Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwsze jazdy Civic XI

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak jest z miejscem na tylnej kanapie w XI, więcej miejsca niż w X?

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
      Jak jest z miejscem na tylnej kanapie w XI, więcej miejsca niż w X?
      Tak samo jak w Xgen. Nie odczułem różnicy.

Comment

• Myślałem, ze jednak trochę więcej, czytałem ze przesunęli bagażnik, zmniejszyli go na korzyść miejsca wysłanie z tylu. Muszę sam sprawdzić.

Comment

• Montada super opis, wielkie dzieki!!! Tez uwazam ze to jeden z najciekawszych kompaktow na ciezkie paliwowo czasy dajacy naprawde duzo frajdy i mogace przekonac ze hybryda nie musi byc wypadkowa tak zalet jak i wad obydwu napedow i jak tylko ktos nie ma zycia typu... 20+ tys. km z czego 70% szybka autostrada (gdzie jednak wybieralbym klasyczne cos z turbo) to bedzie zadowolony. Inni sobie wyglusza i tez beda zadowoleni

To auto jest przede wszystkim genialnie dopracowane napedem w stosunku do naprawde wszystkich innych hybryd, a juz napewno do dowolnej w tej klasie mocy, co pragne podkreslic szczerze po raz kolejny, a pamietacie pewnie, jak sie potrafilem wypowiadac o hybrydach - w koncu na jednym aucie mam nalepki "stop hybrid go V8" a na drugim "stop hybrid go VTEC" - tak teraz nie wiem czy ich nie zdjac zeby XIstce nie oddac honoru
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
            To auto jest przede wszystkim genialnie dopracowane napedem w stosunku do naprawde wszystkich innych hybryd, a juz napewno do dowolnej w tej klasie mocy, co pragne podkreslic szczerze po raz kolejny, a pamietacie pewnie, jak sie potrafilem wypowiadac o hybrydach - w koncu na jednym aucie mam nalepki "stop hybrid go V8" a na drugim "stop hybrid go VTEC" - tak teraz nie wiem czy ich nie zdjac zeby XIstce nie oddac honoru
            To bardzo ładne podsumowanie czym jest nowy Civic Kto się jeszcze zastanawia i szuka. Koniecznie JAZDA TESTOWA!

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
            Myślałem, ze jednak trochę więcej, czytałem ze przesunęli bagażnik, zmniejszyli go na korzyść miejsca wysłanie z tylu. Muszę sam sprawdzić.
            Nie sądzę. Ale gdybyś szukał większej ilości miejsca z tyłu .....nowy ZR-V , niestety chodzą informacje , że dostanie napęd z obecnej HR-V. W tym wypadku albo CR-V , który jest obecnie w "dobrej cenie" patrząc na ceny w ogóle lub Civica, albo poczekać i brać nową CR-V ( ma mieć napęd z nowego Civica). Niestety należy się spodziewać ceny od 200tys. w podstawie.

To co mi jeszcze przyszło do głowy - niestety cieńszy wieniec kierownicy w XI niż w Xgen. Ale chyba musieli przeprojektować by wyświetlacza nie zasłaniał w pewnych ustawieniach fotela. I w końcu ktoś pomyślał o zdjęciu z podłokietników tapicerki materiałowej.
            Last edited by montada; 05-11-2022, 18:26.

Comment

• Zawsze uwazam, ze zakup auta bez jazd (w liczbie mnogiej, bo roznymi rozwazanymi autami zeby dobrze wybrac!) testowych to jawna i najwieksza glupota, jaka mozna popelnic, szczegolnie przy zakupie nowego auta z salonu.

Nadwoziowo XI to lift X wiec cudow nie bedzie, ani z tylu ani w bagazniku. Wciaz uwazam ze z tylu najwiekszym problemem jest wsiadanie i miejsce nafd glowa, a 3 cm w ta czy w ta na nogi niewiele juz zmienia bo jakos zasadniczo go jak na ta klase nie brakowalo juz w Xtce. To wciaz niby auto kompaktowe... dla mnie istotniejsze, ze tapicerka przeskoczyla z wyjsciowo plastikowej biedaszmatki w przedliftowych Xgen na cos bardziej adekwatnego w tej klasie - nie zeby nie bylo tu pola do dalszej poprawy, ale nie oszukujmy, sie era sutego weluru ze starych dobrych genow juz nie wroci...
              Last edited by Alix; 05-11-2022, 18:43.
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Przejechał już ktoś nowym Civic po autostradzie dłuższy dystans tak z minimum 500km i może podzielić się wrażeniami, spalanie, wyciszenie itp.

Comment

• Zamieszczone przez hd5000 Zobacz posta
                  Przejechał już ktoś nowym Civic po autostradzie dłuższy dystans tak z minimum 500km i może podzielić się wrażeniami, spalanie, wyciszenie itp.
                  Ja Ci powiem za miesiąc, za 3tyg mam mieć odbiór i będę jechać 700km.

Comment

Zawsze uwazam, ze zakup auta bez jazd (w liczbie mnogiej, bo roznymi rozwazanymi autami zeby dobrze wybrac!) testowych to jawna i najwieksza glupota, jaka mozna popelnic, szczegolnie przy zakupie nowego auta z salonu.
                    Przesada :-) mialem auto, do ktorego nawet nie moglem wsiasc przed zakupem. A ze wszystkich nowych kupionych dawniej jezdzilem tylko jednym. Jednakze… byly to z wyjatkiem jednego typowe benzyny/manual. Obecnie w dobie automatow i hybryd objazd jest ein muß. Zwlaszcza 6 biegowe automaty lub cvt w benzynie potrafia byc zaskakujaco do d…, jezeli oczekujesz choc odrobine wiecej niz przemieszczanie z punktu a do b, nawet dobrych marek.

Comment

• Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz posta
                      Przesada :-) mialem auto, do ktorego nawet nie moglem wsiasc przed zakupem. A ze wszystkich nowych kupionych dawniej jezdzilem tylko jednym. Jednakze… byly to z wyjatkiem jednego typowe benzyny/manual. Obecnie w dobie automatow i hybryd objazd jest ein muß. Zwlaszcza 6 biegowe automaty lub cvt w benzynie potrafia byc zaskakujaco do d…, jezeli oczekujesz choc odrobine wiecej niz przemieszczanie z punktu a do b, nawet dobrych marek.
                      Chyba właśnie skrzynie biegów w dzisiejszych czasach najbardziej negatywnie mogą zaskoczyć. Pamiętam, że z 2 lata temu bylem zainteresowany Kią Proceed GT i po jeździe próbnej z jej automatem bardzo szybko sobie ją wybiłem z głowy. Pod tym względem Civic jest spoko bo nie ma skrzyni i trochę można brać w ciemno [emoji23]

Comment

• Zamieszczone przez Someone2022 Zobacz posta
                        Ja Ci powiem za miesiąc, za 3tyg mam mieć odbiór i będę jechać 700km.
                        Kiedy zamawiałeś swojego Civica?

Comment

• Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz posta
                          Dokładnie. Civica ix 2016 kupiłem przez telefon . No ale wiadomo - co tam było testować? Większy lift VIII, końcówka obecności na rynku, wszystko było wiadomo, nawet wsiadać do auta nie chciało mi się testowego;p

Comment

• Byc moze byc wtedy kupil cos innego... ale nie wiesz, bo nawet nie sprobowales co bylo na rynku.

Tak czy owak nowy Civic jest calkiem nowa konstrukcja. Jak ktos rozwaza, zamiast teoretyzowac, przejechac sie. Ocena widocznosci, jazdy, napedu, ergonomii, dopasowania do uzytkownika z papierka czy na telefon produktu za 150 tysiecy w ktorym bedzie sie spedzac dziesiatki godzin? Auto powinno kierowcy pasowac. I chociazby z tej perspektywy te nalezy sprobowac konkurencji, aby wybor byl swiadomy, bo taki daje wieksze zadowolenie, niz potem wsiadasz do takiego Focusa kolegi, a tam kurde ćwierć decybela ciszej i Civica nie ma jak do salonu zwrocic i katujesz sie do konca swoich dni tym

Sam Type R jako wyjatkowe auto musialem zamowic "na slowo honoru i obiecanki macanki" bo to byl z pierwszej dostawy do PL i nie bylo jak sie przejechac. Ale to byla wyjatkowa sytuacja, z reszta postawilem warunek ze auto odbiore tylko jak sie najpierw przejade. Pozostalymi, mimo, ze to "egzotyki" i to z rynku wtornego odbylem najpierw jazdy probne. Razem z ich konkurencja, ba, w przypadku Jaga wersja tak V8 jak i V6, Cabrio i Coupe, AWD i RWD... i dzieki temu jestem z wyboru duzo szczesliwszy. Ale Wy takich problemow nie macie, bo XI we wszystkich salonach stoja i czekaja na wyprobowanie. Podobnie jak jego alternatywy. I sorry, dla mnie trzeba byc... nie chcie sie wyrazac... zeby tej klasy wydatek raz ze zrobic na slepo, a dwa bez odniesienia do innych.

Z reszta, samochod dla mnie nie mebel, 80% decyzji jak to jezdzi i jak sie w tym czuje, a nie co pisze w katalogu, na Forum czy jak pismaki na sponsorowanym na ołtarze wyniosą.
                            Last edited by Alix; 06-11-2022, 21:50.
                            . .

Comment

Byc moze byc wtedy kupil cos innego... ale nie wiesz, bo nawet nie sprobowales co bylo na rynku.
                              Kto niby powiedział, że nie spróbowałem czego innego? napisałem tylko, że nie miałem jazdy próbnej przed zakupem Civicem IX gen - nic wiecej.
                              Co prawda na własność VIII gena nie miałem ale miałem do niego dostęp i jeździłem nim dużo, a z kolei gdy kupowałem swego polifta IX (końcówka produkcji) już wszystko o tym aucie było wiadomo.
                              Gdyby cofnąc czas - dziś też bym na jazdę próbną nie poszedł, bo i po co? ekran connecta zobaczyć? minimalnie mniejszy hałas w środku? bodajże VIII miała odcinę na dwójce, 9 gen chyba na trójce (jeśli dobrze pamięatm)
                              Może nieco przesadzam, że dla mnie to były różnice tak w sam raz na mocniejszy lift , a nie nową generację.

Comment

• Zamieszczone przez Mattin Zobacz posta
                                Kiedy zamawiałeś swojego Civica?
                                Wrzesień chyba, nie pamiętam szczerze ale auta nie było jeszcze do oglądania nawet, zamówiłem w ciemno.

Comment

Working...
                                X