Zamieszczone przez kichanadeta
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Terminy odbioru aut z przedsprzedaży
Collapse
X
-
-
Tak pytalem, facet nie potrafil odpowiedziec. Opowiedzial mi za kilka hostorii jak to ludzie, ktorzy kupili samochody w ostatnich dwoch latach, teraz za rozbite dotsali wiecej, niz cena zakupu i ze taniej juz napewno nie bedzie.Było: Honda Civic VIII Sport, Honda Civic IX Tourer Sport, Honda Civic X Sedan Executive
Obecnie: Hyundai Kona N
Comment
-
Dziwne to wszystko, ciekawe czy kiedyś wróci ta cała motoryzacja do normalności.. zachodzisz do salonu i kupujesz od ręki co się podoba.. Ja nie wyobrażam sobie czekać na nowe auto rok czasu..
Comment
-
Złożyłam zamówienie- umowa podpisana z początkiem lutego, u jednego z krakowskich dealerów. Dealer nic słowem nie wspomniał, że nie przyjmują zamówień. Nie potwierdził też informacji czy zamówienie przyjęte. W umowie wrzucona generyczna data- wydanie do 30 grudnia 2023 ^^
Spać po nocach nie mogłam, więc napisałam ogólne zapytanie do Honda Polska, jak wygląda sytuacja z zamówieniem. Czy ono zostało przeprocesowane, przyjęte, cokolwiek, abym wiedziała jaka sytuacja. Dostałam odpowiedz w której potwierdzili, że sami na ten moment nie potrafią oszacować ani potwierdzić informacji o terminie dostawy.
Być może więcej informacji będą mogli udzielić wiosną. Zainteresowanie modelem jest OGROMNE, nawet jeśli pojawi się planowany termin realizacji, to czas oczekiwania będzie DŁUGI.
Comment
-
Ja zamówiłem XI SPORT w połowie stycznia z odbiorem do 12.2023.
Rozmawiałem z handlowcem i powiedział ,że honda "zamyka rok" z końcem marca i do tego czasu większość produkcji zostaje na rynku japońskim.
Od kwietnia dostępność nowego civica ma przyśpieszyć, także trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Pozdrawiam
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaDziwne to wszystko, ciekawe czy kiedyś wróci ta cała motoryzacja do normalności.. zachodzisz do salonu i kupujesz od ręki co się podoba.. Ja nie wyobrażam sobie czekać na nowe auto rok czasu..poszedłem tylko go zobaczyć na żywo i zapytać o czas realizacji, i trafiłem że ktoś zrezygnował tego samego dnia z odbioru. Szybka kalkulacja, decyzja i po kilku dniach już stał pod domem. A teraz jak czytam że ludzie czekają rok to ciężko to ogarnąć
Comment
-
Zamieszczone przez icmarek Zobacz postaTak też zrobiłem w grudniuposzedłem tylko go zobaczyć na żywo i zapytać o czas realizacji, i trafiłem że ktoś zrezygnował tego samego dnia z odbioru. Szybka kalkulacja, decyzja i po kilku dniach już stał pod domem. A teraz jak czytam że ludzie czekają rok to ciężko to ogarnąć
Comment
-
Zamieszczone przez Mariusz -TT Zobacz postaW maju to dostaniesz informację ze jest nowa data odbioru plus nowa cena
Pieknie to ująłeś -przedszkolne teoretyzowanie
pozdrawiam
Comment
-
Witam
'pana" specjalistę od czytania ze zrozumieniem, biegle obsługującego translator niemieckiego w googlowskiej zakładce tłumacz ale tak na prawdę chyba specjalisty od wpływu zorzy Polarnej na miesiączkowanie pingwinów masz potwierdzenie dostawy zamówionego auta a w związku z tym przestań przekazywać swoje złote myśli na forum
dostawa.jpg
Comment
-
Chcę się podzielić "doświadczeniami" z odbioru samochodu.
Zamówiliśmy samochód wraz z montażem chlapaczy i haka, miało być w grudniu, ale dostaliśmy telefon, że będzie wcześniej. Inny kolor niż chcieliśmy, bo to salonowy egzemplarz wystawowy (nie testowy).
Po wyjechaniu z salonu przez pracownika, gdy wsiedliśmy do auta, świeciło się trochę kontrolek. Powiedziano nam, że w serwisie było wszystko ok i powinny zniknąć po przejechaniu kawałka. Po przejechaniu 6-7km i tankowaniu, kontrolki dalej się świeciły (głownie chodzi o czerwoną i pomarańczową od układu hamulcowego). Wróciliśmy do salonu, poszliśmy na serwis, okazało się, że problem jest z czujnikiem skrętu koła, w komputerze niby wydaje się ok, ale po zresetowaniu kontrolek znowu zapalają się po przejechaniu metra. Auto wróciło na serwis, dostaliśmy zastępcze... Szybko poszło
Comment
-
Zamieszczone przez LazyHorses Zobacz postaPo wyjechaniu z salonu przez pracownika, gdy wsiedliśmy do auta, świeciło się trochę kontrolek. Powiedziano nam, że w serwisie było wszystko ok i powinny zniknąć po przejechaniu kawałka.
Comment
Comment