Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ale kolorystyka powyższego zbyt odważna.

Comment

• Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
      Ale kolorystyka powyższego zbyt odważna.
      Dla mnie tylko i wyłącznie czerwone musi być
      A będzie też w 3 drzwiach wersja?
      Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
      sigpic

Comment

• Zamieszczone przez grzes41gt Zobacz posta
        A będzie też w 3 drzwiach wersja?
        Nie jest planowana. Paradoksalnie - prędzej może być jakieś mocniejsze kombi (taki właśnie jeździ na BTCC):

Wreszcie (z mojej perspektywy przynajmniej) Type R jest pełnowartościowym hot hatchem dzięki temu, bo jest i do szaleństwa i dla rodziny. W dodatku z ukrytą klamką podobnie jak VIIIgen nie byłoby dużej różnicy na 3D Jednym z powodów dla których nie kupiłem Type R w 8gen w 2009 była jego trzydrzwiowość. Podobnie z betonowym zawieszeniem - europejskie hot hatche są dużo"normalniejsze" na co dzień i nie trzeba zbierać kręgosłupa z kawałków po trasie przez Polskę jak to bywa w FN2 (od razu mówię, że EP3 uchodzi za zdecydowanie kulturalniejsze). Tu niestety nie podoba mi się Nurnburgringowa pogoń Hondy bo tak to się może skończyć... No nic, mam nadzieję że szybko progresywne Eibachy dorobią w razie czego (to jest generalnie moje optimum kultura/właściwości jezdne/obniżenia/cena moda i planuję je w każdym aucie ).

Od wyglądu nawet lepszego od 3D jest Coupe i CR-Z. Wprowadzić do sprzedaży w EU / wsadzić mu dobry silnik i jest git. A hot hatche powinne mieć IMO ten rodzinny element jak wybór wersji z dwoma parami drzwi... Już nie mówię że od razu kombi jak Focus ST czy Octavia RS, ale chociaż 5D... Zobrazuję to lepiej: Golf GTI sprzedaje się w 5D w stosunku do 3D bodajże 8:1.

Zamieszczone przez grzes41gt Zobacz posta
        Dla mnie tylko i wyłącznie czerwone musi być
        Nie no czerwony to musi być, wiadomo, te są najszybsze Do tego jak mówiliśmy biały NH0 też klasyka, każda najmocniejsza Honda w takowym była od czasu Civa III gen Aczkolwiek ja osobiście wybiorę tradycyjnie czarną stronę mocy:

Nie ma to jak być mrocznym i potężnym

Last edited by Alix; 30-09-2014, 17:15.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Niebieski mi się mega spodobał, ale czarny jednak wymiata To co Alix, mamy cel do zrealizowania? :P

Comment

• Zamieszczone przez fokusek Zobacz posta
            ale czarny jednak wymiata To co Alix, mamy cel do zrealizowania?
            Ano, zdecydowanie Sam słyszałeś
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Nie no czerwone ok (jak seicento żony ) ale czarny, ehhh , już chyba nie kupię auta w innym kolorze a mam już czwarte czarne.

Comment

• Czarny kolor jest bardzo wymagający, ale jak się dopieści, to potrafi się odwdzięczyć niesamowitym efektem wizualnym. Niestety już kilka godzin po umyciu widać na nim kurz i to potrafi człowieka załamać

Comment

• Niebieska zrobila na mnie wrazenie mega!

Ale i tak jesli nie wyjdzie zolta to nie kupie
                  The 1st. - EJ9
                  The 2nd. - ES7
                  The 3rd. - FD7
                  The 4th. - CU2
                  ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

• Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
                    Nie no czerwone ok (jak seicento żony )
                    Widać że mam tak samo dobry gust jak Twoja żona

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
                    Ale i tak jesli nie wyjdzie zolta to nie kupie
                    Cris a ja nie kupuję jak nie będzie w trzech drzwiach wersji

sigpic

Comment

• Zamieszczone przez grzes41gt Zobacz posta
                      Widać że mam tak samo dobry gust jak Twoja żona

Comment

• Ja go bym chciał w oczoj**nym zielonym...
                        Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Ilu ludzi tyle konfiguracji Może i Honda zrobi coś takiego jak inni producenci i będzie możliwość personalizacji samochodu, choć raczej wątpliwa sprawa szczególnie z takim modelem jak Type r, niech chociaż nie różni się zbytnio od modelu koncepcyjnego to już będzie sukces

sigpic

Comment

• Zamieszczone przez Butler Zobacz posta
                            Ja go bym chciał w oczoj**nym zielonym...
                            No to musisz kupic Leona Cupre lub Focusa RS

Civa na 90% nie bedzie w takim kolorze, chyba ze zafoliowac...

Ale fakt, ile ludzi tyle konfiguracji...

Chociaz o dyskusji koniecznosci drugiej pary drzwi Grzes mozemy wrocic jak bedziesz miec dwojke dzieciakow jak ja Zelazko mam 3D i wiem cos o bolu kregoslupa z usadzania potomstwa kilka razy dziennie z tylu. W dodatku Honda ma koszmarna tradycje robienia przednich foteli ktorych oparcia nie wracaja do swoich pozycji po odsunieciu do przodu i trzeba za kazdym razem ustawiac - od zelazka zaczynajac na 8gen konczac
                            Last edited by Alix; 01-10-2014, 10:05.
                            . .

Comment

• Takie różne...

. .

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                                Chociaz o dyskusji koniecznosci drugiej pary drzwi Grzes mozemy wrocic jak bedziesz miec dwojke dzieciakow jak ja Zelazko mam 3D i wiem cos o bolu kregoslupa z usadzania potomstwa kilka razy dziennie z tylu. W dodatku Honda ma koszmarna tradycje robienia przednich foteli ktorych oparcia nie wracaja do swoich pozycji po odsunieciu do przodu i trzeba za kazdym razem ustawiac - od zelazka zaczynajac na 8gen konczac
                                Tylko mi nie chodziło żeby zrobili tylko trzy drzwi, ale żeby klient miał możliwość wyboru bo jak widzisz TY wolisz 4 drzwi a ja 3

sigpic

Comment

Working...
                                X