Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Terminy odbioru aut z przedsprzedaży

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kichanadeta Zobacz posta
    Zresztą przynajmniej w Hamburgu AD nie dostają, żadnych nowych aut (spalinowych, hybryd) i nie mają czym handlować i nie chodyi tu li tylko o hondę. Odwidziłem salon Kia, Hyundai, Lexusa, Toyotę, BMW. Mercedasa i wszędzie jest podobnie. Sprzedają tylko to co maja na stanie i używki
    A pytałeś dlaczego tak się dzieje ? Jaka jest przyczyna, że nie ma spalinówek?
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Tak pytalem, facet nie potrafil odpowiedziec. Opowiedzial mi za kilka hostorii jak to ludzie, ktorzy kupili samochody w ostatnich dwoch latach, teraz za rozbite dotsali wiecej, niz cena zakupu i ze taniej juz napewno nie bedzie.
      Było: Honda Civic VIII Sport, Honda Civic IX Tourer Sport, Honda Civic X Sedan Executive
      Obecnie: Hyundai Kona N

Comment

Dziwne to wszystko, ciekawe czy kiedyś wróci ta cała motoryzacja do normalności.. zachodzisz do salonu i kupujesz od ręki co się podoba.. Ja nie wyobrażam sobie czekać na nowe auto rok czasu..
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        Coś na temat olejów..

Comment

Złożyłam zamówienie- umowa podpisana z początkiem lutego, u jednego z krakowskich dealerów. Dealer nic słowem nie wspomniał, że nie przyjmują zamówień. Nie potwierdził też informacji czy zamówienie przyjęte. W umowie wrzucona generyczna data- wydanie do 30 grudnia 2023 ^^
          Spać po nocach nie mogłam, więc napisałam ogólne zapytanie do Honda Polska, jak wygląda sytuacja z zamówieniem. Czy ono zostało przeprocesowane, przyjęte, cokolwiek, abym wiedziała jaka sytuacja. Dostałam odpowiedz w której potwierdzili, że sami na ten moment nie potrafią oszacować ani potwierdzić informacji o terminie dostawy.
          Być może więcej informacji będą mogli udzielić wiosną. Zainteresowanie modelem jest OGROMNE, nawet jeśli pojawi się planowany termin realizacji, to czas oczekiwania będzie DŁUGI.

Comment

Info u Niemców
            WAŻNA INFORMACJAZe względu na wyższy niż oczekiwano popyt ze strony klientów i ciągłe zakłócenia w łańcuchu dostaw, Honda tymczasowo zamyka przyjmowanie zamówień na nowego Civica e:HEV. Zainteresowanych prosimy o kontakt z lokalnym dealerem Hondy.

Comment

Ja zamówiłem XI SPORT w połowie stycznia z odbiorem do 12.2023.
              Rozmawiałem z handlowcem i powiedział ,że honda "zamyka rok" z końcem marca i do tego czasu większość produkcji zostaje na rynku japońskim.
              Od kwietnia dostępność nowego civica ma przyśpieszyć, także trzeba uzbroić się w cierpliwość.
              Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                Dziwne to wszystko, ciekawe czy kiedyś wróci ta cała motoryzacja do normalności.. zachodzisz do salonu i kupujesz od ręki co się podoba.. Ja nie wyobrażam sobie czekać na nowe auto rok czasu..
                Tak też zrobiłem w grudniu poszedłem tylko go zobaczyć na żywo i zapytać o czas realizacji, i trafiłem że ktoś zrezygnował tego samego dnia z odbioru. Szybka kalkulacja, decyzja i po kilku dniach już stał pod domem. A teraz jak czytam że ludzie czekają rok to ciężko to ogarnąć

Comment

Zamieszczone przez icmarek Zobacz posta
                  Tak też zrobiłem w grudniu poszedłem tylko go zobaczyć na żywo i zapytać o czas realizacji, i trafiłem że ktoś zrezygnował tego samego dnia z odbioru. Szybka kalkulacja, decyzja i po kilku dniach już stał pod domem. A teraz jak czytam że ludzie czekają rok to ciężko to ogarnąć
                  I cała kolejka zapisana za nim właśnie złapała nerwa

Comment

Witam, mam do odstąpienia zamówienie na niebieskiego Advance zamówionego 4 lipca w przedsprzedaży, salon twierdzi że odbiór auta ma być w maju, czerwcu. Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny 668-447-958 bądź sms.

Comment

Zamieszczone przez Mariusz -TT Zobacz posta
                      W maju to dostaniesz informację ze jest nowa data odbioru plus nowa cena
                      Pieknie to ująłeś -przedszkolne teoretyzowanie
                      odnoszę wrażenie że chcesz być zawsze mądrzejszy, mieć zawsze rację poprawiać handlowców i pisać coś co wyczytałeś na mobile.de czy stronach powiązanych (doradzam używanie lepszego translatora) wyobraź sobie że tak nie jest i dajmy czas temu procesowi co do podwyżki już się pomyliłeś bo weszła od 1 marca co do odbioru zobaczymy... póki co zajmij się dostawą mchu i paproci tylko uważaj żeby nie przegapić statku bo po 50 dniach może już zawinąć do innego portu...

pozdrawiam

Comment

Prawie miesiąć czytałeś ze zrozumieniem
                        Brawo Ty !

Comment

Witam
                          'pana" specjalistę od czytania ze zrozumieniem, biegle obsługującego translator niemieckiego w googlowskiej zakładce tłumacz ale tak na prawdę chyba specjalisty od wpływu zorzy Polarnej na miesiączkowanie pingwinów masz potwierdzenie dostawy zamówionego auta a w związku z tym przestań przekazywać swoje złote myśli na forum
                          dostawa.jpg

Comment

Chcę się podzielić "doświadczeniami" z odbioru samochodu.
                            Zamówiliśmy samochód wraz z montażem chlapaczy i haka, miało być w grudniu, ale dostaliśmy telefon, że będzie wcześniej. Inny kolor niż chcieliśmy, bo to salonowy egzemplarz wystawowy (nie testowy).
                            Po wyjechaniu z salonu przez pracownika, gdy wsiedliśmy do auta, świeciło się trochę kontrolek. Powiedziano nam, że w serwisie było wszystko ok i powinny zniknąć po przejechaniu kawałka. Po przejechaniu 6-7km i tankowaniu, kontrolki dalej się świeciły (głownie chodzi o czerwoną i pomarańczową od układu hamulcowego). Wróciliśmy do salonu, poszliśmy na serwis, okazało się, że problem jest z czujnikiem skrętu koła, w komputerze niby wydaje się ok, ale po zresetowaniu kontrolek znowu zapalają się po przejechaniu metra. Auto wróciło na serwis, dostaliśmy zastępcze... Szybko poszło

Comment

Zamieszczone przez LazyHorses Zobacz posta
                              Po wyjechaniu z salonu przez pracownika, gdy wsiedliśmy do auta, świeciło się trochę kontrolek. Powiedziano nam, że w serwisie było wszystko ok i powinny zniknąć po przejechaniu kawałka.
                              Trochę to dziwne, auto było niesprawne.. a przebieg jaki miało przy odbiorze?
                              Moja łódka Civic..
                              Mój "klekocik" Ceed..
                              Coś na temat olejów..

Comment

Przy odbiorze miało na liczniku 9 km.

Comment

Working...
                                X