Zamieszczone przez Miles
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wypadanie zapłonów na 4 cylindrach. Silnik do wymiany
Collapse
X
-
-
Panowie,
odpowiedź Hondy swoje a teraz sprawdzam, na stronie i pojawił się komunikat....
Dostępna zaległa akcja przywoławcza / aktualizacja pojazdu:
High pressure fuel pump leaking
Wydrukuj tę stronę i skontaktuj się z ASO Honda w celu umówienia się na bezpłatną naprawę samochodu.
tak więc jednak ZR-V (a zapewne i Civic też) łapie się na tą samą akcję serwisową....ech czułem, że Honda ściemnia w tej odpowiedzi...
P.S. Sprawdziłem VIN znaleziony na OTOMOTO w używkach z roku 2023 i 2024 i pojazdy się łapią...tak więc zajrzyjcie tutaj https://www.honda.pl/cars/owners/rec...d-updates.htmlLast edited by marart; 10-12-2024, 16:40.
Comment
-
Jakby producenci nie musieli walczyć o każdy 1g CO2 na 100km to by może nie było takich problemów. W kwestii silnika żadnych aktualizacji, narazie mija miesiąć - auto pewnie bedzie do odbioru koło lutego (w połowie miną 3 miesiące)
W międzyczasie akcja serwisowa na pompę paliwową jak u kolegi wyżej, to chyba większa sprawa bo X gen też wlasnie dostał tę samą akcję i lecą do ASO, auto sprawdzą na dniach, w razie czego pompa dostępna od ręki. Chociaż tyle dobrze, że nie wydłuży czasu na serwisie.
Zbieram te wady fabryczne jak znaczki: fotel kierowcy z wadliwym spawem, pompa, przekładnia kierownicza (pewnie będzie 2x) i silnik - hit.
Comment
-
No to teraz doleję oliwy do ognia.
ASO D&D twierdzi, że w biuletynie, który otrzymali mam czekać na list z Hondy ME o. w Polsce. Bo dopiero wtedy mogą mnie przyjąć...żart. Powyżej w cytowanej odpowiedzi HME kieruje mnie do linku/wyszukiwarki, żeby sobie sprawdził, ale zgłoszenie się do ASO uzależniają od listownego powiadomienia. Ponadto akcja jest dwuetapowa - pierwsza wizyta weryfikacyjna, która ma stwierdzić czy jest usterka czy nie, dopiero potem decyzja co do wymiany. Chyba są zawaleni zgłoszeniami na Civic X-geny bo w pierwszej chwili serwis chciał mnie umówić na diagnostykę i wskazał termin na ostatni tydzień stycznia 2025, gdzie tam nigdy nie było takich dalekich terminów.
No nic trzeba grzecznie czekać na list, ale jestem ciekaw jak podchodzą do tego inne ASO.
Comment
-
Zamieszczone przez marart Zobacz postaNo to teraz doleję oliwy do ognia.
ASO D&D twierdzi, że w biuletynie, który otrzymali mam czekać na list z Hondy ME o. w Polsce. Bo dopiero wtedy mogą mnie przyjąć...żart. Powyżej w cytowanej odpowiedzi kierują mnie do linku/wyszukiwarki, żeby sobie sprawdził, ale zgłoszenie się do ASO uzależniają od listownego powiadomienia. Ponadto akcja jest dwuetapowa - pierwsza wizyta weryfikacyjna, która ma stwierdzić czy jest usterka czy nie, dopiero potem decyzja co do wymiany. Chyba są zawaleni zgłoszeniami na Civic V-geny bo w pierwszej chwili serwis chciał mnie umówić na diagnostykę i wskazał termin na ostatni tydzień stycznia 2025, gdzie tam nigdy nie było takich dalekich terminów.
No nic trzeba grzecznie czekać na list, ale jestem ciekaw jak podchodzą do tego inne ASO.
W poniedziałek osobista wizyta weryfikacja nr vin, otwarte zlecenie i czekam na pompę .
Koleś mi powiedział ,że nie dotyczy to wszystkich aut jak leci,ale konkretnego dostawcy pompy paliwowej ,która może się spalić uszkodzić.LoteriaLast edited by zyga502; 10-12-2024, 17:12.
Comment
-
Zamieszczone przez zyga502 Zobacz postaDzwoniłem w tej sprawie do ASO w sobotę i usłyszałem to samo,że list itp weryfikacja ble ble.
W poniedziałek osobista wizyta weryfikacja nr vin, otwarte zlecenie i czekam na pompę ....
Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta....Koleś mi powiedział ,że nie dotyczy to wszystkich aut jak leci,ale konkretnego dostawcy pompy paliwowej ,która może się spalić uszkodzić.Loteria
Comment
-
Zamieszczone przez marart Zobacz postaTzn, weryfikacja stwierdziła, że Twoja jest do wymiany, czy zamówili "w ciemno"
To samo powiedzieli mi, że nie dotyczy to wszystkich egzmplarzy
Comment
-
Zamieszczone przez rafal_w Zobacz postato chyba większa sprawa bo X gen też wlasnie dostał tę samą akcję i lecą do ASOStory:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Wpisałem swój VIN i też pokazało mi, że mam pompę do wymiany... nowe auto, 1500km przebiegu
Comment
-
akurat tutaj to się trzeba cieszyć - załatwisz i tyle...
mieli wadliwą serię i już... lepiej tak niż walka z całą klimą jak w XgenStory:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaWpisałem swój VIN i też pokazało mi, że mam pompę do wymiany... nowe auto, 1500km przebiegu
A na poważnie, to słabo się zaczyna przygoda z tymi modelami...
Comment
Comment