Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwsze jazdy Civic XI

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Lukasz-87 Zobacz posta
    Przy 130-140km/h jest po prostu źle.
    Naprawdę jest tak źle? To jak jest z wyciszeniem X vs XI? W X przy 140km/h jest ok, przy 160km/h też daje radę.

Comment

• Zamieszczone przez montada Zobacz posta
      Od pracownika firmy na H
      przed oficjalna premiera Civ11 tez chodzily pogloski (od pracownikow salonow H), ze silnik e:HEV bedzie raczej ten z HRV a nie z CRV. no i na szczescie sie nie potwierdzilo ja bym spokojnie czekal na oficjalna komunikacje w sprawie ZR-V.

Comment

• Dostaliście opony gratis? U mnie kręcą nosem a rodzice jak brali, co auto to salon dołożył opony

Comment

• Z tego co wiem to propozycje w salonie są takie: https://www.honda-parts.eu/pl/kol-zi...0-t20-a42?c=28 (z ewentualnym skromnym rabatem https://sklep.gezet.pl/pl/p/Honda-Ci...0T20A18GO/6114). I chyba tylko jako komplet felga+opona. Mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach cieżko o tak duże bonusy jak opony gratis - ale chciałbym się mylić.
          Last edited by Krecik_; 08-11-2022, 12:53.

Comment

• Zamieszczone przez Krecik_ Zobacz posta
            Z tego co wiem to propozycje w salonie są takie: https://www.honda-parts.eu/pl/kol-zi...0-t20-a42?c=28 (z ewentualnym skromnym rabatem https://sklep.gezet.pl/pl/p/Honda-Ci...0T20A18GO/6114). I chyba tylko jako komplet felga+opona. Mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach cieżko o tak duże bonusy jak opony gratis - ale chciałbym się mylić.
            Mnie tak na szybko przy kawie powiedział kierownik, że po kosztach mogą sprzedać ale by gratis, to kiepsko - nie wiem ile dla nich to po kosztach

Comment

• U mnie nawet na dywaniki kręcili nosem. Dzwoniąc po innych salonach wątpię, że cokolwiek się dostanie gratis.

Comment

• Bo teraz ogolnie nie jest dobry czas na kupowanie auta, a juz szczegolnie takiego salonu. Inflacja to niedobor dobr a nie wzrost cen. Dlatego macie mniejszy wybor i musicie zaplacic wiecej za mniej niz dotychczas, takze z dodatkami i rabatami to niestety...
                Last edited by Alix; 08-11-2022, 16:49.
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Ja nie pytałem o rabaty i gratisy skoro sprzedawca nie może zagwarantować mi obecnej ceny z katalogu. Dywaniki gratis wpisał sam z siebie.

A co do inflacji, to bez urazy, ale teraz dowaliłeś Alix Inflacja to powszechny wzrost cen. To co, deflacją nazwiesz nadwyżkę dóbr? Jeśli inflacja nie wyhamuje i za dwa lata nowy Civic podejdzie pod 200 000 zł to może okazać się, że to nie jest taki zły czas na zakup auta.

Comment

• Czas jest zly z perspektywy kupujacego liczacego na dobre oferty i rabaty. Bo dobrych ofert nie ma, a wybor jest ograniczony. Jezeli jestes klientem gotowkowym i chcesz sie teraz pozbyc nadmiaru gotowki bardziej niz przejmowac sie czy bedzie lepsza oferta, nie chcesz jej inaczej zainwestowac i realnie potrzebujesz pilnie auto to spoko, przynajmniej bedziesz mial auto - chociaz lokata kapitalu bym nowego auta z salonu nie nazwal. Jak masz brac w jakims mechanizmie finansowym przemnozonym przez cene i brak dodatkow, to juz nie jest tak wesolo. I tak, bedzie kosztowac pewne przy tej inflacji ta generacja za rok czy dwa 200tys. Ale tez zaleznie od branzy zmienia sie zarobki i poprawi oplacalnosc mechanizmow finansowych no i bedzie wybor i rynek klienta. Ja wole kupowac jak wokol mnie lataja i daja znizki niz kiedy ja latam wokol nich i prosze sie o towar na ich warunkach.

Przeczytaj sobie nie popularna wykreowana definicje bankowa/rynkowa inflacji, tylko ta prawdziwa jej historyczna podstawe. Tak, to jest niedobor dobr w stosunku do nadmiaru pieniadza, przez co traci on sile nabywcza a cenu rosna. A nadmiar dobr jest... no coz, zgodnie z zrodlem tego staropolskiego slowa bytem dóbr - czyli dobrobytem. Mielismy nadmiar dobr nad sensowna iloscia pieniadza, ktory trzeba bylo uczciwie zarobic to i nie bylo inflacji i byl dobrobyt. Mamy bezpodstawne socjale i dodruk walut to mamy inflacje i niedobory towarow (chocby samochodow) zamiast wczesniejszego dobrobytu. Jak ktos byl w salonie samochodowym 5 lat temu i dzisiaj, podstawy takiego stwierdzenia same rzucaja sie w oczy, prawda?
                    Last edited by Alix; 09-11-2022, 08:11.
                    ............................C I V I C
                    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zobaczcie Honda to jednak Honda Tylko tutaj akurat XI z 1.5, czyli można by powiedzieć, że to taka X w PL... https://autokult.pl/honda-civic-prze...1411800615616a
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

• Ten silnik w zasadzie nie miał nawet kiedy dobrze wystygnąć, zdecydowaną większość przebiegu zrobił pracując w optymalnych warunkach, to ma również bardzo duże znaczenie.

Comment

• Zaliczka wpłacona w sierpniu.

Dzisiaj auto odebrane
                          Samochód niesamowity. Jeździ jak marzenie. Spalanie w mieście 3.2L/100km na ciepłym silniku.

Comment

• Gratulacje! Nie ma aut idealnych, ale w tej klasie nowej Hondzie chyba do ideału najbliżej. Najlepsze auto na niepewne "czasy przejściowe", zanim elektryki na dobre zapanują na europejskich drogach.

Comment

• Zamieszczone przez HondaFan22 Zobacz posta
                              Zaliczka wpłacona w sierpniu.

Dzisiaj auto odebrane
                              Samochód niesamowity. Jeździ jak marzenie. Spalanie w mieście 3.2L/100km na ciepłym silniku.
                              Gratulacje serdeczne !!!! A pochwalisz się jaka wersja i kolor? Pytam bo sam otwierałem temat i zamawiałem w lipcu. Więc bije się z myslami cały czas jaką honda ma tu logikę

Comment

• Zamieszczone przez HondaFan22 Zobacz posta
                                Spalanie w mieście 3.2L/100km na ciepłym silniku.
                                Niewierze, na prawdę ? A ile pali jadąc 90-100km/h możesz sprawdzić jak będziesz miał okazję ?
                                Moja łódka Civic..
                                Mój "klekocik" Ceed..
                                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                                Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                                X