Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic XI kontra konkurencja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Toyota też podniosła ceny, co prawda nie tak drastycznie jak Honda, ale ~5k w górę dla najbogatszej wersji

Comment

• Zamieszczone przez Berben Zobacz posta
      Przynajmniej będę mógł bezkarnie zrezygnować z zamówienia [emoji846]
      Ja zrezygnowałem przed podwyżką i nie było żadnego problemu ze zwrotem tysiaka. Bardzo cieszę się ze swojego ruchu Już latam nowym samochodem i załapałem się w ostatniej chwili przed podwyżkami w "mojej" marce.

Comment

• 12k podwyżki to chyba naprawdę kogoś głowa boli ale w sumie już nic mnie nie zaskoczy. Jeszcze trochę i advanced podejdzie pod 200k. Type r 256 bez lakieru. Hahaha.

Comment

• Comment

• Cześć, a jak mniej więcej przestawia się dostępność, długo trzeba czekać na civica?

Comment

• 15 miesięcy, chociaż moze zalezec od wersji i koloru.
              I pojawiaja sie wpisy na grupach, ze ktos zrezygnowal i sie ludziom udaje kupic szybciej
              Last edited by filipfm; 03-03-2023, 21:49.

Comment

• Holy moly! Strasznie długo.

Comment

• Wracając do tematu, co sądzicie o Octavii kombi 2.0 TSI 4x4 190KM? Ostatnio konfigurowałem wersję Style i wyszło 165k PLN z dodatkami. Co prawda też oczekiwanie na auto to +/- rok czasu, ale jeżeli chodzi o osiągi to nic takiej "kurze" nie brakuje , autko na 5 lat więc nie spodziewam się kłopotów, gwarancję rozszerzoną też można dokupić w razie czego.

Comment

• Serio chcesz dokonać wyboru samochodu dla siebie na 5 lat kierując się osądami innych, i zadając pytanie o model nie pochodzący od producenta którego forum dotyczy?

Comment

• Zamieszczone przez Krecik_ Zobacz posta
                      i zadając pytanie o model nie pochodzący od producenta którego forum dotyczy?
                      Serio, nie przeczytałeś tytułu wątku w którym piszesz?

Comment

• Przeczytałem. Owszem, w wątku spodziewam się porównania różnych modeli pojazdów i realnych doświadczeń z nimi. W twoim poście zrozumiałem, że pytasz o czyjąś opinię na temat innego samochodu ponieważ rozważasz jego zakup na 5 lat. A ponieważ moim zdaniem na forum najczęściej znajdziesz czyjąś subiektywną opinię (np. taką, że "sądzę, że jest super bo nie ma hybrydy") to moje pytanie do Ciebie było z czystej ciekawości i bez uszczypliwości. Przepraszam, jeśli poczułeś inaczej.

Comment

• Całą grupę vaga w kompaktach trapią problemy z multimediami i elektroniką, więc w przypadku Octavii trzeba się z tym liczyć, poza tym świetny silnik, podatny na tuning. Na pewno będzie Cię denerwować DSG, bo zamula i trzeba koniecznie robić softa.
                          Oczywiście do miasta lepszy będzie Civic, bo mniej pali,. natomiast co do dynamiki, to Octavia do 100 jedzie podobnie, a powyżej na pewno lepiej

Comment

• Zamieszczone przez Krecik_ Zobacz posta
                            moje pytanie do Ciebie było z czystej ciekawości i bez uszczypliwości
                            Spoko, odebrałem to trochę inaczej, ale fajnie, że sprostowałeś. Rzuciłem propozycję, na którą trafiłem w sieci, przypadkowo, nie zamierzam póki co niczego zamawiać, interesowała mnie opinia innych osób z czystej ciekawości, może trochę naiwnie, ale liczę na spadek cen jak inflacja wyhamuje i ogólnie sytuacja gospodarczo-ekonomiczna się uspokoi.

Jestem w dogodnej sytuacji, nie śpieszy mi się z zakupem, aczkolwiek w marcu chciałem zamawiać Civic'a, po aktualizacji cen wstrzymałem się no i zacząłem przeglądać alternatywy.

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                              Całą grupę vaga w kompaktach trapią problemy z multimediami i elektroniką
                              To była prawda 2 lata temu.
                              Aktualnie jest już ok.
                              Najlepsze jest to, że VAG wypuścił ok. 14 poprawek zanim zaczęło to dobrze działać (to doświadczenia ze służbowego VW, którym jeździ mój pracownik)

Gdyby nie wprowadzili aktualizacji on-line, to chyba by im wszystkie ASO na świecie ludzie zablokowali wpadaniem na update softu
                              Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez logicalvolume Zobacz posta
                                le liczę na spadek cen jak inflacja wyhamuje i ogólnie sytuacja gospodarczo-ekonomiczna się uspokoi.

Jestem w dogodnej sytuacji, nie śpieszy mi się z zakupem, aczkolwiek w marcu chciałem zamawiać Civic'a, po aktualizacji cen wstrzymałem się no i zacząłem przeglądać alternatywy.
                                JA jak patrzę na to co się dzieje to nie liczę na żadne spadki. Przynajmniej przez jakieś 2 lata. Jak ktoś ma zmienić auto za rok to lepiej to zrobić teraz bo zaraz pewnie znowu będzie drożej używane auta nie tanieją - co najwyżej stoją w miejscu. Wiec jak kupować to teraz albo za 4-5lat.

Oczywiście nie jest to chyba alternatywa dla civic ale w okolicach 100tys. można mieć nową scale z silnikiem 150KM. I to jest niegłupia oferta jak za nowe całkiem auto. Podobnie jak fabia w monte carlo. To sa nowe auta z gwarancja całkiem poprawne i już dość dopracowane konstrukcyjnie. Nie jest to konkurencja dla civic ale jak ktoś ma budzet w okolicach 100tys. to jest to ciekawa propozycja.
                                Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                                Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Working...
                                X