Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic XI kontra konkurencja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
    Tradycja to Type R Prelude jest ...
    Znalazłem fajny tekst stworzony przez AI, z którym w pełni się zgadzam :

Honda Civic Type R (CTR) jest zdecydowanie bardziej sportowym i wydajnym samochodem niż Honda Prelude.
    CTR to samochód wyczynowy z silnikiem turbo o dużej mocy, zoptymalizowanym zawieszeniem i lepszym układem kierowniczym.
    Prelude natomiast był bardziej skupiony na stylowym wyglądzie i komfortowej jeździe, z silnikami o mniejszej mocy i większym naciskiem na elegancję.

CTR to auto na tor, Prelude raczej na miasto poszpanować ...

Comment

• No...
      Cholernie długa droga przed AI aby mogła zyskać cień wiarygodności skoro tak gładko porównuje coupete z końca XX w. z hothatchem jakieś 15 lat nowszym...
      To jest porównanie jabłka vs pomarańcze
      Równie dobrze możemy włączyć do tej rywalizacji Leoparda 2 - ma 1500KM, lepiej sobie radzi w terenie a dodatkowo potrafi solidnie z działa przyp......ić.

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
        Hmm, a swoją drogą.. to nie wiem czy nie wolałbym hybrydy która ma 300KM, zamiast tego kultowego K20C1...
        Z punktu użytkowego masz Grzesiu rację. Nowoczesne hybrydy świetnie się sprawdzają, mają dobre przyspieszenie i nie palą przy tym jak smok. Ja jednak mam z tyłu głowy, że każde auto kiedyś trafi do mechanika. Takie K20 naprawi "każdy kowal", do hybrydy potrzebny już kumaty majster, a i koszty mogą być niemałe.

BTW, ostatnio spotkałem się ze znajomym na parkingu sklepu. Patrzę czym podjechał, zaciekawiły mnie klocki hamulcowe w dziwnym kolorze. Podchodzę, patrzę, a to elektryczne MG. Pytam o te klocki, a on mówi że to wersja sportowa i przyspiesza do setki w 3 sekundy. Trochę głupio mi się zrobiło, moja Honda wypadła blado, 5,7 do setki . Smuteczek, no ale technologia idzie do przodu, nawet ta chińska.
        Pozdrawiam Czarodziej
        Mój Szogun

Comment

• Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
          do hybrydy potrzebny już kumaty majster, a i koszty mogą być niemałe.
          Coś w tym jest, ale jak tak popatrzę, to większość taxiarzy "lata" po Białym hybrydami typu Corolla lub Prius.. hmm, chyba im się to jakoś kalkuluje.. mam nadzieje, że XI będzie równie trwała.. db, że jest przynajmniej te 5 lat gwarancji.. ja prawdopodobnie przyjmę teraz strategię, że po 5 latach, będę wymieniał samochód.. chodź ręki nie dam uciąć, że tak będzie, bo jak coś jest dobre to szkoda mi tego jest się pozbywać..

Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
          Podchodzę, patrzę, a to elektryczne MG. Pytam o te klocki, a on mówi że to wersja sportowa i przyspiesza do setki w 3 sekundy. Trochę głupio mi się zrobiło, moja Honda wypadła blado, 5,7 do setki . Smuteczek, no ale technologia idzie do przodu, nawet ta chińska.
          Teraz te nowe auta, przynajmniej te trochę droższe, to teraz startują już z mocą 160-200KM minimum.. tak wiec te osiągi w "cywilach", mam wrażenie, że są coraz lepsze.
          Last edited by Grzechu; 29-05-2025, 09:30.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

• Ciekawe jak to MG skręca i hamuje... Jeszcze pare lat i chińskie zawieszenia będą przynajmniej tak dobre jak pozostałe sportowe. Ale masy elektryka nie przeskoczysz

Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
            Znalazłem fajny tekst stworzony przez AI, z którym w pełni się zgadzam :
            Porównanie Prelude TypeS H22A z ATTS i CTR B16B już nie jest takie jednoznaczne.

Comment

• Zamieszczone przez Pete Zobacz posta
              skoro tak gładko porównuje coupete z końca XX w. z hothatchem jakieś 15 lat nowszym...
              Nie, chodziło jej o Hondę Prelude Coupe 2025; a po prostu AI popierdzieliła się odmiana czasów :-)

Comment

Working...
              X