Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wypadanie zapłonów na 4 cylindrach. Silnik do wymiany

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Miles Zobacz posta
    Czy w Hondzie może być to samo?
    Któż to wie... pył z katalizatora.. kto by pomyślał.. może coś będzie więcej wiadomo, jak kolega który ma teraz auto w serwisie, na wymianę silnika, odbierze auto... coś ASO mu więcej powie, może rozbiorą ten silnik zobaczą co tam się stało.. obstawiam, że diagnoza nie będzie taka prosta, rozmawiałem niedawno z salonem w Gdańsku, to u nich nie było jeszcze takiego przypadku.. chodź może prawdy nie powiedzą.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Stawiam, że silnik pojedzie za granicę, może nawet Japonii i klient za szybko, o ile w ogóle to się nie dowie.
      Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
      Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

Ach te nowoczesne, ekologiczne samochody

Comment

Panowie,
          odpowiedź Hondy swoje a teraz sprawdzam, na stronie i pojawił się komunikat....

Dostępna zaległa akcja przywoławcza / aktualizacja pojazdu:

High pressure fuel pump leaking

Wydrukuj tę stronę i skontaktuj się z ASO Honda w celu umówienia się na bezpłatną naprawę samochodu.

tak więc jednak ZR-V (a zapewne i Civic też) łapie się na tą samą akcję serwisową....ech czułem, że Honda ściemnia w tej odpowiedzi...

P.S. Sprawdziłem VIN znaleziony na OTOMOTO w używkach z roku 2023 i 2024 i pojazdy się łapią...tak więc zajrzyjcie tutaj https://www.honda.pl/cars/owners/rec...d-updates.html
          Last edited by marart; 10-12-2024, 16:40.
          Moja Hania
          http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Jakby producenci nie musieli walczyć o każdy 1g CO2 na 100km to by może nie było takich problemów. W kwestii silnika żadnych aktualizacji, narazie mija miesiąć - auto pewnie bedzie do odbioru koło lutego (w połowie miną 3 miesiące)
            W międzyczasie akcja serwisowa na pompę paliwową jak u kolegi wyżej, to chyba większa sprawa bo X gen też wlasnie dostał tę samą akcję i lecą do ASO, auto sprawdzą na dniach, w razie czego pompa dostępna od ręki. Chociaż tyle dobrze, że nie wydłuży czasu na serwisie.
            Zbieram te wady fabryczne jak znaczki: fotel kierowcy z wadliwym spawem, pompa, przekładnia kierownicza (pewnie będzie 2x) i silnik - hit.

Comment

Słabo się robi jak się czyta coś takiego. Współczuję szczerze. Taką furę pieniędzy dać za auto i cos takiego...ehh

Comment

No to teraz doleję oliwy do ognia.
                ASO D&D twierdzi, że w biuletynie, który otrzymali mam czekać na list z Hondy ME o. w Polsce. Bo dopiero wtedy mogą mnie przyjąć...żart. Powyżej w cytowanej odpowiedzi HME kieruje mnie do linku/wyszukiwarki, żeby sobie sprawdził, ale zgłoszenie się do ASO uzależniają od listownego powiadomienia. Ponadto akcja jest dwuetapowa - pierwsza wizyta weryfikacyjna, która ma stwierdzić czy jest usterka czy nie, dopiero potem decyzja co do wymiany. Chyba są zawaleni zgłoszeniami na Civic X-geny bo w pierwszej chwili serwis chciał mnie umówić na diagnostykę i wskazał termin na ostatni tydzień stycznia 2025, gdzie tam nigdy nie było takich dalekich terminów.
                No nic trzeba grzecznie czekać na list, ale jestem ciekaw jak podchodzą do tego inne ASO.
                Moja Hania

Comment

Zamieszczone przez marart Zobacz posta
                  No to teraz doleję oliwy do ognia.
                  ASO D&D twierdzi, że w biuletynie, który otrzymali mam czekać na list z Hondy ME o. w Polsce. Bo dopiero wtedy mogą mnie przyjąć...żart. Powyżej w cytowanej odpowiedzi kierują mnie do linku/wyszukiwarki, żeby sobie sprawdził, ale zgłoszenie się do ASO uzależniają od listownego powiadomienia. Ponadto akcja jest dwuetapowa - pierwsza wizyta weryfikacyjna, która ma stwierdzić czy jest usterka czy nie, dopiero potem decyzja co do wymiany. Chyba są zawaleni zgłoszeniami na Civic V-geny bo w pierwszej chwili serwis chciał mnie umówić na diagnostykę i wskazał termin na ostatni tydzień stycznia 2025, gdzie tam nigdy nie było takich dalekich terminów.
                  No nic trzeba grzecznie czekać na list, ale jestem ciekaw jak podchodzą do tego inne ASO.
                  Dzwoniłem w tej sprawie do ASO w sobotę i usłyszałem to samo,że list itp weryfikacja ble ble.
                  W poniedziałek osobista wizyta weryfikacja nr vin, otwarte zlecenie i czekam na pompę .
                  Koleś mi powiedział ,że nie dotyczy to wszystkich aut jak leci,ale konkretnego dostawcy pompy paliwowej ,która może się spalić uszkodzić.Loteria
                  Last edited by zyga502; 10-12-2024, 17:12.

Comment

Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
                    Dzwoniłem w tej sprawie do ASO w sobotę i usłyszałem to samo,że list itp weryfikacja ble ble.
                    W poniedziałek osobista wizyta weryfikacja nr vin, otwarte zlecenie i czekam na pompę ....
                    Tzn, weryfikacja stwierdziła, że Twoja jest do wymiany, czy zamówili "w ciemno"

Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
                    ....Koleś mi powiedział ,że nie dotyczy to wszystkich aut jak leci,ale konkretnego dostawcy pompy paliwowej ,która może się spalić uszkodzić.Loteria
                    To samo powiedzieli mi, że nie dotyczy to wszystkich egzmplarzy
                    Moja Hania

Comment

W mojej ZR-V też pokazała się akcja z pompą. Jutro zadzwonię, zobaczymy.

Comment

Zamieszczone przez marart Zobacz posta
                        Tzn, weryfikacja stwierdziła, że Twoja jest do wymiany, czy zamówili "w ciemno"

To samo powiedzieli mi, że nie dotyczy to wszystkich egzmplarzy
                        Trudno mi powiedzieć bo nie widziałem co miał na ekranie,ale poklikal po nr rej i vin i mam otwarte zlecenie gwarancyjne na wymianę tej pompy.

Comment

Zamieszczone przez rafal_w Zobacz posta
                          to chyba większa sprawa bo X gen też wlasnie dostał tę samą akcję i lecą do ASO
                          ta akcja w USA dotyczy też Accorda na 100% (kumpel ja realizuje w PL mając auto z USA) i chyba CR-V z tego co widziałem info w sieci
                          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Wpisałem swój VIN i też pokazało mi, że mam pompę do wymiany... nowe auto, 1500km przebiegu
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                            Coś na temat olejów..

Comment

akurat tutaj to się trzeba cieszyć - załatwisz i tyle...
                              mieli wadliwą serię i już... lepiej tak niż walka z całą klimą jak w Xgen
                              Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                              Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                                Wpisałem swój VIN i też pokazało mi, że mam pompę do wymiany... nowe auto, 1500km przebiegu
                                Zawsze to pompa nowsza niż auto

A na poważnie, to słabo się zaczyna przygoda z tymi modelami...
                                Moja Hania

Comment

Working...
                                X