Zamieszczone przez LazyHorses
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Terminy odbioru aut z przedsprzedaży
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez LazyHorses Zobacz postaChcę się podzielić "doświadczeniami" z odbioru samochodu.
Zamówiliśmy samochód wraz z montażem chlapaczy i haka, miało być w grudniu, ale dostaliśmy telefon, że będzie wcześniej. Inny kolor niż chcieliśmy, bo to salonowy egzemplarz wystawowy (nie testowy)
pozdrawiam
Comment
-
Zamieszczone przez IGNACJOSZ Zobacz postaMam pytanie w związku z tym czy możesz zrobić jedno lub dwa zdjęcia z tymi chlapaczami ? jak nie chcesz tu wstawiać podeślij na pocztę jestem ciekaw jak to wygląda.
pozdrawiam
Fotki zrobimy, gdy auto wróci do nas sprawne.
Póki co do środy mamy zastępczy.
Mogę dodać,że chlapacze nie rzucają się bardzo w oczy, nie zaburza to linii auta
Comment
-
Mam takie dwa zdjęcia z chlapaczami
Screenshot_20230415-185631~2.jpgScreenshot_20230415-185619~2.jpg
Ps. Sorry za liczbę zdjęć. Techniczne zagadnienie usuwania załączników mnie pokonałoLast edited by Gość; 15-04-2023, 19:30.
Comment
-
Dla zainteresowanych. Znalazłem na Ali chlapacze:
Załączone pliki
Comment
-
zdjęcia słabe - nie widać linii auta
ale powiem szczerze, że jak zawsze taki chlapacz potrafi podkreślić linię auta tak tu mam mieszane uczucia i nie wiem czy zamawiać...Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez LazyHorses Zobacz postaChcę się podzielić "doświadczeniami" z odbioru samochodu.
Zamówiliśmy samochód wraz z montażem chlapaczy i haka, miało być w grudniu, ale dostaliśmy telefon, że będzie wcześniej. Inny kolor niż chcieliśmy, bo to salonowy egzemplarz wystawowy (nie testowy).
Po wyjechaniu z salonu przez pracownika, gdy wsiedliśmy do auta, świeciło się trochę kontrolek. Powiedziano nam, że w serwisie było wszystko ok i powinny zniknąć po przejechaniu kawałka. Po przejechaniu 6-7km i tankowaniu, kontrolki dalej się świeciły (głownie chodzi o czerwoną i pomarańczową od układu hamulcowego). Wróciliśmy do salonu, poszliśmy na serwis, okazało się, że problem jest z czujnikiem skrętu koła, w komputerze niby wydaje się ok, ale po zresetowaniu kontrolek znowu zapalają się po przejechaniu metra. Auto wróciło na serwis, dostaliśmy zastępcze... Szybko poszło
Odnośnie terminów odbiorów, są i będą z nimi potężne problemy. Co prawda sieć dealerska została ograniczona właśnie ze względu na brak aut ale część dealerów została na kolejny rok więc sytuacja się szybko nie poprawi.Last edited by CivicXI; 19-04-2023, 14:54.
Comment
-
Cześć wszystkim!
Zamieszczone przez CivicXI Zobacz postaCo prawda sieć dealerska została ograniczona właśnie ze względu na brak aut ale część dealerów została na kolejny rok więc sytuacja się szybko nie poprawi.
Comment
-
Zamieszczone przez Niedzisiejszy Zobacz postaCześć wszystkim!
Jaki związek ma mieć ograniczenie sieci z terminami odbiorów? Gdyby było mniej dealerów to terminy by były krótsze? Nie rozumiem.
Przy 18 dealerach otrzyma samochód każdy.
Tak to mniej więcej wygląda.
Comment
-
Moze chodzi mu o to że poprawią sie statystyki ile sztuk sprzeda dany dealer-to wtedy tak
Natomiast nijak się to ma do ilości w stosunku do zapotrzebowania
Ewentualnie mniej samochodów będzie potrzebnych na demo i expozycję i to może trafić do klienta ale 20 czy 30 sztuk róznicy duzej nie robi......Last edited by Mariusz -TT; 19-04-2023, 17:15.
Comment
-
"Skończyło się na rozebraniu auta i wypinaniu oraz wpinaniu wszystkich wtyczek, pomogło więc nie wiązałbym tego z montażem haka a tym bardziej chlapaczy"
Fatalnie świadczy o jakości... Rozumiem że coś nie łączy / kontaktuje w aucie które stoi nieużywane kilka lat, ale nowy samochód?? To jak to wszystko zostało złożone? Miało być tylko lepiej z JPN, a ASO naprawia nowe auto rozłączając wszystko co się da.
Comment
-
Zamieszczone przez CivicXI Zobacz postaTen sam przypadek gdy wydawaliśmy nasz samochód ekspozycyjny. Auto powinno się skalibrować po przejechaniu kilkunastu metrów jednak tak się nie działo. Po wykasowaniu błędów i delikatnym skręcie kierownicy błędy wracały. Skończyło się na rozebraniu auta i wypinaniu oraz wpinaniu wszystkich wtyczek, pomogło więc nie wiązałbym tego z montażem haka a tym bardziej chlapaczy.
Data produkcji lipiec 2022. Stało bez ruchu ~ 9 miesięcy.
Podobno z uwagi na to, że akumulator był rozładowany komputer pamiętał błędy. Stąd cała świecąca się choinka na desce rozdzielczej.
Comment
Comment