Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
    A ja zawsze myślałem, że Tourer i Sharan to najbardziej felerne VW?
    Ale ja nie kupuje VW
    Chyba mylisz VW Tourana z Civic Tourer
    Ja chcę Civica Tourer 1.6 diesel. Minivan bezsensu by był...
    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Aaa sorry zle przeczytalem... jasne.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• W aktualnym Auto Motor i Sport (redagowanym we Wrocławiu...) - test Golfa R, Seata Cupry R (wersja 280KM, silnik identyczny jak w VW - EA888 tylko z innym softem) i jakiejś tam Astry:

Co za power... ale najciekawsze jest co innego: jaki ogromny potencjał ma ten silnik, mimo że jest już wyjściowo 145KM z litra... W dodatku Jetronic 15km ode mnie, jak widać rolki (jak i postać pana Bogusława) już mi znane:

380KM i 500Nm w FWD... z mechaniczną szperą, wielowahaczowym adaptywnym zawieszeniem, w zasadzie pełnym wyposażeniem... za 100tys. Stoi "za rogiem" razem z doświadczonym w tym silniku tunerem. Och, fuck!!! Hondo, co Ty na to??? Rka podejmie rękawicę?
        Załączone pliki
        Last edited by Alix; 17-11-2014, 10:52.
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Alix - Golfa R oferowali mi za 146 tys pln.
          Do 100 tys nie ma szansy sie zblizyć
          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Golfa nie rozważam. Ani jako Golfa, ani nie lubię 4x4, ani nie widzę sensu zbędnych grubo > 100kg nadwagi przy tym samym silniku, o cenie Rki nie mówiąc. Ja mówię (znowu) o Leonie Ino nie w formie klekota A Cupry się zaczynają od 107tys. + rabaty...

Z wizją że Rka będzie kosztowała jak Golf R to Rka piękna jest, ale przepłacać takie sumy 1,5x
            Last edited by Alix; 17-11-2014, 11:04.
            . .

Comment

• No u mnie z kolei Leon odpada - zewnątrz jest zdecydowanie najlepszy ale deska rozdzielcza mnie odrzuca.
              Inna sprawa, że 100 tys pln za Cuprę to mega okazja.

A Golf R w środku wygląda tak samo jak mój

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                A Golf R w środku wygląda tak samo jak mój
                No i to jest jego wada W usportowionym aucie oczekuje się czegoś więcej niż cywilnego wnętrza z dwoma znaczkami, a gałkę biegów na inną to ja mogę sobie sam zmienić. Do Leona za to można zamówić fajną tapicerkę czarno-czerwoną z alcantary, w Cuprze wnętrze jest z czarną podsufitką, innymi pedałami etc. Szaro-plastikowa konsola środkowa niestety zostaje, ale ostatnio siedziałem w Megane RS (niestety nie dali się przejechać na próbną, z resztą jest 3D z małym bagażnikiem więc i tak nie dla mnie) i było jeszcze bardziej pastikowo Przy nich wszystkich z resztą moje obecne ufo wygląda jak projektowane 10 lat później a nie 10 lat wcześniej jak jest naprawdę.

Nie oszukujmy się, Type R zapowiada się boski z zewnątrz a i wewnątrz jak go potraktują jak FN2:

To Leon czy Golf się powinny schować i to najlepiej od razu w gęste krzaki... No, ale na razie wnętrza Rki IX gen nikt nie widział Tak czy owak, pozostaje pytanie czy ewentualnie warto płacić 1,5x więcej kasy za wygląd? Mając w odwodzie możliwości poprawiania wyglądu za ułamki tej sumy... wiesz, moje ufo z zewnątrz początkowo też nie wyglądało jak teraz
                . .

Comment

No i to jest jego wada
                  100% zgody Totalnie nie rozumiem dlaczego nie wprowadzili zmian wnętrza chocby tak jak w Scirocco.

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                  ostatnio siedziałem w Megane RS i było jeszcze bardziej pastikowo
                  W mojej phII jest jeszcze gorzej - plastik jest wszechobecny i niestety tandetnie szaro-bury.

Przy nich wszystkich z resztą moje obecne ufo wygląda jak projektowane 10 lat później a nie 10 lat wcześniej jak jest naprawdę.
                  Dla mnie nawet IX gen wygląda gorzej wewnątrz niz VIII gen.
                  No ale licze ze w CTR dadzą konkretne kubły i duzo smaczków stylistycznych.

Tak czy owak, pozostaje pytanie czy ewentualnie warto płacić 1,5x więcej kasy za wygląd? Mając w odwodzie możliwości poprawiania wyglądu za ułamki tej sumy...
                  Tu moze byc cięzko - modowanie wnetrza jest raczej dość problematyczne i z reguły brakuje potem ujednolicenia elementów.
                  Poza tym np. deski rozdzielczej w Leonie nie zmienię.
                  Po cichu liczę że wsiądę i środek CTRa mnie oczaruje i nie bede musiał modować...

ps. Wnętrze MB A AMG bez szału szczerze mówiąc. Tak całościowo to trochę zawiedziony jestem tym autem po weekendzie w nim spędzonym.
                  Chyba tylko mały CLA ShootingBrake może mnie sprowadzic spowrotem na drogę do Stuttgartu

Comment

• Mnie raczej nic nie poprowadzi do żadnej z marek ze Stuttgartu Co do Merca wciąż wizualnie bardzo podoba mi się CLA (nawet w wersji nie-AMG) ale o ile mogę zaakceptować dobrą i adekwatną do ceny jazdę bez wyglądu (Leon), o tyle na odwrót raczej nie przejdzie. Porsche tymczasem ani mnie nie podnieca, ani mnie na niego nie stać, ani raczej nie będzie stać, więc nawet w jego kierunku nie spoglądam

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                    Tu moze byc cięzko - modowanie wnetrza jest raczej dość problematyczne i z reguły brakuje potem ujednolicenia elementów. Poza tym np. deski rozdzielczej w Leonie nie zmienię.
                    Modowanie wnętrza wcale nie jest problematyczne, zwykle wychodzi jak wychodzi bo ludzie nie robią tego kompleksowo bo albo zmieniają same fotele, albo obszywają tylko te elementy, które już musiały zostać odnowione i zazwyczaj korzystają z tańszych usług tapicerów meblowych. Widziałem kilka produktów zaprzyjaźnionego Extreme Car&Audio, o magię dużo lepszą niż seria nietrudno - zobacz jak dać czadu np. w i tak nudnawym wnętrzu Scirroco R: https://www.extremecaraudio.pl/zd.ph...podkat=217&a=1 Także dla upartego - za parę tysięcy można odmienić wnętrze nawet Leona jak i całej jego deski - część szarych płaskich plastikowych paneli poprawić okleiną typu lakieru fortepianowego czy czarnego carbonu, do tego obszycie góry i boczków i inny świat, tylko budziki zostaną te same...

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                    Po cichu liczę że wsiądę i środek CTRa mnie oczaruje i nie bede musiał modować...
                    Nie tyle na to liczę co patrząc na wnętrza VAGa na 90% tak będzie, oby... czas pokaże.
                    . .

Comment

Modowanie wnętrza wcale nie jest problematyczne, zwykle wychodzi jak wychodzi bo ludzie nie robią tego kompleksowo
                      Ja mam inny problem. Nie potrafię sam sobie wymyślić, jak to ma wyglądać docelowo. Trudno mi to wytłumaczyć ale brakuje mi zmysłu "designerskiego" czy jak to się tam nazywa. Dlatego wizualnie nigdy nic nie zmodowałem w swoich autach - zawsze tylko mechanika/elektronika.
                      Jedyną furtka dla mnie jest pójscie do np. takiego Extreme Car&Audio i przejrzenie katalogu zdjęć co oni juz zrobili i jak to wyszło - no a z tym wiadomo jak jest. Polskie firmy raczej nie mają zbyt wielkich portfolio modowania danego modelu auta.

Comment

• Jakoś TypeR w Kombiaku ... eee nie widzi mi się to... choć nie powiem opcja niszowa jak RS6 nie mniej jak kto woli. Przyznam szczerze ze Leon w kombikau dość ciekawie wyglada
                        Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

• Leon Kombi mi podchodzi zewnatrz ale CTR Tourer juz nie bardzo.
                          Swoja droga ciekawe czy sie beda dobrze sprzedawac w takich wersjach. Cos mi sie wydaje ze nie bardzo....

Comment

• Eee no co Wy, Civic Tourer dla mnie z kazdej perspektywy nardziej sportowy i ładniejszy niz Leon ST... W realu tym bardziej - macalem obydwa...
                            . .

Comment

• Źle się chyba wyraziłem civic w kombi tez mi się bardzo podoba ale jakoś nie widzę połączenia z typeRem. Prędzej sedan. B o jakoś to nadwozie mi do tego pasuje ale nie. Na przyklad jamnik... sorry ale to nie będzie nigdy chart
                              . Ja wiem ze były te nadwozia dla Subaru czy choćby RS6 ale kombinacja sportu i kombi nie dla mnie. Dla mnie sportowe auto ma być obchudzone jak np Jessica Alba a kombi nawet w wersji sport jest jak Jennifer Lopez... wszystko super ale ten tyłem po prostu za duży [emoji2]
                              Last edited by Adaszek123; 23-11-2014, 08:45.
                              Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

Working...
                              X