Choć sam mam Leona 5f, to śledząc, to co się dzieje z Leonem 4 i jego problemami z elektroniką, tym jak ludzie często jeżdżą po serwisach, a potem zaraz wracają nie zdecydowałbym się ani na Leona 4, ani na Golfa 8 ani też na Octavię, ponadto dochodzi do tego ich mania na umieszczenie całego sterowania na tablecie, więc cała grupa vaga w klasie kompaktów odpada, plus to , że biorąc takie 1,5 tsi z DSG, pierwsze, co trzeba zrobić, to soft skrzyni, bo w normalnych ustawieniach tak zamula, że nie da się tym jeździć.
Na pewno rozważyłbym Ceeda/i30 1,5 160KM, bo chyba można ich wyrwać w fajnej kasie, nawet w okolicach 120tys.
Mazde 3 2,0 186KM, to też całkiem fajny samochód, a w wersji sedan naprawdę jak dla mnie piękny.
Oczywiście Civic, to też świetna propozycja, ale jak tak trzeba na niego długo czekać, zresztą chyba podobnie jak na Corollę, to nic poza ceedem/i30 i Mazdą 3 w kompaktach nie widzę.
Na pewno rozważyłbym Ceeda/i30 1,5 160KM, bo chyba można ich wyrwać w fajnej kasie, nawet w okolicach 120tys.
Mazde 3 2,0 186KM, to też całkiem fajny samochód, a w wersji sedan naprawdę jak dla mnie piękny.
Oczywiście Civic, to też świetna propozycja, ale jak tak trzeba na niego długo czekać, zresztą chyba podobnie jak na Corollę, to nic poza ceedem/i30 i Mazdą 3 w kompaktach nie widzę.
Comment