CTRa to trochę lipa...
            IMO kwestia "gustu".

Comment

• Zależy co w R-Type będzie znaczyć goły?

Comment

• Trzeba poczekac na oficjalna specyfikacje.
                Wersji torowej raczej nie beda sprzedawac
                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Trzeba poczekac na oficjalna specyfikacje.
                  Znam ją, już mi przesłano ofertę. Ponoć tylko 12 sztuk na Polskę. To jest cena ze wszystkim onboard - szczególowa specyfikacja obejmuje nawigację Garmina, wszystkie elektronalia wspomagające kierowcę, światła mijania i dzienne LED, czterotłoczkowe zaciski brembo na tarczy 18 cali (oj będzie chyba ciężko z mniejszymi kółkami niż seryjne), koła 19 cali etc. itp. - i jednocześnie jest to jedyna wersja. W sumie z istotnych rzeczy nie znalazłem tam tylko szpery w żadnej formie - ale przy takich osiągach zakładałbym że coś tam wsadzili jednak. Także auto bardzo pokazowe - już samym planowanym wolumenem sprzedaży... Taka... specyficzna polityka. Auto właściwie bardziej kolekcjonerskie jak poprzednie Mugeny niż jak Type R... Waga to 1382kg - nie jest źle, podobnie do wagi na plaftformie MQB VAGa tego typu konstrukcji.

Pytanie czy warto... czy nie prościej, taniej i mniej ekstremalnie Leon Cupra albo doroślej w tej cenie BMW 3er...
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Teraz pytanie. Czy jezeli potraktujemy CTR a'la taki Mugen czyt. Jednorozec czy mozna sie za jakis czas spodziwac czegos "pomiedzy" 5d a ctr? Dajmy na to ubozsza wersja za 100-120 tys. Bo poki co ... nie moge powiedzuec nie warto ale smialo moge powiedziec nie stac mnie
                    Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                      Pytanie czy warto... czy nie prościej, taniej i mniej ekstremalnie Leon Cupra albo doroślej w tej cenie BMW 3er...
                      No właśnie i tu wchodzą już kwestie finansowe, a szkoda bo jak by cena była na poziomie 100k to był by to IMO HIT sprzedaży. A tak przedział cenowy determinuje wybór a wybór w tym przedziale jest "ciekawy".

Comment

• 12 szt na Polske ? no tego to juz kompletnie nie rozumiem.
                        Arcyciekawa polityka sprzedazy.
                        Last edited by Glosima; 24-03-2015, 19:21.

Comment

• Z tego co pamietam Focusow II RS bylo na nasz kraj dokladnie tyle samo przewidzianych... A RS500 chyba 2
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• RS500 bylo 10 sztuk na PL. No ale na całą Europę tylko 500 wyprodukowali
                            To było auto kolekcjonerskie.

Ps. 2 lata temu miałem okazję się przejechać i szczerze mówiac jakiegoś wielkiego szału nie robiło

Comment

• W tym jedna w Toruniu. Wyglada ta Rs bajecznie
                              Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

2 lata temu miałem okazję się przejechać i szczerze mówiac jakiegoś wielkiego szału nie robiło
                                To nie wiem co robi na Tobie wrażenie... uznawany w końcu za króla przednionapędówek od czasów Integry Type R DC2...
                                . .

Comment

Working...
                                X