Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
    To nie wiem co robi na Tobie wrażenie... uznawany w końcu za króla przednionapędówek od czasów Integry Type R DC2...
    No właśnie przednionapędowki mnie nie kręcą...Megana jest ostatnią FWD jaką kupiłem do zabawy.
    A F500 tak sie zachwycali w mediach, że chyba miałem wybuchane wyobraźenia jak to jeździ.

Najlepszy w nim był....lakier.
    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Chyba czarna matowa folia na lakierze ?
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
        Chyba czarna matowa folia na lakierze ?
        Wow - nie wiedziałem, że go tylko folią obkleili Ciekawy pomysł jak na auto z fabryki.
        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Ludzie kupią CTRa, ale tuningowac nie bedzie co, bo jak Leoncju czy Golfie GTI te 280 koni to kres trakcji fwd.
          Bez 4x4 nie ma rzezbic dalej.

Comment

• Zamieszczone przez Robson-Robert Zobacz posta
            tuningowac nie bedzie co
            Jak to nie... założę się, że seryjne audio mnie nie zadowoli... Nawet jak ma 8 głośników i namiastkę subwoofera

P.S.
            Co do mocy w Leonie to żaden problem. Zwykle i tak ma raczej nie 280 tylko pod 300KM seryjnie (w końcu to identyczny silnik jak w Golfie R i Audi S3), a wystarczy strojenie na Pb98 i zwykle wyskakuje 380. Trakcja na początku to nie, ale potem jest. Stosunek masy do mocy robi się zabójczy - 380KM na 1350kg... do niedawna spotykane tylko w superautach. W dodatku mapy silnika są 3 więc jest moc "na żądanie" - można zawirusować tylko jedną a pozostałe zostawić OEM. Leon to pod względem silnikowym ideał. W tej wersji zresztą także pod kątem awaryjności. Pozostaje reszta... dużo mniej atrakcyjna niż Type R
            Last edited by Alix; 25-03-2015, 20:33. Powód: P.S.
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Znalazłem w kilku miejscach, że ma być mechaniczna szpera Duży plus.

Myślicie że na zimę 18'' dałoby się założyć jakby co...? Za duże te hamulce

Martwi mnie natomiast to, że w schowku na rękawiczki w IX nadal nie ma jak na płasko położyć pudełka sushi jak w VIII Ani raczej zmieścić dokumentów w rozmiarze A4

EDIT:
              Dzisiaj widziałem Focusa ST na 16''... on ma hamulce 320mm, czyli promień 350mm w Type R wypada na mniej niż cal... także teoretycznie nawet może na 17'' byłaby szansa?
              Last edited by Alix; 30-03-2015, 13:26.
              . .

Comment

• Smakowe szczegóły:

Tym czasem w Leonie hmm... no ładny znaczek na klapie?

Tak już racjonalnie i na spokojnie skonfigurowałem Leona Cuprę 5D 280KM adekwatnie do polskiej specyfikacji Type R GT (hamulce Brembo, koła 19, navi, etc.)... wyszło 141 tys. Megane 275 Trophy też jest od 133tys. ... Może jednak muszę odszczekać kwestię wyjątkowej drożyzny Hondy...
                Last edited by Alix; 28-03-2015, 12:54.
                . .

Comment

• Dzisiaj rozmawiałem z handlowcem z Karlika w Poznaniu. Powiedział, że przyjęli już cztery zamówienia na Rkę i sami planują kupić jeden demonstracyjny. Dwanaście na całą Polskę? Miał być dramat, miały się nie sprzedawać, a tu proszę... pożyjemy, zobaczymy
                  Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
                  Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)

Comment

• Cztery na dużego dilera w dużym mieście to jeszcze nie dramatyczna ilość zamówień ani nie wielka sprzedaż Myślę, że fanów Hondy którzy na to auto czekali to kilkadziesiąt się spokojnie znajdzie. Ile będzie aut ponoć będzie wiadomo w czerwcu. Problemem jest ograniczenie na PL.
                    . .

Comment

• Mówisz, że mało? Nie wiem, może... ja sobie trochę nie wyobrażam kupować samochodu, do którego nie miałem okazji wsiąść, ale widać odważni się znajdą. Zobaczymy - ja tam patrzę na sprawę z optymizmem. A to, że będzie demówka, to już w ogóle świetna wiadomość
                      Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)

Comment

• Demowka bedzie tylko pytanie kiedy - w tym roku niestety ponoc szanse marne A szkoda bo to... bylaby interesujaca oferta
                        . .

Comment

• Demówka ma być w Poznaniu na przełomie września i października, w styczniu ma iść do klienta, który podobno też już jest. Ile w tym prawdy? Wyjdzie w praniu.
                          Sartek

Comment

• A widzieliście nowego Forda Mustanga? Ma się pojawić latem w salonach i cena taka sama jak CTRa. 2 silniki do wyboru - klasyka czyli 5 literków 440KM i turbo 2,3 330KM. Wiem że funkcjonalnie trochę gorzej wypada bo brak takiego bagażnika jak w Civiku i tylna kanapa zapewne ciaśniejsza ale jakbym chciał wydać kasę na CTRa to teraz bym się porządnie zastanowił czy ten Mustang nie byłby lepszą opcją. I mam nadzieję że za powyższe nie dostanę bana
                            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Dlatego piszemy że cena jest za wysoka. W tej kasie jest wiele ciekawych opcji. Ja też bym raczej w powyższym przykładzie patrzał na Mustanga z pewnie 5 litrową V8 aniżeli na Type R.

Jak dla mnie bomba .
                              Załączone pliki

Comment

• W Poznaniu na targach motoryzacyjnych Motor Show w ten weekend prezentowali Mustanga. W czerwieni tez sie dobrze prezentował.
                                Robił wrażenie i wyglądem i ceną 148 tys za 317 KM 5.0 V8 o 10 tys więcej.

Comment

Working...
                                X