Witam wszystkich, ja zamawiałem niebieskiego sporta 6.07.2022 r z przedsprzedaży, od października 2022 średnio raz w miesiącu dzwoniłem i dopytywałem co z moim autem i ciągle otrzymywałem odpowiedz, że status samochodu się nie zmienił od momentu zamówienia czyli nawet nie jest skierowany do produkcji, masakra jakaś, parę dni temu zadzwonił handlowiec, że jest czerwony u nich na placu (podobno klient nie dostał finansowania) i czy się decyduję bo jest kolejka o niego, a ja jestem pierwszy z listy, który nie otrzymał jeszcze zamówionego auta, więc się zdecydowałem aczkolwiek chciałem niebieskiego, jak dzwoniłem do innych dealerów to podobno wstrzymana została produkcja w grudniu i w styczniu, a czas oczekiwania to minimum 10-12 miesięcy i to nie jest pewne, mówili również, że w lutym ma być kolejna podwyżka cen, więc pewnie będzie manewr taki, że samochody z przedsprzedaży, które nie zostały wyprodukowane w 2022 roku będą już datowane na 2023 i z ceną wyższą (bo i tak nie było gwarancji ceny) niż z cenników z przedsprzedaży i nie wiadomo jak z tym 1% ubezpieczeniem bo do niego dopłaca importer i pewnie się okaże, że jeszcze będzie trzeba zapłacić wyższe ubezpieczenie plus wyższą cenę za samochód bo cenniki jeszcze raz pójdą w górę. Co za czasy...
Sprawdzałem i faktycznie na oficjalnej stronie Honda.de nie ma już podanej ceny za Civica (inne modele mają cenę) a jak się kliknie to wyskakuje informacja, że sprzedaż została wstrzymana ze względu na duże zainteresowane więc chyba jest coś na rzeczy...

Comment