Koncept wyglądał bosko, ten wygląda bardziej na hot wheelsa niż powazne auto, no ale nie jest źle...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
-
Ja obstawiam cenę startową na poziomie 129.000 zł może nawet 119.000, wszystko wyżej byłoby przesadą i mocno ograniczyło konkurencyjność auta, Megane RS 265 kosztuje katalogowo 106.000 ( https://www.renault.pl/media/cenniki...M14_MD3_RS.pdf) . W tym stanie nie wydaje mi się aby Type-R wystartował z ceną 140.000. Pamiętać również należy, iż poprzednia generacja miała cenę dobrze skalkulowaną, gdyż wynosiła 102.900,00 zł, z taką cenę była realną konkurencją dla innych hot-hatchy.
Comment
-
Onboard zrobil na mnie duze wrazenie
Jedzie to calkiem sympatycznieWyglad nie jest zly ale jak przedmowcy powiem ze dupeczka konceptu przyprawiala o szybsze bicie serducha.
Zamieszczone przez slk84 Zobacz postawszystko wyżej byłoby przesadą i mocno ograniczyło konkurencyjność auta,The 1st. - EJ9
The 2nd. - ES7
The 3rd. - FD7
The 4th. - CU2
------------------------------------------------------------------
Comment
-
The 1st. - EJ9
The 2nd. - ES7
The 3rd. - FD7
The 4th. - CU2
Comment
-
Mmmm czarny jest śliczny............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Też nie podoba mi się karoseria. Najbardziej do tej pory podobała mi się krytykowana 8gen czyli ufo i wszystkie gen sedana. Taki nietypowy gust hybrydziarza
No ale osiągi zawsze w Hondzie wynagradzały te subiektywne minusy. Japończycy znają się dobrze na marketingu stąd niektóre oszczędności żeby móc ciągle konkurować ze szwabskim wagonem. Co do porównywania Hani do Reni to dla mnie profanacja. Bałbym się nową Renią zamknąć budzik na bahnhofie. Prędzej Cytryną.
Comment
-
Zamieszczone przez Robson-Robert Zobacz postaPaskuda wyszła
Te wersje koncepcyjne wyglądały tak, ze powinny wisieć na ścianie u dwunastolatkaA to co pokazali za grzecznie wygląda.
Super ze jest sporo mocy i momentu. Tego najbardziej brakowało.A mocy i momentu w którym aucie brakowało? To jest nowy model i jak na razie nie można wysuwać stwierdzeń że czegoś brakowało, skoro dopiero się pojawi na drogach
Chyba że chodzi Ci o poprzednie Type r? Choć tu też bym się nie zgodził że czegoś im brakowało, w końcu biły inne auta w swojej klasie więc było dobrze
A teraz z nowym modelem miejmy nadzieję że będzie tak samo, przynajmniej z danych przedstawionych już tak jest
Zgodzę się jedynie z tym że wersja produkcyjna mi się nie podoba i faktycznie wygląda za grzecznie, a z tym spojlerem z tyłu to nawet powiem że strasznieLast edited by grzes41gt; 07-03-2015, 05:07.Moja ko-Hankahttp://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R
Szerszeń by grzes41gthttps://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
sigpic
Comment
-
Później jeszcze będzie można dodać witaminkę i już wogóle będzie potwór pewnie spokojnie będzie można wykręcić 350 kucy i 450 niutków
Comment
-
Kolega z wysp mi wysłał sms, że ponoć zaczynają zbierać zamówienia w salonach
na CTR z roku modelowego 2015.
Cena to 32 295 GBP.
Trochę wysoko...jakies 10% powyzej konkurentów.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaKolega z wysp mi wysłał sms, że ponoć zaczynają zbierać zamówienia w salonach
na CTR z roku modelowego 2015.
Cena to 32 295 GBP
Jednak hitem dnia jest to, że Ludwik wpłacił 3 tysie GBP zaliczki na CTRa ! Ma wyspiarz fantazję, co Glosima ?
Comment
-
............................C I V I C
.
.
Comment
Comment