Toyota też podniosła ceny, co prawda nie tak drastycznie jak Honda, ale ~5k w górę dla najbogatszej wersji
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Civic XI kontra konkurencja
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Berben Zobacz postaPrzynajmniej będę mógł bezkarnie zrezygnować z zamówienia [emoji846]Już latam nowym samochodem i załapałem się w ostatniej chwili przed podwyżkami w "mojej" marce.
Comment
-
-
Wracając do tematu, co sądzicie o Octavii kombi 2.0 TSI 4x4 190KM? Ostatnio konfigurowałem wersję Style i wyszło 165k PLN z dodatkami. Co prawda też oczekiwanie na auto to +/- rok czasu, ale jeżeli chodzi o osiągi to nic takiej "kurze" nie brakuje, autko na 5 lat więc nie spodziewam się kłopotów, gwarancję rozszerzoną też można dokupić w razie czego.
Comment
-
Zamieszczone przez Krecik_ Zobacz postai zadając pytanie o model nie pochodzący od producenta którego forum dotyczy?
Comment
-
Przeczytałem. Owszem, w wątku spodziewam się porównania różnych modeli pojazdów i realnych doświadczeń z nimi. W twoim poście zrozumiałem, że pytasz o czyjąś opinię na temat innego samochodu ponieważ rozważasz jego zakup na 5 lat. A ponieważ moim zdaniem na forum najczęściej znajdziesz czyjąś subiektywną opinię (np. taką, że "sądzę, że jest super bo nie ma hybrydy") to moje pytanie do Ciebie było z czystej ciekawości i bez uszczypliwości. Przepraszam, jeśli poczułeś inaczej.
Comment
-
Całą grupę vaga w kompaktach trapią problemy z multimediami i elektroniką, więc w przypadku Octavii trzeba się z tym liczyć, poza tym świetny silnik, podatny na tuning. Na pewno będzie Cię denerwować DSG, bo zamula i trzeba koniecznie robić softa.
Oczywiście do miasta lepszy będzie Civic, bo mniej pali,. natomiast co do dynamiki, to Octavia do 100 jedzie podobnie, a powyżej na pewno lepiej
Comment
-
Zamieszczone przez Krecik_ Zobacz postamoje pytanie do Ciebie było z czystej ciekawości i bez uszczypliwości
Jestem w dogodnej sytuacji, nie śpieszy mi się z zakupem, aczkolwiek w marcu chciałem zamawiać Civic'a, po aktualizacji cen wstrzymałem się no i zacząłem przeglądać alternatywy.
Comment
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaCałą grupę vaga w kompaktach trapią problemy z multimediami i elektroniką
Aktualnie jest już ok.
Najlepsze jest to, że VAG wypuścił ok. 14 poprawek zanim zaczęło to dobrze działać(to doświadczenia ze służbowego VW, którym jeździ mój pracownik)
Gdyby nie wprowadzili aktualizacji on-line, to chyba by im wszystkie ASO na świecie ludzie zablokowali wpadaniem na update softuCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez logicalvolume Zobacz postale liczę na spadek cen jak inflacja wyhamuje i ogólnie sytuacja gospodarczo-ekonomiczna się uspokoi.
Jestem w dogodnej sytuacji, nie śpieszy mi się z zakupem, aczkolwiek w marcu chciałem zamawiać Civic'a, po aktualizacji cen wstrzymałem się no i zacząłem przeglądać alternatywy.
Oczywiście nie jest to chyba alternatywa dla civic ale w okolicach 100tys. można mieć nową scale z silnikiem 150KM. I to jest niegłupia oferta jak za nowe całkiem auto. Podobnie jak fabia w monte carlo. To sa nowe auta z gwarancja całkiem poprawne i już dość dopracowane konstrukcyjnie. Nie jest to konkurencja dla civic ale jak ktoś ma budzet w okolicach 100tys. to jest to ciekawa propozycja.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
Comment